Vrijwilligerswerk

Het Zuid-Hollands Landschap wordt in haar dagelijks werk ondersteund door bijna 400 vrijwilligers. Een aantal van deze klussen brengen we hieronder in beeld en we delen een aantal praktische zaken voor vrijwilligers. We zijn heel blij met alle ondersteuning. Zonder onze vrijwilligers zouden we al dit werk niet kunnen doen.

 Vacatures  Vrijwilligersverhalen  Voor bestaande vrijwilligers

Monitoring van planten en dieren
Zagen en snoeien

Vacatures voor vrijwilligers

Je kunt ons bij van alles helpen – leuk werk waarmee je zelf een steentje bijdraagt aan natuur en recreatie. Bekijk de klussen waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Vacatures bekijken

Voor bestaande vrijwilligers

In jouw rol als vrijwilliger van het Zuid-Hollands Landschap helpen wij je graag op weg. Alle vragen en opmerkingen rondom jouw gegevens, vrijwilligerskleding en declaraties kun je het beste mailen naar vrijwilligers@zhl.nl. Hieronder vind je de belangrijkste zaken die van toepassing zijn.

Deze wegwijzer is bedoeld als navigatie door onze organisatie heen. In de wegwijzer staan antwoorden op alle vragen die je kan hebben als vrijwilliger. Hoe zijn zaken geregeld, wat zijn de rechten en plichten van de vrijwilligers en de organisatie.

Download de wegwijzer hier.

We houden jou als vrijwilliger van het Zuid-Hollands Landschap graag op de hoogte. Nieuwe cursussen, gezellige bijeenkomsten, geslaagde projecten, tips om veilig te kunnen werken… het komt allemaal voorbij in deze speciale nieuwsbrief. Die wil je niet missen!

 

Schrijf je hier in

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download dit formulier, vul het in en mail het naar vrijwilligers@zhl.nl.

Dien je declaratie in per maand of per kwartaal.

De belangrijkste tips bij het indienen van een declaratie zijn:

  • digitaal invullen heeft de voorkeur,
  • zonder jouw handtekening kan onze financiële afdeling niet verder,
  • vergeet het formulier niet te exporteren naar pdf.

Kom je er niet uit? Bekijk het stappenplan of stuur een mailtje naar vrijwilligers@zhl.nl en wij helpen je verder!

Download hieronder het declaratieformulier:

Declaratieformulier (Excel)

Hoe verklein je de risico’s die vrijwilligerswerk in het groen met zich meebrengt zonder dat je er een studie van hoeft te maken?

Bekijk de tips

Is bij een van je huisgenoten Covid geconstateerd maar heb je zelf geen klachten dan kun je gewoon naar je werk komen.

Heb je verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping), dan hoef je geen zelftest meer te doen. Wel is het belangrijk dat je een mogelijke besmetting niet overdraagt, zeker met het oog op mensen met een kwetsbare gezondheid.

Vermijd contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Is contact toch nodig (bijvoorbeeld bij mantelzorg)? Draag een mondneusmasker.

Heb je lichte klachten? Blijf thuis of overleg indien nodig met jouw aanspreekpunt binnen de groep / de boswachter verantwoordelijk voor jouw groep. Kom je toch? Houd dan zoveel mogelijk afstand.

Ben je ziek? Blijf thuis en meld je af voor je vrijwilligerswerk.

En in alle gevallen helpt goede hygiëne om te voorkomen dat je zelf ziek wordt én om verspreiding te beperken. Was daarom vaak en goed je handen met water en zeep en ventileer binnenruimtes.

Programma De Groene Motor

Om vrijwilligers in erfgoed en groen zo goed mogelijk te ondersteunen, is er vanuit de provincie een meerjarenprogramma opgezet: De Groene Motor. Via dit programma kun je als vrijwilliger kennis opdoen, vrijwilligerswerk zoeken en je aanmelden voor cursussen en activiteiten. Als vrijwilligersgroep kun je nieuwe vrijwilligers werven door een vacature te plaatsen en je kunt via het platform zelfdoeninzh.nl gereedschap lenen of een voucher aanvragen.

  • Natuurherstelwet aangenomen in het Europees Parlement

    Vandaag stemde het Europees Parlement voor het definitieve akkoord over de Natuurherstelwet, dat eerder tussen de Europese Commissie, de lidstaten en het Parlement was bereikt. Eind vorig jaar had de Milieucommissie van het Parlement de…

    Lees verder

    Lees verder
  • Zo zorg je voor een rustig broedseizoen

    Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar jonge dieren worden niet vanzelf groot, zeker niet in onze drukke provincie met veel versnipperde natuur. Daarom zetten we ons de komende maanden éxtra in om de…

    Lees verder

    Lees verder
  • Ontdek de mooiste voorjaarswandelingen

    De eerste voorjaarsbloemen staan er al prachtig bij. Sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen laten hun mooiste kleuren zien. Met onze landgoedwandelingen kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan en wandel het…

    Lees verder

    Lees verder
  • Vrijwilligerswerk

    Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

    Lees verder

    Lees verder