Ontdek eendenkooi Bakkerswaal

Weet jij wat er allemaal in een eendenkooi gebeurt? Neem een kijkje achter de schermen van eendenkooi Bakkerswaal. Een bijzondere kans, want de eendenkooi is maar heel beperkt open en alleen te bezoeken in excursieverband onder leiding van onze gids.

Eendenkooi Bakkerswaal is een uniek stukje natuur in het drukke Zuid-Holland, hier vinden allerlei eenden en allerlei andere dieren hun rust. Het is echt een veilige plek voor ze. Doordat er weinig mensen komen en de natuur hier (redelijk) vrij haar gang kan gaan, vind je hier ook bijzondere bloemen en planten.

De excursie start bij het bezoekerscentrum, hier is al veel te zien over het werk in en rondom de eendenkooi. Daarna wandel je onder begeleiding van een gids door de eendenkooi en kom je erachter wat er achter de schermen gebeurt. Je duikt samen met de gids in de geschiedenis van de eendenkooi en waar de eendenkooi nu voor gebruikt wordt. 

Wij adviseren je stevige wandelschoenen aan te trekken.

Locatie

Schuwacht 232, Lekkerkerk

Praktische info

Parkeren

De excursie start bij het bezoekerscentrum, Schuwacht 232, Lekkerkerk.

Praktische Info

Ontdek eendenkooi Bakkerswaal

Excursie

 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder
 • Speel de Kuiken Quiz

  Herken jij alle (jonge) vogels? Test je natuurkennis in 10 donzige vogelvragen en daag je familie en vrienden uit. Eitje toch? ;-) Na afloop ontvang je de juiste antwoorden. 🐣

  Lees verder

  Lees verder