Vogelplasroute Wandelen 2,5 km

Foto: Henk Tromp - Wulp Foto: Henk Tromp

Vogelplas Middelblok is aangelegd in 1997 met subsidie van de Hydron, de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De vogelplas is in de eerste plaats aangelegd om de natuur te versterken. Hoewel u het niet zou zeggen met het vele open water in de Krimpenerwaard, wordt het weidegebied steeds droger. Dieren die van drassig grasland houden zoals steltlopers en verschillende soorten eenden kunnen nauwelijks meer profiteren van zogenaamde plas-dras situaties. Hiermee bedoelen we water dat min of meer permanent op het land blijft staan.

Meer weten over deze route? Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan bij Groenewetering, Gouderak.

Aangelijnd

Honden zijn aangelijnd toegestaan.

2,5 km

De route is 2,5 km en enkel lopend of met de fiets te bereiken. De route is gemarkeerd met rood gekopte paaltjes, de nummers in de tekst komen overeen met de nummers op de paaltjes.

Openbaar vervoer

Deze locatie is uitsluitend lopend of met de fiets te bereiken, vanuit de dorpskern van Gouderak via de Snippejagerskade (circa 1,5 km).

Fietsen

Deze locatie is uitsluitend lopend of met de fiets te bereiken, vanuit de dorpskern van Gouderak via de Snippejagerskade (circa 1,5 km).

Vogelkijkhut

Bij de vogelplas is een vogelkijkhut gebouwd zodat u ongezien verschillende steltlopers en eenden kunt bespieden. Zo kunt u de schuwe vogels op relatief geringe afstand zien, iets wat in het open veld meestal niet goed mogelijk is.

Laarzen komen van pas

Bij en na regen is het dragen van laarzen of waterdicht schoeisel aan te bevelen. In de directe omgeving van de vogelplas en kijkhut zo min mogelijk geluid maken.

Locatie

Snippejagerskade, Gouderak

0 beoordelingen

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Doe-route kinderen
Rockanje
0 beoordelingen
Wandelen 8 km
Berkenwoude (Hoek van de weg)
9 beoordelingen
Wandelroute 1,5 km
Noordwijkerhout
0 beoordelingen