Ruim 15.000 deelnemers voor de Natuurwerkdag

Dit jaar was de 22e editie van de Natuurwerkdag op vrijdag 4 én zaterdag 5 november. In heel Nederland deden 15.119 deelnemers mee aan ruim 560 natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Variërend van bollen en bomen planten tot insectenhotels bouwen en van struiken snoeien tot wilgen knotten. Ook stond de Natuurwerkdag dit jaar in het teken van de jeugd, voor hen werden er aparte klussen georganiseerd. Ruim 1.200 leerlingen van basisscholen in heel Nederland deden mee.


Enkele sfeerbeelden


Heel erg bedankt voor alle hulp!


Ook aan de slag als vrijwilliger?

We kunnen je hulp goed gebruiken. Van bezoekers ontvangen in het bezoekerscentrum tot excursies verzorgen in de natuur. Er is van alles te doen, leuk werk waarmee je onze provincie een stukje groener en gezonder maakt!

Bekijk de mogelijkheden
  • Kraak de zomerquiz

    Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

    Lees verder

    Lees verder
  • Dit zijn wij

    We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

    Lees verder

    Lees verder
  • Zomerwandelingen

    Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

    Lees verder

    Lees verder
  • Vacatures

    Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

    Lees verder

    Lees verder