Lionsclub Krimpen a/d IJssel schenkt insectenhotel

Het Zuid-Hollands Landschap heeft het vijfde en laatste insectenhotel, geschonken door de Krimpense Lionsclub, officieel in gebruik genomen. Dit insectenhotel heeft een zonnige plek gekregen in onze boomgaard bij de Berkenwoudse Driehoek.

V.l.n.r: André Boon (Lionsclub Krimpen a/d IJssel en Jos Bisschops (Directeur Zuid-Hollands Landschap)

Op maandag 8 april werd het insectenhotel overgedragen, waarmee dit het laatste van een reeks van vijf grote insectenhotels is die gebouwd zijn door leden van de Krimpense Lionsclub. Eerder hebben vier andere organisaties vergelijkbare hotels ontvangen, die allemaal zijn geplaatst in gebieden die behoren tot het Prachtlint.

“We zijn verheugd met deze schenking van Lionsclub Krimpen aan den IJssel. Met dit soort hotels kunnen we bijen, hommels, vlinders en andere insecten een warm welkom geven. Heel belangrijk voor de biodiversiteit in deze regio!”

Jos Bisschops, directeur Zuid-Hollands Landschap

Prachtlint Krimpenerwaard

Dit is een project waarbij vrijwel alle (natuur)terrein beherende organisaties in de Krimpenerwaard hun krachten bundelen om een lint van ‘natuurpareltjes’ te creëren, met als doel de biodiversiteit in de regio te bevorderen. Op deze kaart kun je zien welke lokale initiatieven er al zijn uitgevoerd.

Waarom zijn insectenhotels zo belangrijk?

Het vinden van een schuilplaats of nestplaats wordt voor insecten steeds moeilijker, onder andere door verstedelijking. Insecten spelen echter een cruciale rol in de natuur en zijn van onschatbare waarde voor het ecologisch evenwicht. Bijen, hommels en vlinders verzamelen nectar en zorgen voor de bestuiving van planten en gewassen. Daarnaast helpen lieveheersbeestjes, (sluip)wespen en spinnen bij het bestrijden of opruimen van soorten zoals bladluizen, muggen en huisvliegen op een natuurlijke manier. Het mooie van onze natuur is dat ieder insect een eigen functie heeft en dus een onmisbare schakel is.

Help mee met je bedrijf of vereniging

Wil jij met jouw organisatie of club ook een verschil maken voor de natuur in de buurt? We komen graag in contact!

Meer informatie
  • Win een vlinderpakket

    Maak nu kans op het Vlinder Gelukspakket, ter waarde van 300 euro. Het pakket bestaat uit een vlinderkast, verrekijker, veldgids, zaadbommetjes en meer!

    Lees verder

    Lees verder
  • Heerlijke Lenterondjes

    Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

    Lees verder

    Lees verder
  • Red de vlinder

    Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

    Lees verder

    Lees verder
  • Vacatures

    Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

    Lees verder

    Lees verder