Week van het Landschap

2022

Doen jullie mee?

De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur is. Daarom wordt van 15 t/m 30 oktober de Week van het Landschap gevierd in heel Nederland. Twee weken vol routes en activiteiten om de natuur te ontdekken.

Ook in Zuid-Holland is er van alles te beleven. Onze boswachters geven je hieronder allerlei tips om van de herfst een feestje te maken. Trek je jas aan en ga er op uit!

Activiteiten in ‘t hele land

Ook in de andere provincies is er van alles te beleven tijdens de Week van het Landschap. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Utrechts Landschap, Landschap Noord-Holland of onze collega’s uit Brabant.

Bekijk het complete aanbod
 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder