Over de route

Eeuwenlang was Ouddorp een klein boerendorp op het eiland Goeree. Dat veranderde met de komst van de badgasten, maar rond het dorp is de geschiedenis nog overal zichtbaar. Wandel mee langs hobbelige duinen, oude akkers en een schans uit de 17de eeuw. Op de dijk langs het Grevelingenmeer kun je heerlijk uitwaaien. En vogels spotten. De route is lang, maar kan eenvoudig worden ingekort.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Boerendorp
 • 2. Kleistee
 • 3. Beeldentuin
 • 4. Westduinen
 • 6. Preekhilpolder
 • 6. Kasteelberg
 • 7. Schans
 • 8. Koudenhoek
 • 9. Bunkercomplex

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Parkeren

Volg vanaf de N57 de bordjes naar het centrum van Ouddorp. In het centrum zijn verschillende gratis parkeerplaatsen. Het handigst is parkeerplaats P3 Goudsmiene. Wandel richting de kerktoren met de rode spits.

Openbaar vervoer

Neem vanaf Rotterdam Zuidplein buslijn 436 naar Stellendam, dan buslijn 104 naar Ouddorp. Stap uit bij halte Station en wandel naar de kerktoren met de rode spits. Zie ook 9292.nl.

Honden aangelijnd

In de Preekhilpolder moeten honden tussen 1 maart en 1 juli aan de lijn. Op dijken met begrazing moet je soms over de naastgelegen asfaltweg wandelen. Let op de bordjes!

Horeca in de buurt

Alleen in het centrum van Ouddorp is horeca. Neem voor onderweg voldoende eten en drinken mee.

Bijzonderheden

Beeldentuin Achter De Westduinen, Dijkstelweg 58, Ouddorp, www.achterdewestduinen.nl.

Tegen een decor van schurvelingen, bomen en struiken zorgen de beelden voor een poëtisch plaatje. Eindig een rondje in het tuinrestaurant. Geopend van juli tot half september, op donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00 – 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon.


Locatie

Weststraat 19, 3253 AR, Ouddorp


2 Beoordelingen 3.5 sterren
3.5 / 5

2 sterren

03-09-2022 verkorte route gelopen ca 11 km. Mooi weer en windstil. De parkeerplaats en aanvang route zijn goed weergegeven. Maar een route met wandelknooppunten en gele pijlen (ipv rode) zorgt voor verwarring. Soms zijn beide niet meer te zien, en moet je de aanwijzigingen van de routebeschrijving goed opvolgen. Ons is het niet overal gelukt. Veel stikkers van de wandelknooppuntenroute ontbraken (groen met gele pijl). In het begin is de route het leukst met afwisseling, daarna lange stukken verhard. Zoals groot gedeelte om Natura2000 gebied (is ons een raadsel waarom dit een natuurgebiedje is). Langs het Grevelingenmeer is een mooi stuk met links 'landvogels' en rechts watervogels. Advies mbt overzichtsplaatje: Deze markeringen op de hele route zijn duidelijk. Onduidelijk is waar je de gele pijlen dient te volgen en tot waar (misschien zijn de pijlen helemaal niet nodig).

5 sterren

Ik vond het een mooie route, vanuit de dorpskern van Ouddorp zit je zo in de natuur. Veel variatie in de omgeving. Waarbij de dijk langs het Grevelingenmeer voor mij als vogelliefhebber het leukste stuk was. Veel verschillende watervogels gezien.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Zeedorpenroute

Wandelroute 12 km

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder