Vacature Regiobeheerder Kuststreek

Foto: Danny Taheij Foto: Danny Taheij
  • Nieuws
  • Vacature Regiobeheerder Kuststreek
dinsdag 16 februari 2021

Wil jij als regiobeheerder eindverantwoordelijk zijn voor alle facetten van het dagelijks beheer van onze natuurgebieden? Heb je een overall-visie op en ruime ervaring met het beheren van dynamische natuur in een drukke regio? En ben je helemaal thuis in de beheercyclus van planning, uitvoering en evaluatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Over de functie

Als regiobeheerder ben je verantwoordelijk voor het dagelijks natuur- en recreatiebeheer van de terreinen in de regio Kuststreek. Je werkt samen met het team van 3 boswachters uitvoering en 120 vrijwilligers aan succesvol beheer van onze natuur. Ook behoud van (groen) cultureel erfgoed kan hier onderdeel van zijn. Hiervoor stuur je inhoudelijk de boswachters uitvoering en indirect ook de vrijwilligers aan. Je bent verantwoordelijk voor de beheeradministratie, bewaakt het budget, stelt prioriteiten en legt hierover verantwoording af.

Het Zuid-Hollands Landschap werkt met een 6-jarige beheerplancyclus. Vanuit je inhoudelijke kennis draag je bij aan het opstellen van deze beheerplannen en je vertaalt deze naar jaarlijkse werkplannen. Vanuit je overall-visie coördineer je de uitvoering en monitor je de resultaten van het natuurbeheer. Je kent de wet natuurbescherming en Natura-2000. Maar we verwachten meer.

Je bent je bewust van wie we zijn en waarvoor we staan en je draagt dit uit naar de buitenwereld. Je werkt samen met vrijwilligers, bezoekers en andere natuurverenigingen zoals o.a. Duinbehoud en KNNV. Je pikt signalen op van ontwikkelingen om ons heen, ziet kansen, denkt mee en doet proactief voorstellen. En zo nodig vervang je het regiohoofd bij externe vertegenwoordiging en neem je taken waar in geval van afwezigheid. 

Over ons

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) beschermt en beheert de natuur en het landschap in Zuid-Holland. Onze boswachters zorgen dagelijks voor het beheer van de natuurgebieden en maken ze toegankelijk voor iedereen. Ook kopen we grond aan om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen. Want natuur is onmisbaar in de drukste provincie van het land.

Natuur beschermen doen we met een deskundig en bevlogen team van ± 60 medewerkers, in een brede waaier van disciplines, verdeeld over de vier afdelingen: Terreinen, Vrijwilligers, Bedrijfsvoering en Marketing, Communicatie en Fondsenwerving (MCF). En natuurlijk samen met vele honderden vrijwilligers, ca. 45.000 donateurs (beschermers), diverse bedrijfsvrienden en bezoekers. Wij zijn aan het groeien omdat we de doelen uit ons meerjarenbeleidsplan 2019-2023 willen realiseren en bieden jou ook graag de mogelijkheid om mee te groeien en je verder te ontwikkelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Delft en er zijn drie regiokantoren in Gouderak, Hoek van Holland en Oostvoorne.

Over de afdeling en de regio Kuststreek

Onze afdeling Terreinen bestaat uit drie regio’s met zo’n 23 ervaren professionals. Iedere regio heeft een regiokantoor met een regioteam bestaande uit een regiohoofd, regiobeheerder,  boswachters uitvoering, communicatie en toezicht. Jouw standplaats is Hoek van Holland en jouw regioteam heeft 8 medewerkers. Je werkt onder leiding van het regiohoofd.

De regio Kuststreek is gelegen in het dichtstbevolkte deel van de provincie Zuid-Holland en loopt van Hillegom tot aan Hoek van Holland. Met grote steden als Rotterdam, Den Haag en Leiden binnen de regiogrenzen, is “natuur om de hoek” een belangrijk thema. Het regioteam Kuststreek zorgt voor 28 natuurgebieden (bijna 1.100 ha). Wij werken dagelijks aan de bescherming en het beheer van dynamische kust- en duingebieden, statige landgoederen en authentieke polderlandschappen. Als rode draden door deze regio lopen de Atlantikwall en de Landgoederenzone. Bijna alle natuurgebieden binnen de regio Kuststreek maken onderdeel uit van het toekomstige Nationaal Park Hollandse Duinen. 

Wat wij vragen

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met natuurbeheer, zowel in de praktijk als in de beheeradministratie. Kennis van duinsystemen, beheer van landgoederen en weidevogelgebieden is een pré.
  • Je hebt HBO- werk en -denkniveau bijv. door een opleiding Bos- en Natuurbeheer of vergelijkbaar.
  • Kennis van Geo-informatiesystemen en beheerregistratie, zoals CMSI is noodzakelijk.
  • Je bent een kei in plannen, organiseren en structureren.
  • Je bent betrokken, secuur en accuraat; een teamspeler die helder en direct communiceert.

Wat wij bieden

  • Je krijgt een aanstelling voor 1 jaar fulltime (37 uur) met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De functie is ingeschaald in schaal 7 (max. € 4.500 bruto/maand) conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.
  • Er wordt een dienstauto beschikbaar gesteld.

Solliciteren in tijden van corona betekent dat de gesprekken online worden gehouden waarbij het uitwerken en presenteren van een casus onderdeel is van de selectieprocedure. Onze definitieve selectie vindt plaats na een persoonlijk gesprek met het regiohoofd in één van onze terreinen op veilige afstand en binnen de richtlijnen van het RIVM.

Jouw sollicitatie en CV kun je, digitaal en als pdf, uiterlijk 7 maart 2021 sturen aan Het Zuid-Hollands Landschap t.a.v. Nelleke van Bergen, stafmedewerker HRM, N.vanbergen@zhl.nl.

Regiobeheerder Stefan Poot (06 2054 2010) of regiohoofd Sandra Minnesma (06 8223 7892) kunnen je vragen over de inhoud van de functie beantwoorden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.