Ruim 15.000 deelnemers voor de Natuurwerkdag

Dit jaar was de 22e editie van de Natuurwerkdag op vrijdag 4 én zaterdag 5 november. In heel Nederland deden 15.119 deelnemers mee aan ruim 560 natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Variërend van bollen en bomen planten tot insectenhotels bouwen en van struiken snoeien tot wilgen knotten. Ook stond de Natuurwerkdag dit jaar in het teken van de jeugd, voor hen werden er aparte klussen georganiseerd. Ruim 1.200 leerlingen van basisscholen in heel Nederland deden mee.


Enkele sfeerbeelden


Heel erg bedankt voor alle hulp!


Ook aan de slag als vrijwilliger?

We kunnen je hulp goed gebruiken. Van bezoekers ontvangen in het bezoekerscentrum tot excursies verzorgen in de natuur. Er is van alles te doen, leuk werk waarmee je onze provincie een stukje groener en gezonder maakt!

Bekijk de mogelijkheden
 • Vlinderquiz

  Wat weet jij van vlinders? Speel de quiz en test jezelf in 10 veelzijdige vlindervragen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Win een vlinderpakket

  Maak nu kans op het Vlinder Gelukspakket, ter waarde van 300 euro. Het pakket bestaat uit een vlinderkast, verrekijker, veldgids, zaadbommetjes en meer!

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke Lenterondjes

  Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder