Zeedorpenroute Wandelen 15,5

Foto: Idde Lammers - Westduinen Foto: Idde Lammers

Ouddorp is meer dan een gezellige badplaats. Wandel mee langs hobbelige duinen, eeuwenoude akkers en een schans uit 17e eeuw. Volg dan de dijk langs het Grevelingenmeer om even heerlijk uit te waaien. En neem een verrekijker mee voor het spotten van de vele vogels. De route is lang, maar kan eenvoudig worden ingekort.

Foto: Idde Lammers - Westduinen Foto: Idde Lammers

Praktische info

Locatie

Weststraat 19, 3253 AR, Ouddorp

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. Kleistee
2. Beeldentuin
3. Westduinen
4. Preekhilpolder
5. Kasteelberg
6. Schans
7. Koudenhoek
8. Bunkercomplex
9. Raad- en Polderhuis

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven.

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan in het centrum, bijvoorbeeld op de Dorpstienden.

Honden welkom

Gedeeltelijk aan de lijn – let op de bordjes. In de Preekhilpolder en op sommige dijken zijn honden niet toegestaan, volg dan de asfaltweg.

Horeca in de buurt

Alleen in het centrum van Ouddorp is horeca. Neem voor onderweg voldoende eten en drinken mee.

Openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam Zuidplein buslijn 436 naar Stellendam, dan buslijn 104 naar Ouddorp. Stap uit bij halte Station en wandel naar de kerktoren met de rode spits. Zie ook www.9292.nl.

Bijzonderheden

Beeldentuin Achter De Westduinen, Dijkstelweg 58, Ouddorp, www.achterdewestduinen.nl.

Tegen een decor van schurvelingen, bomen en struiken zorgen de beelden voor een poëtisch plaatje. Eindig een rondje in het tuinrestaurant. Geopend van juni tot half september, op donderdag, vrijdag en zaterdag 11.00 - 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Weststraat 19, 3253 AR, Ouddorp

8 beoordelingen

Klaas de Vries

Een prima route al waren wij niet gewenst in het restaurant dat is gevestigd aan het Grevelingen Meer. Voor ons een enorme domper. Daarom 'slechts' drie sterren.

Danyell

Ik vond het een prachtige wandeling! Heel gevarieerde route en de routebeschrijving vertelde leuke weetjes over de omgeving. Voor een heerlijk kopje koffie met wat lekkers erbij kon ik terecht in Ouddorp-Haven, bij wsv Goeree op een terras met schitterend uitzicht over de Grevelingen. Ik heb een foto-album van mijn tocht gemaakt, dus als je het leuk vindt om te kijken: https://photos.app.goo.gl/CsmUWsNtoBNnjTYK9

Joop

Voor ons had deze route veels te veel asfalt. Alleen het stuk langs de Grevelingen was zeer wandelswaard, de rest was meer een fietsroute.....

Jerry van Rekom

Prachtige, afwisselende wandeling. In Westduinen in deze tijd de rugstreeppad te zien! Wel veel wind langs de Grevelingen. Aanrader.

Ivo

Mooie landschappen die zeer uitzonderlijk zijn. Bij de Westduinen zou het veel meerwaarde hebben om een wandelpad te creeëren aan de binnenzijde van het hek, zodat je niet op het asfalt hoeft te lopen. Tip: neem een tasje mee en raap onderweg wat zwerfafval op. De passant na jou en de natuur zijn je dankbaar.

Vegter

Niet bepaald veilig met kinderwagen/buggy aangezien je over een weg loopt zonder voetpad en auto's die vrij hard rijden.

E. Tuk

Mooie route langs verdedigingswerken door de eeuwen heen. Mooie uitzichten onderweg!

Gerard Kleijbeuker

als je de zeedorpenroute wil downloaden krijg je de vogel boulevardroute Reactie ZHL: Als u meerdere routes achter elkaar wilt downloaden, wacht dan even tot uw eerste aanvraag binnen is. Dan ontvangt u de juiste route.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 6,5 / 16 km
Poortugaal
22 beoordelingen
Wandelroute 8,5 km
Warmond
29 beoordelingen
Wandelroute 3 km
Rotterdam
18 beoordelingen