Vacature projectleider met hart voor natuur en landschap

Beeld: Ingrid Heijnekamp Beeld: Ingrid Heijnekamp
  • Nieuws
  • Vacature projectleider met hart voor natuur en landschap
maandag 21 december 2020

Kun jij projectinitiatieven vertalen in concrete, technisch uitvoerbare plannen, deze realiseren en daarbij alle partijen met verschillende belangen verenigen? Kun jij creatief, technisch en zakelijk denken en ben je in staat om in samenspraak met onze beheerders, stakeholders en vergunningverleners te zorgen voor ingrepen in bestaande natuur en nieuw in te richten natuur, die daarna ook nog goed en efficiënt te beheren zijn? Ga jij ook een project op het vlak van opstallen, vrijwilligers, communicatie en bedrijfsvoering niet uit de weg? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Over ons

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) beschermt de natuur en het landschap in Zuid-Holland. Onze boswachters zorgen dagelijks voor het beheer van de natuurgebieden en maken ze toegankelijk voor iedereen. Ook kopen we grond aan om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen. Want natuur is onmisbaar in de drukste provincie van het land.

Natuur beschermen doen we met een deskundig en bevlogen team van ± 60 medewerkers, in een brede waaier van disciplines, verdeeld over de vier afdelingen Terreinen en Opstallen, Vrijwilligers, Bedrijfsvoering en Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). En natuurlijk samen met vele honderden vrijwilligers, ca. 50.000 donateurs (beschermers), diverse bedrijfsvrienden en bezoekers. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons meerjarenbeleidsplan 2019-2023 willen realiseren en bieden jou ook graag de mogelijkheid om mee te groeien en je verder te ontwikkelen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Delft en er zijn drie regiokantoren in Gouderak, Hoek van Holland en Oostvoorne.

Over het team

Jij wordt onderdeel van het team Ontwikkeling en Kwaliteit (O & K), dat valt onder de afdeling Bedrijfsvoering. Dit team van projectleiders, beleidsmedewerkers en de rentmeester is dienstverlenend aan de afdeling Terreinen en Opstallen en incidenteel aan de overige afdelingen. Je direct leidinggevende is de coördinator van het team O & K.
ZHL moedigt flexibel werken aan en heeft een thuiswerkregeling. Dat betekent dat je afwisselend vanuit het hoofdkantoor in Delft, de regiokantoren in Gouderak, Hoek van Holland of Oostvoorne of huis kunt werken.

Over de functie

We zijn op zoek naar een ervaren projectleider. In de komende jaren ligt de nadruk op projecten op het gebied van natuurontwikkeling (ca 75%) en opstallen (ca 25%). Soms is er echter ook een uitstap naar projecten op het vlak van bedrijfsvoering, vrijwilligers en communicatie. Je opdrachtgevers intern zijn de afdelings- en regiohoofden waar je ook verantwoording aan aflegt. De projecten spelen in alle drie onze regio’s waarbij je verschillende projectstappen doorloopt: planinitiatief vertalen naar een projectplan, uitwerken van ontwerp met bijbehorende kostenraming, vergunningaanvragen, contractvoorbereiding, aanbesteding en de contractbegeleiding tijdens de uitvoering. De projecten zijn divers en uitdagend, klein en groot en doen een beroep op al je vaardigheden. Je bent de centrale en integrale trekker van een project en je neemt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit ervan. Dit vereist omgevingsmanagement, zorgvuldige afstemming, flexibiliteit en intensief samenwerken. Je bent in staat draagkracht voor het project te creëren bij interne collega’s maar ook extern belanghebbenden.

Wat wij vragen

  • Je bent een projectleider met ruime ervaring (minimaal 4-6 jaar) in het realiseren van projecten. Je hebt ervaring met o.a. RAW-bestekken, het (laten) opstellen van (technische) ontwerpen, houden van aanbestedingen, contractbegeleiding (het voeren van directie en toezicht), aanvragen van vergunningen en het voeren van gesprekken met burgers en belangengroepen (omgevingsmanagement). Je stuurt daarbij op tijd, kosten en kwaliteit binnen de scope van het project.
  • Je kunt creatief en zakelijk denken, projectconcepten vertalen in concrete plannen en deze realiseren. Je begrijpt dat een natuurgebied na aanleg goed en efficiënt beheerd moet kunnen worden en neemt dit voortdurend mee in je afwegingen.
  • Je hebt een HBO- werk en denkniveau bijv. door een opleiding Bos- en Natuurbeheer, land- en watermanagement en/of cultuurtechniek (of vergelijkbaar).
  • Je bent betrokken, daadkrachtig, neemt verantwoordelijkheid, een teamspeler, je maakt duidelijke afspraken en je communiceert helder. Je maakt onderscheid tussen proces en inhoud, waarbij je primair op proces stuurt.
  • Je bent flexibel inzetbaar en ook bereid om incidenteel in de avonden en/of weekenden te werken.

Wat wij bieden

  • Een aanstelling voor minimaal 1,5 jaar voor 37 uur/week met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
  • Afwisselende werkplekken in onze regiokantoren of het hoofdkantoor.
  • De functie is ingeschaald in schaal 7 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

De procedure

Solliciteren in tijden van corona betekent dat de gesprekken online worden gehouden. Onze definitieve selectie vindt plaats na een persoonlijk gesprek met de coördinator O & K, in één van onze terreinen op veilige afstand en binnen de richtlijnen van het RIVM.

Je sollicitatie met motivatie (digitaal en in pdf) ontvangen wij graag uiterlijk 31 januari 2021 gericht aan het Zuid-Hollands Landschap in Delft t.a.v. Nelleke van Bergen, n.vanbergen@zhl.nl.

Vragen over de inhoud van de functie kun je na 3 januari 2021 stellen aan de coördinator O & K Jasper Ohm tel.: 06 2095 7782 (j.ohm@zhl.nl) of projectleider Jochem van Rijn 06 5073 6394 (j.vanrijn@zhl.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.