Fietsen naar Sophia- en Crezéepolder Fietsen 36 km

Foto: Harry Bunk Foto: Harry Bunk

Het eiland IJsselmonde wordt aan alle kanten door rivieren omgeven. Zelfs hier, ver van zee, kan het verschil tussen eb en vloed oplopen tot meer dan een meter. Het resultaat is unieke getijdennatuur, die nergens beter te zien is dan op het natuureiland Sophiapolder en in de Crezéepolder. Stap op de fiets en verken de groene rand van IJsselmonde.

Foto: Harry Bunk Foto: Harry Bunk

Praktische info

Locatie

Achterzeedijk 9, 2991 SB, Barendrecht

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. Getijdenrivier
2. Natuureiland Sophiapolder
3. Crezéepolder
4. De Gorzen 
5. Ridderkerkse Griend 
6. Huys ten Donck
7. Waaltje

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven.

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: Neem op de A29 afslag 20 (Barendrecht) en rij richting Oude Maas / Heerjansdam. Ga na 1,5 kilometer bij de tweede rotonde rechtsaf richting Oude Maas. Sla aan het einde van de weg linksaf en dan na 150 meter rechtsaf. Volg de bocht naar links naar de parkeerplaats.

Horeca in de buurt

Bij de startplaats vind je een snackkiosk en Pannenkoekenhuis Oude Maas. Bij knooppunt 89 kun je rechtsaf voor verschillende cafés met terras én uitzicht op Dordrecht. Daarna wachten Restaurant Bas en De Oude Haven in Hendrik-Ido-Ambacht en De Wevershoeve in Ridderkerk.

Wandelen

De fietsroute is relatief kort, dus heb je genoeg tijd om onderweg enkele natuurgebieden te voet verder te verkennen. Voor de Sophiapolder ben je afhankelijk van de vertrektijden van de pont.

Extra voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt ook het Zuid-Hollands Landschap extra voorzorgsmaatregelen. Het voetveer naar Sohiapolder is daarom tijdelijk uit de vaart genomen. Eind augustus bekijken we of er weer gevaren kan worden of niet. Hartelijk dank voor je begrip in deze bijzondere situatie.

De Crezéepolder en de Ridderkerkse Griend zijn altijd toegankelijk, maar bij vloed kunnen sommige paden nat worden.

Openbaar vervoer

OV-fietsen zijn verkrijgbaar bij treinstation Zwijndrecht. Ga aan de centrumzijde op de Stationsweg rechtsaf. Fiets bij de verkeerslichten rechtdoor en volg bij de rotonde de bordjes naar fietsknooppunt 89 (onder langs de doorgaande weg).

36 km

De route loopt helemaal rond en gaat langs deze fietsknooppunten:

(Start) 29 - 25 - 91 - 24 - 90 - 89 - 95 - 20 - 96 - 54 - 53 - zie beschrijving - 50 - 21 - 20 - 43 - 42 - 32 - 31 - 30 - 92 - 29 (Einde)

Locatie

Achterzeedijk 9, 2991 SB, Barendrecht

2 beoordelingen

Jan en Jozefien

Leuk rondje. Veel groen. Hier en daar kan de bewegwijzering iets verbeterd worden om zoekplaatjes te voorkomen. En bankjes mogen er ook wat meer staan, zeker nu in deze coronatijd omdat je niet makkelijk even een terrasje opzoekt. Afijn, mooie middag gehad.

Agatha Verhulst

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Fietsroute 31 km
Den Haag
2 beoordelingen
Fietsroute 47 km
Kijkduin
2 beoordelingen
Fietsroute 41 km
Stolwijk
2 beoordelingen