Kleine duinbrand in Vinetaduin bij Hoek van Holland

Op donderdagmiddag 23 juni is er brand geweest in het Vinetaduin bij Hoek van Holland. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. Ongeveer 100 m2 duinplanten zijn hierbij verloren gegaan.

Het gaat vooral om duindoorn en grassen. Er zijn geen bijzondere andere plantensoorten verloren gegaan. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De locatie is niet vanaf de paden te zien. 

Het is helaas bekend dat branden in de natuur vaak een menselijke (bedoelde of onbedoelde) oorzaak hebben. Het zal enige tijd duren voordat de natuur hersteld is.

Fred Spreen Boswachter

Fred Spreen Boswachter

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder