Over de route

Den Haag is een groene stad. Dat blijkt al meteen bij het station, als daar de eerste parken en bosschages opdoemen. Eenmaal buiten de stad wacht het prachtige duingebied van Meijendel, onderdeel van het nieuwe Nationaal Park Hollandse Duinen.


Routekaart

Het fietspad klimt en daalt, met onderweg verschillende uitzichtduinen. De terugweg gaat via een serie landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag, waarna het Haagse Bos de route afsluit.

Enkele hoogtepunten

 • 1. Oranjehotel
 • 2. Watertoren
 • 3. Uitzichtduin
 • 4. Duinrell
 • 5. Waalsdorpervlakte
 • 6. Clingendael
 • 7. Paleis Huis ten Bosch
 • 8. Haagse Bos

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Openbaar vervoer

Station Den Haag Centraal, dit is ook het startpunt van de route.

Huurfietsen en OV-fiets bij station Den Haag Centraal, zie ov-fiets.nl.

Bijzonderheden

Tussen 40 en 41: rechts natuurgebied Kijfhoek en Bierlap, in beheer van Dunea.

Als je hier een wandeling wilt maken, dan heb je een dagkaart nodig. Deze dagkaarten kun je online kopen of in Bezoekerscentrum De Tapuit.

Als Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap krijg je korting als je je pasje meeneemt.

Fietsen

De route is 31 km. Start bij Station Den Haag Centraal. Steek aan de voorzijde de Bezuidenhoutseweg over. Volg vanaf het kruispunt de knooppunten  30 – 29 – 37 – 36 – 39 – 40 – 41 – 43 – 47 – 46 – 44 – 35 – 34 – 33 – 32 – 30.


Locatie

Koningin Julianaplein 10, 2595, Den Haag


4 Beoordelingen 3.75 sterren
3.8 / 5

5 sterren

De nummering zoals hier boven staat, klopt niet. 1 is Centraal station. Dus bij alle nummers moet er 1 bij op. 1 wordt 2 etc.

1 sterren

onduidelijke fietsroute bij de veerboot naar Engeland geen duidelijke bordjes waardoor we de route niet hebben kunnen afmaken. Veel km`s extra gefietst op "gevoel"

4 sterren

We hebben het rondje 12x gedaan

5 sterren

Mooie, verrassende route. Goede mix tussen stad en natuur. Onderweg lekker geluncht bij Onder de watertoren. https://www.onderdewatertoren.nl/

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Den Haag knooppuntenroute

Fietsroute 31 km

 • Natuurherstelwet aangenomen in het Europees Parlement

  Vandaag stemde het Europees Parlement voor het definitieve akkoord over de Natuurherstelwet, dat eerder tussen de Europese Commissie, de lidstaten en het Parlement was bereikt. Eind vorig jaar had de Milieucommissie van het Parlement de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zo zorg je voor een rustig broedseizoen

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar jonge dieren worden niet vanzelf groot, zeker niet in onze drukke provincie met veel versnipperde natuur. Daarom zetten we ons de komende maanden éxtra in om de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Ontdek de mooiste voorjaarswandelingen

  De eerste voorjaarsbloemen staan er al prachtig bij. Sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen laten hun mooiste kleuren zien. Met onze landgoedwandelingen kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan en wandel het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder