Over de route

Eeuwenlang was Ouddorp een klein boerendorp op het eiland Goeree. Dat veranderde met de komst van de badgasten, maar rond het dorp is de geschiedenis nog overal zichtbaar. Wandel mee langs hobbelige duinen, oude akkers en een schans uit de 17de eeuw. Op de dijk langs het Grevelingenmeer kun je heerlijk uitwaaien. En vogels spotten. De route is lang, maar kan eenvoudig worden ingekort.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Boerendorp
 • 2. Kleistee
 • 3. Beeldentuin
 • 4. Westduinen
 • 6. Preekhilpolder
 • 6. Kasteelberg
 • 7. Schans
 • 8. Koudenhoek
 • 9. Bunkercomplex

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Parkeren

Volg vanaf de N57 de bordjes naar het centrum van Ouddorp. In het centrum zijn verschillende gratis parkeerplaatsen. Het handigst is parkeerplaats P3 Goudsmiene. Wandel richting de kerktoren met de rode spits.

Openbaar vervoer

Neem vanaf Rotterdam Zuidplein buslijn 436 naar Stellendam, dan buslijn 104 naar Ouddorp. Stap uit bij halte Station en wandel naar de kerktoren met de rode spits. Zie ook 9292.nl.

Honden aangelijnd

In de Preekhilpolder moeten honden tussen 1 maart en 1 juli aan de lijn. Op dijken met begrazing moet je soms over de naastgelegen asfaltweg wandelen. Let op de bordjes!

Horeca in de buurt

Alleen in het centrum van Ouddorp is horeca. Neem voor onderweg voldoende eten en drinken mee.

Bijzonderheden

Beeldentuin Achter De Westduinen, Dijkstelweg 58, Ouddorp, www.achterdewestduinen.nl.

Tegen een decor van schurvelingen, bomen en struiken zorgen de beelden voor een poëtisch plaatje. Eindig een rondje in het tuinrestaurant. Geopend van juli tot half september, op donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon.


Locatie

Weststraat 19, 3253 AR, Ouddorp


4 Beoordelingen 3.75 sterren
3.8 / 5

4 sterren

Route paar weken geleden gelopen. Gave en inspirerende route, waar we van genoten hebben.. Goede selectie gekozen om een juist beeld van Ouddorp te laten zien. Graag zou ik willen dat de bewegwijzering nog eens goed nagekeken wordt en waar het onduidelijk is meer zichtbaar maken. Zou mooi zijn als dit nog in deze vakantie plaats vindt. Alvast bedankt!

4 sterren

Mooie, afwisselende route. Even opletten bij knooppunt 27, elk spoor ervan ontbreekt en als je de route tot 12km wilt beperken kun je de afslag missen.

2 sterren

03-09-2022 verkorte route gelopen ca 11 km. Mooi weer en windstil. De parkeerplaats en aanvang route zijn goed weergegeven. Maar een route met wandelknooppunten en gele pijlen (ipv rode) zorgt voor verwarring. Soms zijn beide niet meer te zien, en moet je de aanwijzigingen van de routebeschrijving goed opvolgen. Ons is het niet overal gelukt. Veel stikkers van de wandelknooppuntenroute ontbraken (groen met gele pijl). In het begin is de route het leukst met afwisseling, daarna lange stukken verhard. Zoals groot gedeelte om Natura2000 gebied (is ons een raadsel waarom dit een natuurgebiedje is). Langs het Grevelingenmeer is een mooi stuk met links 'landvogels' en rechts watervogels. Advies mbt overzichtsplaatje: Deze markeringen op de hele route zijn duidelijk. Onduidelijk is waar je de gele pijlen dient te volgen en tot waar (misschien zijn de pijlen helemaal niet nodig).

5 sterren

Ik vond het een mooie route, vanuit de dorpskern van Ouddorp zit je zo in de natuur. Veel variatie in de omgeving. Waarbij de dijk langs het Grevelingenmeer voor mij als vogelliefhebber het leukste stuk was. Veel verschillende watervogels gezien.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Zeedorpenroute

Wandelroute 12 km

 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder