Vacature: Ervaren boswachter(s) uitvoering - regio Eilanden

  • Nieuws
  • Vacature: Ervaren boswachter(s) uitvoering - regio Eilanden
dinsdag 7 december 2021

Ben jij die enthousiaste en ervaren boswachter die ons wil helpen om in de regio Eilanden de gebieden IJsselmonde, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee te beheren? Hou je van de afwisseling en dynamiek tussen stedelijk gebied, slikken en duingebieden? Dan hebben wij de functie voor jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) en we beschermen en beheren de natuur, landschap en erfgoed in Zuid-Holland. Dat doen we voor én met jou. Voor altijd. Onze boswachters zorgen daarbij dagelijks voor het beheer van natuur, landschap en cultureel erfgoed in onze gebieden, die we toegankelijk maken voor iedereen. Ook kopen we grond aan om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen. Natuur beschermen doen we met een deskundig en bevlogen team van ongeveer 60 medewerkers en natuurlijk samen met honderden vrijwilligers, circa 50.000 donateurs en diverse bedrijfsvrienden. Want natuur is onmisbaar in de drukste provincie van het land!

Hoe ziet je dag eruit?

Als boswachter uitvoering zorg je onder verantwoordelijkheid van het regiohoofd en de regiobeheerder, samen met je collega boswachters, voor het dagelijks beheer en onderhoud van de terreinen, terrein- en recreatievoorzieningen en de beheeropstallen in de regio Eilanden. Je hebt verschillende taken in de werkvoorbereiding, coördinatie en uitvoering van beheer en onderhoud.

Je bent zowel intern als extern het gezicht van het Zuid-Hollands Landschap in deze regio. Je bent een belangrijke schakel tussen de werkplannen en de uitvoering daarvan. Dat kan zijn omdat je er zelf uitvoering aan geeft, of omdat je aannemers en loonwerkers aanstuurt. Zeker zo belangrijk is ook dat je onze vrijwilligersgroepen begeleidt, ondersteunt en aanstuurt. Je onderhoudt contacten met diverse van onze externe relaties die in of vlakbij onze terreinen opereren. Dat varieert van pachters tot buurtbewoners. Samen met de boswachter handhaving werk je aan een goede balans tussen natuur en recreatie. De standplaats voor deze functie is Oostvoorne.

Wie zoeken wij en wat neem jij voor ons mee?

We zoeken een gedreven boswachter die graag mee wil werken aan meer natuur in Zuid-Holland. Je hebt praktische kennis van natuur- en landschapsbeheer en een relevante opleiding in de groene sector; ecologische kennis is een pré. Daarnaast heb je ook een aantal jaren werkervaring. Je onderhoudt makkelijk contacten, vindt het leuk om met mensen om te gaan en kunt makkelijk zowel zelfstandig als in teamverband werken. Jij weet wat werken is en staat graag met je voeten in de modder: of je nu met een motorkettingzaag in de weer bent, bebording in de terreinen plaatst of een eindejaarsbijeenkomst voor vrijwilligers helpt organiseren.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een leuke, afwisselende en uitdagende functie met gezellige collega’s voor 37 uur per week. Deze functie is conform de cao Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen, ingeschaald in schaal 5. Er is sprake van flexibele werktijden waarbij ook incidenteel in weekenden en avonden kan worden gewerkt. Je werkt in bedrijfskleding en krijgt een dienstauto ter beschikking.  

De reactietermijn voor deze vacature is inmiddels verstreken.