Over de route

Eeuwenlang was Ouddorp een klein boerendorp op het eiland Goeree. Dat veranderde met de komst van de badgasten, maar rond het dorp is de geschiedenis nog overal zichtbaar. Wandel mee langs hobbelige duinen, oude akkers en een schans uit de 17de eeuw. Op de dijk langs het Grevelingenmeer kun je heerlijk uitwaaien. En vogels spotten. De route is lang, maar kan eenvoudig worden ingekort.


Enkele hoogtepunten.

 • 1. Boerendorp
 • 2. Kleistee
 • 3. Beeldentuin
 • 4. Westduinen
 • 6. Preekhilpolder
 • 6. Kasteelberg
 • 7. Schans
 • 8. Koudenhoek
 • 9. Bunkercomplex

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Parkeren

Volg vanaf de N57 de bordjes naar het centrum van Ouddorp. In het centrum zijn verschillende gratis parkeerplaatsen. Het handigst is parkeerplaats P3 Goudsmiene. Wandel richting de kerktoren met de rode spits.

Openbaar vervoer

Neem vanaf Rotterdam Zuidplein buslijn 436 naar Stellendam, dan buslijn 104 naar Ouddorp. Stap uit bij halte Station en wandel naar de kerktoren met de rode spits. Zie ook 9292.nl.

Honden aangelijnd

In de Preekhilpolder moeten honden tussen 1 maart en 1 juli aan de lijn. Op dijken met begrazing moet je soms over de naastgelegen asfaltweg wandelen. Let op de bordjes!

Horeca in de buurt

Alleen in het centrum van Ouddorp is horeca. Neem voor onderweg voldoende eten en drinken mee.

Bijzonderheden

Beeldentuin Achter De Westduinen, Dijkstelweg 58, Ouddorp, www.achterdewestduinen.nl.

Tegen een decor van schurvelingen, bomen en struiken zorgen de beelden voor een poëtisch plaatje. Eindig een rondje in het tuinrestaurant. Geopend van juli tot half september, op donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon.


Locatie

Weststraat 19, 3253 AR, Ouddorp


1 Beoordeling 5 sterren
5.0 / 5

5 sterren

Ik vond het een mooie route, vanuit de dorpskern van Ouddorp zit je zo in de natuur. Veel variatie in de omgeving. Waarbij de dijk langs het Grevelingenmeer voor mij als vogelliefhebber het leukste stuk was. Veel verschillende watervogels gezien.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Zeedorpenroute

Wandelroute 12 km

 • Zomer in Zuid-Holland

  Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap

  Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Deze grote papieren kaart biedt volop inspiratie voor een dagje uit.

  Lees verder

  Lees verder
 • 6 op de 10 inwoners van Zuid-Holland snakt naar meer natuur

  Uit onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Delta in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap, blijkt dat ruim 88% van de inwoners natuur in hun omgeving belangrijk vindt. Van de ondervraagden wil ruim de helft meer natuur in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer natuur? Het kán!

  Elke hectare groen is van groot belang voor planten, dieren en mensen. Help mee met het leggen van de puzzel voor meer natuur in Zuid-Holland.

  Lees verder

  Lees verder