Vacature: Boswachter handhaving (BOA)

  • Nieuws
  • Vacature: Boswachter handhaving (BOA)
vrijdag 30 april 2021

Ben jij graag buiten en is handhaven van ‘groene’ wet- en regelgeving en daarmee het beschermen van de natuur jouw passie? En heb jij je BOA-akte met als specialisatie domein 2? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) beschermt natuur en landschap in Zuid-Holland. Wij zorgen dagelijks voor het beheer van de natuurgebieden, waarvan er veel toegankelijk zijn voor publiek. Ook kopen we grond aan om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen. Want natuur is onmisbaar in de drukste provincie van het land. Natuur beschermen doen we met een deskundig en bevlogen team van ± 60 medewerkers, verdeeld over de vier afdelingen Vrijwilligers, Bedrijfsvoering, Marketing Communicatie en Fondsenwerving en Terreinen met de drie regio’s Veenweiden, Eilanden en Kuststreek. En natuurlijk samen met honderden vrijwilligers, ca. 45.000 donateurs (beschermers), diverse bedrijfsvrienden en bezoekers. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons meerjarenbeleidsplan 2019-2023 willen realiseren en bieden ook onze medewerkers de mogelijkheid om mee te groeien en zich verder te ontwikkelen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Delft en er zijn drie regiokantoren in Gouderak, Hoek van Holland en Oostvoorne. 

Over de regio’s en het BOA-team

Iedere regio heeft een regioteam bestaande uit een regiohoofd, regiobeheerder, boswachters uitvoering en boswachters handhaving. Ook heeft iedere regio een boswachter communicatie. De boswachters handhaving zorgen voor het dagelijks toezicht in onze gebieden. Hierbij letten we op de naleving van de wet- en regelgeving voor de natuur en de huisregels in onze gebieden. Dit wordt gedaan door een team van 5 BOA’s domein 2, die verspreid over de 3 regio’s van het Zuid-Hollands Landschap werken. Dit team werkt vooral in de middag- en avonduren en in het weekend, meestal in tweetallen. Alle BOA’s werken in een vaste regio, maar werken ook geregeld samen in een van de andere regio’s. Daarnaast wordt er ook samengewerkt met externe partijen in de vorm van gezamenlijke acties of toezicht. 

Over de functie

Binnen dit team is een vacature door vertrek van een van de collega’s. De boswachters handhaving vervullen de taak van BOA, waarbij met directe collega’s toezicht wordt gehouden in de gebieden van het Zuid-Hollands Landschap. Hierbij kan geregeld ook een zaak breder opgepakt worden met een van de partners. Het opstellen van pv’s met de computer, het onderhouden van relevante contacten in de regio en het regelmatig afstemmen van de gebeurtenissen in de regio behoren ook tot de werkzaamheden.

De boswachter handhaving heeft tevens een coördinerende rol en zorgt naast bovenstaande taken ook voor de interne communicatie. Verder is de coördinator onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van de dienstroosters, het maken van het toezichtsjaarverslag, het bijhouden van de BOA-aktes, het opstellen en actualiseren van het beleid en contacten met externe partners, ook op een meer strategisch niveau. Samen met het regiohoofd dat belast is met handhavingszaken worden zaken intern en extern geagendeerd, beleid getoetst en indien nodig aangepast.

De coördinerend boswachter handhaving werkt onder leiding van het regiohoofd dat belast is met de beleidsmatige toezicht- en handhavingstaken. Gebruik van dienstkleding en dienstauto is verplicht. Alle BOA’s hebben een akte in domein 2, een combinatie met domein 1 is wettelijk helaas niet mogelijk. 

Wat wij vragen

  • Je hebt de BOA-opleiding afgerond, specialisatie in domein 2;
  • Je hebt bij voorkeur de RTGB-opleiding gedaan of bent bereid die te gaan volgen;
  • Je bent een professional met ruime ervaring met groene wetgeving en hebt kennis van en affiniteit met natuur en landschap;
  • Je bent een teamspeler die stevig in zijn schoenen staat en bij voorkeur ervaring heeft met het operationeel aansturen van mensen;
  • Je bent klantgericht en communicatief waarbij je niet alleen toezicht houdt en handhaaft maar ook als gastheer optreedt en vragen kunt beantwoorden. 

Wat wij bieden

De functie is conform het functiegebouw van de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen ingeschaald in schaal 6. Binnen het landschap wordt gewerkt aan een piketregeling. Er is geen sprake van onregelmatigheidstoeslag.

Solliciteren

Solliciteren in tijden van corona betekent dat de gesprekken online worden gehouden. Onze definitieve keuze vindt plaats na een persoonlijk gesprek met het regiohoofd, in één van onze terreinen op veilige afstand en binnen de richtlijnen van het RIVM.

Jouw sollicitatie en CV kun je, digitaal en als pdf, uiterlijk 16 mei 2021 sturen aan Het Zuid-Hollands Landschap t.a.v. Nelleke van Bergen, stafmedewerker HRM, sollicitaties@zhl.nl. Regiohoofd Sandra Minnesma kan je vragen over de inhoud van deze vacature beantwoorden. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-82237892. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.