Verandamarkt

Gezellige markt vol natuurproducten

Op zaterdag 13 augustus is er een gezellige, zomerse Verandamarkt bij het bezoekerscentrum Tenellaplas. Het is geen gewone markt; het is een markt waarbij de natuur centraal staat en de tijd even heeft stil gestaan!

Stichting Zuidwester is aanwezig met zelfgemaakte cadeautjes en brocante. Zorgboerderij Land-Goed verkoopt leuke plantjes voor in jouw tuin. De leukste hebbedingetjes voor een zacht prijsje én voor het goede doel! Er zijn diverse demonstraties, waaronder Aaf met haar spinnewiel. Schapenwol wordt hier gespind tot draad via het imposante wiel. Kom je kijken?

Koop hier je verse, regionale producten uit de moestuin en neem een potje honing of jam mee van de omgeving. Albert is er ook met zijn insecten delicatesse. Proef je mee?
Voor de kinderen is zeker ook wat te doen. Zij gaan creatief aan de slag met stenen en schelpen schilderen of pluis de braakballen uit.

De zoete geur van verse wafels komt je tegemoet op deze markt. Dat wordt smullen!
Stap op de fiets en beleef deze gezellige Verandamarkt van 10.00 – 16.00 uur. Tot dan!


Praktische info

Bezoekerspunt

Midden in het duingebied van Voorne ligt Bezoekerscentrum Tenellaplas. Een ideaal startpunt om de natuur te verkennen en je uitgebreid door onze vrijwilligers te laten informeren. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en genieten van de omgeving.

Meer informatie

Parkeren

Parkeren bij bezoekerscentrum Tenellaplas of kom op de fiets!

Bijzonderheden

Neem contant geld mee voor de leukste hebbedingetjes of een heerlijke wafel!


Locatie

Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12A, Rockanje

Praktische Info

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder