Doe mee aan de Duinendag!

Duinendag
Studio Stoks

Een middag vol avontuur

Duik met schepnet in de onderwaterwereld, bak het lekkerste brood en kom alles te weten over het werk van een fretteur. Rond ons bezoekerscentrum Tenellaplas en in de duinen hebben we een prachtroute voor je uitgezet. Een superleuke middag voor kleine en (heel) grote kinderen.

Wat kun je beleven?

 • 200 insecten vangen door 1 keer aan een tak te schudden
 • Waterdiertjes vangen en ze bestuderen
 • Braakballen pluizen
 • Vogels spotten met een telescoop
 • … en nog veel meer!

Nieuwsgierig hoe de Duinendag ooit is begonnen? Lees het interview met IVN vrijwilliger Simone Jongepier. Zij stond aan de wieg van dit mooie evenement.


Bestel een activiteitenkaart

Om deel te nemen heb je een activiteitenkaart nodig. Deze kost € 7,50 per kind. Bestel ‘m vooraf online, dan heb je gegarandeerd een leuke middag. Jouw online ticket ruil je bij de start in voor jouw persoonlijke activiteitenkaart en starten maar.

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap of lid van het IVN? Dan krijg je korting en betaal je maar 5 euro voor een activiteitenkaart.

Activiteitenkaart bestellen >

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan op het parkeerterrein Heveringen aan de Berkenrijsweg in Oostvoorne. Het parkeerterrein bevindt zich net voor de splitsing met Berkenrijspad en Grenspad.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.

Over de organisatie

De Duinendag wordt georganiseerd door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN).


Locatie

Berkenrijsweg, 3233 KH Oostvoorne


Een leuk uitje voor het hele gezin

Mirjam Boswachter

We hebben weer een mooie route uitgezet. Gewapend met een activiteitenkaart ontdek je alle schatten van de duinen. Schud aan takken, pluis een braakbal uit en laat je (groot)ouders door jouw ogen de natuur ontdekken.

Mirjam Boswachter

Praktische Info

Doe mee aan de Duinendag!

Evenement 3 km

Activiteitenkaart bestellen
 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder