Ruim 15.000 deelnemers voor de Natuurwerkdag

Dit jaar was de 22e editie van de Natuurwerkdag op vrijdag 4 én zaterdag 5 november. In heel Nederland deden 15.119 deelnemers mee aan ruim 560 natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel. Variërend van bollen en bomen planten tot insectenhotels bouwen en van struiken snoeien tot wilgen knotten. Ook stond de Natuurwerkdag dit jaar in het teken van de jeugd, voor hen werden er aparte klussen georganiseerd. Ruim 1.200 leerlingen van basisscholen in heel Nederland deden mee.


Enkele sfeerbeelden


Heel erg bedankt voor alle hulp!


Ook aan de slag als vrijwilliger?

We kunnen je hulp goed gebruiken. Van bezoekers ontvangen in het bezoekerscentrum tot excursies verzorgen in de natuur. Er is van alles te doen, leuk werk waarmee je onze provincie een stukje groener en gezonder maakt!

Bekijk de mogelijkheden
 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder