Vacature Boswachter Communicatie

Fotografie: Babette van der Wijst Fotografie: Babette van der Wijst
  • Nieuws
  • Vacature Boswachter Communicatie
zaterdag 21 december 2019

Ben jij de nieuwe boswachter communicatie in onze mooie regio Kuststreek? Je staat stevig in je schoenen, hebt al enkele jaren ervaring in een groene omgeving. Voor communicatieklussen op het regiokantoor én buiten in de natuur draai jij je hand niet om. Het betreft een functie voor 24 uur per week.

De reactietermijn voor deze vacature is inmiddels verstreken

Regio Kuststreek is gelegen in het dichtstbevolkte deel van de provincie Zuid-Holland. Met grote steden als Rotterdam, Den Haag en Leiden binnen de regiogrenzen, is “natuur om de hoek” een belangrijk thema. Het is een dynamische regio waar heel veel gebeurt. Als boswachter communicatie zul je je hier geen moment vervelen. Als het jou lukt om goed te schakelen tussen de belangen voor de natuur én de belangen van de omgeving dan zit jij hier echt op je plek.

Over het team

Het regioteam Kuststreek (9 personen, 7 fte) zorgt samen met ongeveer 120 vrijwilligers voor 25 natuurgebieden (bijna 1.200 Ha) tussen Hoek van Holland en Hillegom. Dagelijks werken we aan de bescherming van kust- en duingebieden, statige landgoederen en authentieke polderlandschappen. De Atlantikwall en de Landgoederenzone vormen rode draden door de regio. Bijna alle natuurgebieden binnen de regio Kuststreek maken onderdeel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen. In deze regio wonen de meeste beschermers van het Zuid-Hollands Landschap. Het regiokantoor is gevestigd in Hoek van Holland.

Over de functie


Jij vergroot door een actief communicatie- beleid de zichtbaarheid en naamsbekendheid in de regio en zorgt voor een grotere betrokkenheid van het publiek bij onze gebieden en onze organisatie. Dit doe je onder leiding van het regiohoofd. Je kennis over en passie voor natuur zet je in om doelgroepen te informeren over wat we willen bereiken voor de natuur, hoe mensen dat kunnen beleven en waarom dat het beschermen waard is. Jij bent de schakel tussen de regio en de afdeling MCF (marketing, communicatie, fondsenwerving) en stelt samen met het regiohoofd en de collega’s van MCF het communicatiebeleid op. Je plant en organiseert excursies, evenementen en arrangementen voor onze beschermers en sponsoren en genereert zo extra fondsen/- inkomsten. En natuurlijk kun je zelf ook voor de groep staan om een excursie te geven als je dat leuk vindt. Bij projecten of calamiteiten ondersteun je de regio met gerichte communicatie naar omwonenden en andere belanghebbenden, waarbij het doel kan variëren van informeren tot betrekken. Je standplaats is het regiokantoor in Hoek van Holland.

Wat vragen wij

  • Je hebt een relevante opleiding op MBO+-niveau en ruime (3-5 jaar) praktijkervaring op het gebied van communicatie in de groene sector.
  • Je beschikt over goede kennis van natuur en deze weet je met enthousiasme over te brengen.
  • Je bent klantgericht, hands-on en kunt goed plannen en organiseren.
  • Je bent zowel schriftelijk als mondeling communicatief vaardig en een teamspeler.
  • Je woont in de regio, hebt de beschikking over eigen vervoer en bent flexibel inzetbaar.

Wat bieden wij

  • Een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) voor 24 uur/week met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Salariëring betreft schaal 6 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

Over Stichting Het Zuid-Hollands Landschap


Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is een particuliere natuurorganisatie in de provincie Zuid-Holland die natuur, landschap en erfgoed beschermt en verbindt aan mensen omdat wij natuur, landschap en erfgoed door willen geven aan toekomstige generaties. Wij doen dat met een deskundig en bevlogen team van ± 50 medewerkers, verdeeld over de afdelingen T & O (Terreinen en Opstallen), Vrijwilligers/De Groene Motor, Financiën & Bedrijfsvoering en MCF (Marketing, Communicatie en Fondsenwerving) en samen met onze vele vrijwilligers, ca. 50.000 donateurs (beschermers), diverse bedrijfsvrienden en bezoekers. Onze toekomstvisie is vastgelegd in het meerjarenbeleidsplan 2019-2023. Het hoofdkantoor is gevestigd in Delft en er zijn drie regiokantoren in Gouderak, Hoek van Holland en Oostvoorne.

De procedure

De reactietermijn voor deze vacature is inmiddels verstreken.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.