Red de vlinder

Om onze plannen te realiseren is jouw donatie cruciaal. Voor slechts 22,50 euro kunnen we 10 m² kruidenrijk grasland ontwikkelen, waardoor vlinders weer een kans krijgen. Doneer nu om de dramatische achteruitgang van vlinders in Zuid-Holland een halt toe te roepen.

Doneer eenmalig

Betalen via IDEAL
Betalen via machtiging
NL

Met het versturen van dit formulier geef ik Zuid-Hollands Landschap toestemming om de incasso uit te voeren.

Het rekeningnummer begint met NL.
Het bevat de afkorting van je bank.
Het bestaat uit 18 tekens.
Het nummer is bekend bij de bank.
Betalen via card

Veelgestelde vragen

Met jouw steun kunnen we meer kruidenrijk grasland ontwikkelen, vol prachtige bloemen en planten. Goed voor vlinders en andere insecten.

We willen negen bloeiende vlinderparadijzen realiseren in Zuid-Holland. Door de leefomgeving van vlinders te verbeteren, vergroten we hun overlevingskansen.

Wil jij ook dat vlinders een groene toekomst tegemoet gaan? Doneer dan voor onze actie, zodat we onze plannen kunnen uitvoeren.

Uit onderzoek blijkt dat de vlinderpopulatie in Nederland sterk is afgenomen. Tussen 1992 en 2023 daalde het aantal dagvlinders gemiddeld met 53 procent. Het afgelopen jaar markeerde het laagste niveau sinds het begin van de tellingen.

Dit is een teken dat het leefgebied van de vlinder flink onder druk staat. Om deze negatieve ontwikkeling te stoppen, moeten we samen aan de slag om de natuur sterker en veerkrachtiger te maken. Help je mee?

 • Alarmerend nieuws: Vlinderpopulatie in 30 jaar gehalveerd in ons land

  Uit onderzoek van het CBS en De Vlinderstichting blijkt dat de vlinderpopulatie in Nederland sterk is afgenomen in de laatste dertig jaar. Tussen 1992 en 2023 daalde het aantal dagvlinders gemiddeld met 53 procent. Het…

  Lees verder

  Lees verder
 • De Bijentelling komt er weer aan!

  Dit jaar is de Nationale Bijentelling voor het eerst verlengd tot een tiendaagse telling. Tussen 15 en 24 april kan iedereen meedoen door een half uurtje wilde bijen te tellen. Dat kan overal; in je…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke Lenterondjes

  Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

  Lees verder

  Lees verder
 • Bezoekerspunt Sophiapolder verder onder nieuwe vlag

  Vijf jaar geleden nam Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder het initiatief voor deze fraaie ontmoetingsplek. Vanaf dit seizoen neemt het Zuid-Hollands Landschap het stokje over en zetten we het goede werk voort. We kijken er naar uit…

  Lees verder

  Lees verder