Midzomeravondwandeling over de Zandmotor

Nog even en het is midzomernacht, de nacht van de zonnewende. Het is een nacht met een magisch karakter, die op veel plaatsen op een bijzondere manier wordt gevierd en beleefd.

Midzomer, oftewel Midsommar, wordt gevierd op een vrijdag vóór 21 juni of erna, maar altijd tussen 19 juni en 25 juni. 21 juni is de dag van de zonnewende. Op deze dag bereikt de zon (vanaf de aarde gezien) haar meest noordelijke of zuidelijke positie. Tijdens de zonnewende, ook wel de zonnestilstand genoemd, is de nacht het kortst en de dag het langst. Een mooie aanleiding om bij het vallen van de avond over de immense vlakte van de Zandmotor te struinen.

Een avond vol verrassingen!
We hopen uiteraard op een mooie zonsondergang. Maar ook als die er niet is wordt het een onvergetelijke wandeling!

Tegen het vallen van de avond, de eindeloze vlakte overziend, overvliegende aalscholvers op de terugweg naar hun nestplaatsen…Of het worden donkere wolkenluchten, zand dat wordt voortgejaagd door de wind, regen die in je gezicht striemt…alles is mogelijk op de Zandmotor!

En als we echt geluk hebben zien we misschien wel zeevonk. Dan is het extra bijzonder om op blote voeten de oplichtende zee in te gaan!

De gidsen van het Zuid-Hollands Landschap hebben veel te vertellen over de Zandmotor, maar de nadruk ligt bij deze wandeling op de bijzondere sfeer. Verder hebben de gidsen ook nog een bruisende verrassing voor je in petto!


Boek hier je ticket(s)


Praktische info

Parkeren

We verzamelen ter hoogte van de keerlus op de Machiel Vrijenhoeklaan bij het vakantiepark Kijkduin (aan het eind van de parkeerplaats). Op deze parkeerplaats kunt u zo nodig uw auto parkeren.

Openbaar vervoer

Bus 23, 24 en 26 rijden tot aan bushalte Kijkduin. Van daar af ligt het vertrekpunt van de wandeling op ruim tien minuten lopen. (plannen via Google Maps of 9292

Fietsen

Het vertrekpunt is goed te bereiken per fiets; het ligt vlakbij fietsknooppunt 03. Op de Zandmotor zelf kun je weinig beginnen met de fiets! Op verschillende plaatsen in de omgeving zijn fietsenrekken waar je je fiets aan vast kunt zetten.

Horeca in de buurt

Gedurende het hele jaar is De Haagsche Beek geopend voor wat lekkers.Tijdens het strandseizoen kunt u ook terecht bij Beach House Blow en Suiderstrand.

Ongeschikt voor rolstoelen

Deze wandeling gaat over het mulle zand en is daardoor niet geschikt voor minder validen.

Bijzonderheden

Deze wandeling duurt ruim 2,5 uur.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

We verzamelen bij de rotonde voor Vakantiepark Kijkduin, Machiel Vrijenhoeklaan

Machiel Vrijenhoeklaan (keerlus, zie kaartje), 2555 NW, Den Haag

Praktische Info

Midzomeravondwandeling over de Zandmotor

Excursie 6-10 km

Tickets bestellen
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder