Winter wonderland

Ook in de winter valt er van alles te ontdekken bij het Zuid-Hollands Landschap. Doe je muts op, trek je handschoenen aan en haal een frisse neus in de natuur. Daarna warm je lekker op met een kop chocolademelk in ons bezoekerscentrum of een gezellig café in de buurt.
Deze wandelroute neemt je mee door de groene omgeving van Leiden. Je passeert landgoederen als Huys te Warmont, Oud Poelgeest, Endegeest en Rhijngeest, maar ook stadsparken, polders en een kerkruïne.
Landgoed Nieuw Leeuwenhorst ligt als een groen bomen-eiland tussen de bollenvelden. Het landhuis werd in de Tweede Wereldoorlog gesloopt, maar wandelend over de bospaadjes is nog veel van de grandeur van vroeger te herkennen.
Tijdens deze wandeling over Landgoed Mildenburg ontdek je historische lanen, een stinsentuin en monumentale bomen. Het Zuid-Hollands Landschap beheert het landgoed sinds 1957 en houdt deze bijzondere landgoedelementen in ere.
Als koning winter het toelaat, dan kan er ook dit jaar op natuurijs geschaatst worden. Hier hebben we al vast de mooiste schaatslocaties op een rij gezet in het Zuid-Hollandse landschap.
De beste manier om te ervaren hoe bijzonder de natuur is, is om er middenin te staan. Ga daarom eens mee op excursie met onze enthousiaste gidsen. Ze weten je veel te vertellen!