Vacature Boswachter Communicatie (32 uur)

Foto: Danny Taheij Foto: Danny Taheij
  • Nieuws
  • Vacature Boswachter Communicatie (32 uur)
maandag 21 december 2020

Kun jij inwoners van Zuid-Holland warm maken voor de bijzondere natuur in deze dichtbevolkte provincie? Vind je het leuk om verhalen te vertellen, mensen te boeien en te betrekken? Heb je een vlotte pen en een passie voor natuur? En sta je stevig genoeg in je schoenen om ook lastige dossiers op te pakken? Dan kunnen we jouw talenten in ons team goed gebruiken.

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Over ons

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) beschermt de natuur en het landschap in Zuid-Holland. Onze boswachters zorgen dagelijks voor het beheer van de natuurgebieden en maken ze toegankelijk voor iedereen. Ook kopen we grond aan om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen. Want natuur is onmisbaar in de drukste provincie van het land.

Natuur beschermen doen we met een deskundig en bevlogen team van ± 60 medewerkers, verdeeld over de vier afdelingen Terreinen en Opstallen, Vrijwilligers, Bedrijfsvoering en Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). En natuurlijk samen met honderden vrijwilligers, ca. 50.000 donateurs (beschermers), diverse bedrijfsvrienden en bezoekers.

Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons meerjarenbeleidsplan 2019-2023 willen realiseren en bieden jou graag de mogelijkheid om mee te groeien en je verder te ontwikkelen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Delft en er zijn drie regiokantoren in Gouderak, Hoek van Holland en Oostvoorne.

Over het team

Het team MCF bestaat uit 10 ervaren professionals op het gebied van (online) communicatie en fondsenwerving. Met elkaar ontwikkelen en implementeren we een actief marketingcommunicatiebeleid om het belang van natuurbescherming in onze provincie te benadrukken én om onze zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten. Alleen zo kunnen we meer mensen, bedrijven en vrijwilligers aan ons binden om Zuid-Holland groen en leefbaar te houden. Ook de bezoekerscentra, activiteiten, vakantiewoningen en campings vallen onder de verantwoordelijkheid van de afdeling. Vier keer per jaar produceert de afdeling een tijdschrift over natuur in Zuid-Holland, onze terreinen en ons werk.

Over de functie

De boswachter communicatie vervult een sleutelrol binnen de organisatie en het marketingcommunicatiebeleid. Jij bent iemand die zich thuis voelt in het speelveld tussen plan en uitvoering. Je bouwt aan de communicatie- en contentstrategie van het Zuid-Hollands Landschap en vertaalt deze naar de praktijk in de regio’s. De functie is relatief nieuw binnen de organisatie: dit biedt kansen om er je eigen invulling aan te geven, maar vraagt ook om zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Je werkt zowel in Delft als in de regiokantoren in Hoek van Holland en Gouderak. En je werkt nauw samen met de social media manager, de boswachter communicatie van de regio Eilanden en de boswachters uitvoering.

Als boswachter communicatie speel je een belangrijke rol in het betrekken en boeien van bezoekers en andere geïnteresseerden bij ons werk. Je onderhoudt actief contact met de lokale media en belanghebbenden en bent verantwoordelijk voor het excursie-aanbod en het organiseren en ontwikkelen van evenementen. Je ondersteunt de regioteams bij het afhandelen van (vergunnings)aanvragen, project- en andere communicatie. Daarnaast speel je een belangrijke rol bij het ondersteunen van onze vrijwilligers. Je werkt onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd MCF.

Zie jij jezelf een (digitale) excursie geven? Kun je lastige vragen van omwonenden of andere betrokkenen beantwoorden? Denk je graag mee over hoe we als het Zuid-Hollands Landschap meer mensen kunnen laten zien en ervaren wat we doen? Dan horen we graag van je!

Wat wij vragen

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring op het gebied van communicatie, bij voorkeur in de groene sector.
  • Je beschikt over een bovengemiddelde interesse in natuur en weet je natuurkennis met enthousiasme over te brengen via bijv. social media.
  • Je hebt een vlotte pen, een goed oog voor beeldgebruik en social media heeft voor jou geen geheimen.
  • Je bent een zelfstarter, daadkrachtig en ondernemend, een klantgerichte doener die hoofd- en bijzaken kan onderscheiden.
  • Je woont in de regio, hebt de beschikking over eigen vervoer en bent flexibel inzetbaar.

Wat wij bieden

  • Een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) voor 32 uur/week met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Salariëring betreft schaal 6 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Solliciteren in tijden van corona betekent dat de gesprekken online worden gehouden, waarbij het uitwerken en presenteren van een casus onderdeel is van de selectieprocedure. Onze definitieve selectie vindt plaats na een persoonlijk gesprek met het afdelingshoofd MCF in één van onze terreinen op veilige afstand en binnen de richtlijnen van het RIVM.

Je sollicitatie met motivatie (digitaal en in pdf) ontvangen wij graag uiterlijk 17 januari 2021 gericht aan het Zuid-Hollands Landschap in Delft t.a.v. Nelleke van Bergen, N.vanbergen@zhl.nl. Heb je vragen over de functie-inhoud neem dan contact op met het afdelingshoofd MCF Kirstin Poot, 06-82435385 of k.poot@zhl.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.