Projectleider nieuwe groene vrijwilligers

  • Nieuws
  • Projectleider nieuwe groene vrijwilligers
maandag 18 oktober 2021

Werk jij graag op het raakvlak van mens en natuur en lijkt het je leuk om nieuwe doelgroepen te bereiken en betrekken bij groen vrijwilligerswerk in Zuid-Holland? Leg je gemakkelijk contact met uiteenlopende partijen (van vrijwilligersgroepen en groene organisaties tot de Provincie Zuid-Holland) en is kennis en ervaring delen een van je kernkwaliteiten? Dan zoeken we jou!

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

In Zuid-Holland zijn zo’n 7.500 vrijwilligers actief op het gebied van natuur, landschap, erfgoed, stedelijk groen en natuureducatie. Deze groene vrijwilligers zijn onmisbaar voor de natuur en maatschappij in Zuid-Holland. Uit onderzoek blijkt dat er kansen liggen om nog meer mensen te betrekken bij groen vrijwilligerswerk. Wij willen onze kennis vergroten over deze 'nieuwe groene vrijwilligers' en dat als uitgangspunt nemen voor diverse pilots. Zo experimenteren we met het bereiken en betrekken van nieuwe doelgroepen op een manier die bij hen past, en testen we methoden uit die ons als groene organisaties daarbij kunnen helpen. 

Als projectleider Nieuwe Groene Vrijwilligers voer jij pilots uit op het gebied van vernieuwing en verbreding van groen vrijwilligerswerk, in samenwerking met de groene partners in Zuid-Holland. De pilots waar je in ieder geval mee aan de slag zult gaan zijn de Nature Impact Days, gericht op jongeren en een pilot gericht op mensen die zicht hebben op hun pensioen. Daarnaast zorg je dat de kennis en ervaring die we in de pilots opdoen, gedeeld worden met een breed netwerk aan (groene) vrijwilligersorganisaties. Ook lever je een bijdrage aan provinciale samenwerking tussen natuurorganisatie op het gebied van kennisontwikkeling en adviseer je hen over het thema Nieuwe Groene Vrijwilligers met betrekking tot de meerjarenprogramma’s. 

Wie zoeken we?

Een energieke en bevlogen netwerker met een groen hart, die gemakkelijk contact weet te leggen met de diverse projectpartners. Je weet projectplannen om te zetten in concrete pilots met haalbare planningen en hebt ervaring met het organiseren en faciliteren van kennisoverdracht. Je kunt schakelen tussen de uitvoerende en strategische kanten van projecten en denkt graag na over het toekomstbestendig maken van resultaten. Je werkt zelfstandig en weet tegelijkertijd de juiste mensen te betrekken bij het project. Aantoonbare ervaring met (groen) vrijwilligerswerk en een netwerk in het Zuid-Hollandse groene werkveld is een vereiste. 

Over de organisaties en de teams

Het project De Nieuwe Groene Vrijwilliger wordt gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland. Je komt in dienst bij Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en werkt op de afdeling Vrijwilligers / De Groene Motor. In deze functie heb je veelvuldig contact met organisatiepartner IVN en ook met groene partners als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, die betrokken zijn bij het project.

De Groene Motor
De Groene Motor ondersteunt vrijwilligers werkzaam in het groen en erfgoed, bijvoorbeeld door het verzorgen van cursussen, gereedschapuitleen en financiële ondersteuning. De Groene Motor draagt zo bij aan meer plezier, zelfstandigheid en professionaliteit in het vrijwilligerswerk. Op de afdeling Vrijwilligers werken 10 collega’s dagelijks aan het ondersteunen van 7.500 vrijwilligers in Zuid-Holland.

Het Zuid-Hollands Landschap
Stichting het Zuid-Hollands Landschap beschermt en beheert de natuur en het landschap in Zuid-Holland. Onze boswachters en vrijwilligers zorgen dagelijks voor het beheer van de natuurgebieden en maken ze toegankelijk voor iedereen. Bij Stichting het Zuid-Hollands Landschap werken zo’n 60 mensen samen met vele vrijwilligers en donateurs aan de bescherming van de natuur in de drukste provincie van het land.

IVN
IVN, instituut voor natuureducatie, verbindt mens en natuur. Ze laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Bij IVN regio Zuid-West werken 20 mensen samen met vrijwilligers en leden aan de vier kernthema’s van IVN: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie, Natuur & Gezondheid. 

Wat bieden wij?

Een aanstelling van een jaar voor 32 uur per week. Salariëring is conform CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen, functieschaal 6.

Je werkplek is op het kantoor van het Zuid-Hollands Landschap aan de Olof Palmestraat te Delft en op het IVN-kantoor aan de Laan van Oversteen te Rijswijk. Flexibele (thuis)werklocaties zijn mogelijk. 

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Jouw motivatie en CV kun je in pdf-vorm uiterlijk 7 november a.s. sturen aan het Zuid-Hollands Landschap t.a.v. Nelleke van Bergen, stafmedewerker HRM, sollicitaties@zhl.nl

Voor vragen over de functie-inhoud kun je contact opnemen met:

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nelleke van Bergen op 06-53562485 of n.vanbergen@zhl.nl

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de tweede week van november.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.