Red de vlinder

Om onze plannen te realiseren is jouw donatie cruciaal. Voor slechts 22,50 euro kunnen we 10 m² kruidenrijk grasland ontwikkelen, waardoor vlinders weer een kans krijgen. Doneer nu om de dramatische achteruitgang van vlinders in Zuid-Holland een halt toe te roepen.

Doneer eenmalig

Betalen via IDEAL
Betalen via machtiging
NL

Met het versturen van dit formulier geef ik Zuid-Hollands Landschap toestemming om de incasso uit te voeren.

Het rekeningnummer begint met NL.
Het bevat de afkorting van je bank.
Het bestaat uit 18 tekens.
Het nummer is bekend bij de bank.
Betalen via card

Veelgestelde vragen

Met jouw steun kunnen we meer kruidenrijk grasland ontwikkelen, vol prachtige bloemen en planten. Goed voor vlinders en andere insecten.

We willen negen bloeiende vlinderparadijzen realiseren in Zuid-Holland. Door de leefomgeving van vlinders te verbeteren, vergroten we hun overlevingskansen.

Wil jij ook dat vlinders een groene toekomst tegemoet gaan? Doneer dan voor onze actie, zodat we onze plannen kunnen uitvoeren.

Uit onderzoek blijkt dat de vlinderpopulatie in Nederland sterk is afgenomen. Tussen 1992 en 2023 daalde het aantal dagvlinders gemiddeld met 53 procent. Het afgelopen jaar markeerde het laagste niveau sinds het begin van de tellingen.

Dit is een teken dat het leefgebied van de vlinder flink onder druk staat. Om deze negatieve ontwikkeling te stoppen, moeten we samen aan de slag om de natuur sterker en veerkrachtiger te maken. Help je mee?

 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder