Kleine duinbrand in Vinetaduin bij Hoek van Holland

Op donderdagmiddag 23 juni is er brand geweest in het Vinetaduin bij Hoek van Holland. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. Ongeveer 100 m2 duinplanten zijn hierbij verloren gegaan.

Het gaat vooral om duindoorn en grassen. Er zijn geen bijzondere andere plantensoorten verloren gegaan. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De locatie is niet vanaf de paden te zien. 

Het is helaas bekend dat branden in de natuur vaak een menselijke (bedoelde of onbedoelde) oorzaak hebben. Het zal enige tijd duren voordat de natuur hersteld is.

Fred Spreen Boswachter

Fred Spreen Boswachter

 • Maaien in de natuur – hoe zit dat?

  Terwijl de meeste Nederlanders van een luie vakantie genieten, is het voor boswachters in regio Veenweiden nu flink aanpoten. De hooibouw is een belangrijke periode voor het beheer van onze graslanden. Maaien is een uitgekiende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: Fotomodellen

  Lijkt het je leuk model te staan voor foto’s die het Zuid-Hollands Landschap gebruikt voor tijdschrift, email-nieuwsbrieven, website en meer? Dit is je kans! Het kost je een paar uur. Als tegenprestatie ontvang je professionele…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomer in Zuid-Holland

  Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Gratis magazine

  Vind je het leuk om in Zuid-Holland op pad te gaan? En ben je dol op de natuur? Dan is dit magazine wat voor jou.

  Lees verder

  Lees verder