De acceptgirokaart verdwijnt. Enkele alternatieven om te blijven doneren.

Per 1 juni 2023 stoppen de banken met het verwerken van de oude en vertrouwde acceptgiro. Daarmee verdwijnt voor u een belangrijk middel om op een eenvoudige manier bij te dragen aan de missie van het Zuid-Hollands Landschap: het beschermen en behouden van de natuur in de drukste provincie van het land. Gelukkig zijn er alternatieven!

Deze papieren acceptgirokaarten worden binnenkort niet meer verwerkt.

De banken constateren dat er steeds minder acceptgirokaarten worden gebruikt, waardoor de kosten voor verwerking steeds hoger worden. Daarom wordt de acceptgirokaart afgeschaft. Veel mensen betalen hun rekening of geven een bijdrage aan het goede doel via online bankieren, maar dat geldt niet voor iedereen.

Wat zijn voor u de alternatieven om ons goede werk voor de natuur te blijven steunen?

 • De gemakkelijkste manier is om het Zuid-Hollands Landschap te machtigen met een automatische afschrijving. Dan maken wij alles in orde en u heeft er geen omkijken meer naar uw donatie. Komt een afschrijving een keer niet uit, dan kunt u het bedrag eenvoudig laten terugstorten. Ook beëindiging van de machtiging is telefonisch zo geregeld. Wilt u vandaag nog een automatische afschrijving regelen, dan kan dat heel eenvoudig door ons te bellen op (010) 272 22 22 of regel het online door op de button te klikken.
 • Online bankieren via uw eigen bank. Neem bij betaalopdrachten de gegevens over van de acceptgirokaart (zolang u die nog ontvangt) of van een ander donatieverzoek. Vooral het betalingskenmerk (16 cijfers) is belangrijk anders weten we niet van wie de donatie afkomstig is. U kunt ook bij ‘opmerkingen’ uw postcode en huisnummer vermelden. Banken verstrekken aan het Zuid-Hollands Landschap geen adresgegevens van donateurs.
 • Gebruik uw eigen overschrijvingskaarten. Afhankelijk van uw bank en het afgesproken betaalpakket brengt uw bank kosten in rekening voor het gebruik van overschrijvingskaarten en verzendenveloppen. Vermeld bij ‘opmerkingen’ altijd uw postcode en huisnummer, anders weten we niet van wie de donatie afkomstig is.
 • Doneren via deze website. Bij projecten op de website en in e-mails vindt u altijd een link naar een online donatieformulier. Hier kunt u via betalingspartner Buckaroo snel en veilig voor het specifieke project een bijdrage geven via iDeal of creditcard.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het verdwijnen van de acceptgirokaart en bovenstaande alternatieven? Neem dan contact met mij op. Dat kan via telefoonnummer 06 – 82 81 51 24 of via e-mail m.govers@zhl.nl. Ik help u graag verder!

Marie-Lousie Govers Relatiebeheerder

Marie-Lousie Govers Relatiebeheerder

Overstappen op online doneren?

U regelt het zo
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder