Vogelplasroute Wandelen 3 km

Foto: Henk Tromp - Wulp Foto: Henk Tromp

Dit korte wandelrondje toont je de Krimpenerwaard in een notendop. Je wandelt over een tiendweg, een houtkade en zelfs dwars door de weilanden, met koeien als gezelschap. Naamgever van de route is een vogelplas die het Zuid-Hollands Landschap in 1997 heeft aangelegd. En met succes! Vanuit de overdekte vogelkijkhut kun je talrijke eendensoorten en steltlopers spotten.

Foto: Henk Tromp - Wulp Foto: Henk Tromp

Praktische info

Locatie

Snippejagerskade, Gouderak (Wandelknooppunt 63)

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. Beschutte aanloop
2. Vogelplas
3. Landscheiding
4. Oerbomen
5. Tiendweg

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met allerlei natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Mooiste routes van het Groene Hart.

Meer weten over deze route? Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: volg vanaf de Dorpsstraat in Gouderak de Essendreef de dijk af. Ga 300 m rechtdoor, dan links van het water rechtdoor. Sla aan het einde rechtsaf. Parkeer aan het einde rechts (Grutto). Wandel over het fietspad (Snippejagerskade) richting Berkenwoude en pak na 750 m de route op bij wandelknooppunt 62.

Aangelijnd

Honden mogen alleen aangelijnd mee. Let op de bordjes.

Ongeschikt

Deze wandeling gaat deels door weilanden en over onverharde paden die niet geschikt zijn voor rolstoelen en kinderwagens.

Geen horeca

Langs de route is geen horeca aanwezig.

Wandelen

De route is 3 km en enkel lopend of met de fiets te bereiken. De route is gemarkeerd met rood gekopte paaltjes, de nummers in de tekst komen overeen met de nummers op de paaltjes.

Openbaar vervoer

OV: buslijn 196 rijdt tussen metrostation Rotterdam Capelsebrug en station Gouda. Stap uit bij halte De Waal in Gouderak. Wandel het dorp in en ga na 100 m links de dijk af. Wandel 300 m rechtdoor, dan rechtdoor langs het water (rode pijl). Sla aan het einde rechts af. Ga na 125 m linksaf via het fietspad (Snippejagerskade). Pak de route na 750 m op bij wandelknooppunt 62. Zie ook 9292.nl.

Fietsen

Deze locatie is uitsluitend lopend of met de fiets te bereiken, vanuit de dorpskern van Gouderak via de Snippejagerskade (circa 1,5 km).

Vogelkijkhut

Bij de vogelplas is een vogelkijkhut gebouwd zodat u ongezien verschillende steltlopers en eenden kunt bespieden. Zo kunt u de schuwe vogels op relatief geringe afstand zien, iets wat in het open veld meestal niet goed mogelijk is.

Laarzen komen van pas

Na een regenbui is het handig laarzen of waterdichte schoenen aan te doen.

Bijzonderheden

Deze route is goed te combineren met de Stolwijkse Boezemroute.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Snippejagerskade, Gouderak (Wandelknooppunt 63)

3 beoordelingen

Gau

Een korte route die voor een stuk fietspad en een groot deel over tiendweg en wandelpad gaat. De vogelplas stelt niet veel voor, maar ik liep dit buiten het vogel seizoen. Je loopt redelijk beschut. Enige puntje van kritiek is het hek nadat je de vogelplas voorbij bent. Ik liep dit met onze hond en die gaat niet over een plankje om het hek heen (grote hond). Dus zou beter kunnen als het hek gewoon open kan of een klapdeurtje krijgt met een touw.

Jenny

Korte route door wilde niet onderhouden natuur. Naar vogelhut geweest, was helaas verrekijker vergeten. Verder waren er geen andere wandelaars. Alleen ik en de natuur.

Michiel Fokkema

Leuke route voor als je niet zo heel lang wilt lopen maar toch heel veel vogels wil zien.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 8,5 km
Warmond
29 beoordelingen
Wandelroute 6,5 / 16 km
Poortugaal
21 beoordelingen
Wandelroute 3 km
Rotterdam
17 beoordelingen