Kleine duinbrand in Vinetaduin bij Hoek van Holland

Op donderdagmiddag 23 juni is er brand geweest in het Vinetaduin bij Hoek van Holland. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. Ongeveer 100 m2 duinplanten zijn hierbij verloren gegaan.

Het gaat vooral om duindoorn en grassen. Er zijn geen bijzondere andere plantensoorten verloren gegaan. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De locatie is niet vanaf de paden te zien. 

Het is helaas bekend dat branden in de natuur vaak een menselijke (bedoelde of onbedoelde) oorzaak hebben. Het zal enige tijd duren voordat de natuur hersteld is.

Fred Spreen Boswachter

Fred Spreen Boswachter

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder