Ruim 15.000 deelnemers voor de Natuurwerkdag

Dit jaar was de 22e editie van de Natuurwerkdag op vrijdag 4 én zaterdag 5 november. In heel Nederland deden 15.119 deelnemers mee aan ruim 560 natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Variërend van bollen en bomen planten tot insectenhotels bouwen en van struiken snoeien tot wilgen knotten. Ook stond de Natuurwerkdag dit jaar in het teken van de jeugd, voor hen werden er aparte klussen georganiseerd. Ruim 1.200 leerlingen van basisscholen in heel Nederland deden mee.


Enkele sfeerbeelden


Heel erg bedankt voor alle hulp!


Ook aan de slag als vrijwilliger?

We kunnen je hulp goed gebruiken. Van bezoekers ontvangen in het bezoekerscentrum tot excursies verzorgen in de natuur. Er is van alles te doen, leuk werk waarmee je onze provincie een stukje groener en gezonder maakt!

Bekijk de mogelijkheden
 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder