Over de route

Eeuwenlang was Ouddorp een klein boerendorp op het eiland Goeree. Dat veranderde met de komst van de badgasten, maar rond het dorp is de geschiedenis nog overal zichtbaar. Wandel mee langs hobbelige duinen, oude akkers en een schans uit de 17de eeuw. Op de dijk langs het Grevelingenmeer kun je heerlijk uitwaaien. En vogels spotten. De route is lang, maar kan eenvoudig worden ingekort.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Boerendorp
 • 2. Kleistee
 • 3. Beeldentuin
 • 4. Westduinen
 • 6. Preekhilpolder
 • 6. Kasteelberg
 • 7. Schans
 • 8. Koudenhoek
 • 9. Bunkercomplex

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Parkeren

Volg vanaf de N57 de bordjes naar het centrum van Ouddorp. In het centrum zijn verschillende gratis parkeerplaatsen. Het handigst is parkeerplaats P3 Goudsmiene. Wandel richting de kerktoren met de rode spits.

Openbaar vervoer

Neem vanaf Rotterdam Zuidplein buslijn 436 naar Stellendam, dan buslijn 104 naar Ouddorp. Stap uit bij halte Station en wandel naar de kerktoren met de rode spits. Zie ook 9292.nl.

Honden aangelijnd

In de Preekhilpolder moeten honden tussen 1 maart en 1 juli aan de lijn. Op dijken met begrazing moet je soms over de naastgelegen asfaltweg wandelen. Let op de bordjes!

Horeca in de buurt

Alleen in het centrum van Ouddorp is horeca. Neem voor onderweg voldoende eten en drinken mee.

Bijzonderheden

Beeldentuin Achter De Westduinen, Dijkstelweg 58, Ouddorp, www.achterdewestduinen.nl.

Tegen een decor van schurvelingen, bomen en struiken zorgen de beelden voor een poëtisch plaatje. Eindig een rondje in het tuinrestaurant. Geopend van juli tot half september, op donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon.


Locatie

Weststraat 19, 3253 AR, Ouddorp


2 Beoordelingen 3.5 sterren
3.5 / 5

2 sterren

03-09-2022 verkorte route gelopen ca 11 km. Mooi weer en windstil. De parkeerplaats en aanvang route zijn goed weergegeven. Maar een route met wandelknooppunten en gele pijlen (ipv rode) zorgt voor verwarring. Soms zijn beide niet meer te zien, en moet je de aanwijzigingen van de routebeschrijving goed opvolgen. Ons is het niet overal gelukt. Veel stikkers van de wandelknooppuntenroute ontbraken (groen met gele pijl). In het begin is de route het leukst met afwisseling, daarna lange stukken verhard. Zoals groot gedeelte om Natura2000 gebied (is ons een raadsel waarom dit een natuurgebiedje is). Langs het Grevelingenmeer is een mooi stuk met links 'landvogels' en rechts watervogels. Advies mbt overzichtsplaatje: Deze markeringen op de hele route zijn duidelijk. Onduidelijk is waar je de gele pijlen dient te volgen en tot waar (misschien zijn de pijlen helemaal niet nodig).

5 sterren

Ik vond het een mooie route, vanuit de dorpskern van Ouddorp zit je zo in de natuur. Veel variatie in de omgeving. Waarbij de dijk langs het Grevelingenmeer voor mij als vogelliefhebber het leukste stuk was. Veel verschillende watervogels gezien.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Zeedorpenroute

Wandelroute 12 km

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder