Vacature Boswachter Communicatie

Foto: Maarten Breedveld Foto: Maarten Breedveld
  • Nieuws
  • Vacature Boswachter Communicatie
donderdag 9 september 2021

Kun jij inwoners van Zuid-Holland warm maken voor de bijzondere natuur in deze dichtbevolkte provincie? Vind je het leuk om verhalen te vertellen, mensen te boeien en te betrekken? Heb je passie voor natuur, een vlotte pen en ervaring met PR en/of journalistiek? Dan kunnen we jouw talenten in ons team goed gebruiken.

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) beschermt en ontwikkelt natuur in Zuid-Holland. Onze boswachters zorgen dagelijks voor het beheer van ruim 100 natuurgebieden. Want natuur is onmisbaar in de drukste provincie van het land.

Natuur beschermen doen we met een deskundig en bevlogen team van ongeveer 60 medewerkers, verdeeld over de vier afdelingen Terreinen en Opstallen, Vrijwilligers, Bedrijfsvoering en Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). En natuurlijk samen met honderden vrijwilligers, circa 50.000 donateurs en supporters, diverse bedrijfsvrienden en onze bezoekers. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons meerjarenbeleidsplan 2019-2023 willen realiseren en bieden jou de mogelijkheid om mee te groeien. Diversiteit is een van de speerpunten van ons strategisch HR-beleid. Wij willen dat mensen met allerlei achtergronden zich thuis voelen in onze organisatie en dat medewerkers bewuster gaan nadenken over een inclusieve werkomgeving. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten kunnen onze denkkracht vergroten en zorgen zo voor een beter resultaat en een grotere impact.

Over de afdeling

Het team MCF bestaat uit 13 medewerkers die zich dagelijks bezig houden met fondsenwerving, online en offline communicatie en klantcontact. Met elkaar staan we voor de uitdaging om het belang van natuurbescherming in onze provincie nog meer te benadrukken, én om onze zichtbaarheid en naamsbekendheid te vergroten. Alleen zo kunnen we meer mensen, bedrijven en vrijwilligers aan ons binden om Zuid-Holland groen en leefbaar te houden. Ook de bezoekerscentra, activiteiten, vakantiewoningen en campings vallen onder de verantwoordelijkheid van de afdeling. Vier keer per jaar geven we een tijdschrift uit over natuur in Zuid-Holland, onze terreinen en ons werk. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Delft en er zijn drie regiokantoren in Gouderak, Hoek van Holland en Oostvoorne. 

Over de functie

Voor de regio Veenweiden (Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden), zoeken we een proactieve, zelfstandige boswachter communicatie. De boswachter communicatie vervult een sleutelrol binnen de organisatie en het marketingcommunicatiebeleid. Je bouwt aan de communicatie- en contentstrategie van het Zuid-Hollands Landschap en vertaalt deze naar de praktijk in jouw regio - en soms andersom. De functie is relatief nieuw binnen de organisatie: dit biedt kansen om er je eigen invulling aan te geven, maar vraagt ook om zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Je werkt zowel in Delft, als op het regiokantoor in Veenweiden (in Gouderak) en bent regelmatig in het veld te vinden. Je werkt nauw samen met de social media manager, de boswachters communicatie van de regio’s Eilanden en Kust en de boswachters uitvoering.

Als boswachter communicatie speel je een belangrijke rol in het betrekken en boeien van bezoekers en andere geïnteresseerden bij ons werk. Daarnaast zoeken we iemand die ons PR- en mediabeleid verder kan brengen. Als kwartiermaker PR en media binnen het communicatieteam, onderhoud je actief contact met lokale en regionale media en belanghebbenden en ondersteun je de collega’s in de andere regio’s en het centrale kantoor bij woord voerings- en PR aangelegenheden.  Ook speel je een belangrijke rol bij de reguliere project- en regiocommunicatie. Dat betekent dat je op een gemiddelde dag een persbericht schrijft over een aankomend project en lokale mediacontacten benadert, dat je de inhoud, opmaak en bestelling van een nieuw informatiepaneel voor een natuurgebied coördineert, dat je een vergunning voor een sportactiviteit in jouw regio afhandelt en dat je een aantal vragen en klachten van bezoekers beantwoordt. Daarnaast werk je doorlopend aan het verzamelen van content voor social media en het tijdschrift, onderhoud je een eigen Instagram-account en maak je samen met vrijwilligers plannen voor een aantrekkelijk excursie-aanbod. Een paar keer per jaar wordt in de regio een evenement georganiseerd, waarvoor jij de verantwoordelijkheid draagt. De boswachter communicatie valt onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd MCF, in nauwe afstemming met het regiohoofd.

Kun jij de Zuid-Hollandse natuur en ons werk nog meer onder de aandacht brengen? Zie jij jezelf een (digitale) excursie geven? Kun je lastige vragen van omwonenden of andere betrokkenen beantwoorden? Neem je graag journalisten mee op pad om hen ons verhaal te vertellen? Dan horen we graag van je! 

Dit vragen wij:

  • Je hebt een MBO+/HBO werk- en denkniveau en ervaring op het gebied van communicatie, PR en media, bij voorkeur in de groene sector.
  • Je beschikt over een bovengemiddelde interesse in natuur en weet je natuurkennis met enthousiasme over te brengen via bijvoorbeeld social media.
  • Je hebt een vlotte pen, een goed oog voor beeldgebruik en je bent op de hoogte van actuele online trends.  
  • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en kunt hen enthousiasmeren, motiveren en sturen waar nodig.
  • Je bent een zelfstarter, daadkrachtig en ondernemend, een doener die hoofd- en bijzaken kan onderscheiden.
  • Je woont in de regio, hebt de beschikking over eigen vervoer en bent flexibel inzetbaar.

Dit bieden wij:

  • Een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) voor 32 uur/week met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Salariëring betreft schaal 6 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten.

Je sollicitatie met motivatie (digitaal en in pdf) ontvangen wij graag uiterlijk 30 september t.a.v. Nelleke van Bergen, HRM, sollicitaties@zhl.nl.

Heb je vragen over de functie-inhoud neem dan contact op met het afdelingshoofd MCF Kirstin Poot:  06 82 435 385 of k.poot@zhl.nl
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.