Biënnale Noordwijk

Kunstmanifestatie
Van 21 maart t/m 21 augustus 2023

Tegelijk met de lente begint op 21 maart de eerste editie van Biënnale Noordwijk. De werken zijn gemaakt door nationale en internationale, beginnende en al meer gearriveerde kunstenaars. Het doel van de biënnale is om bezoekers het specifieke landschap van Noordwijk te laten ervaren in de context van actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Alle kunstwerken bevinden zich op een route die de vier dorpskernen van Noordwijk met elkaar verbindt. Vijf van de veertien kunstwerken zijn op Landgoed Leeuwenhorst te bewonderen.

Deze kunstenaars exposeren hun werk

Jens Pfeifer – Hinterwäldler

Pfeifers oeuvre bestaat uit sculpturen, tekeningen en fotografie en verbeeldt de paradox en verre relaties die we hebben met onze omgeving en medeschepselen. De kunstenaar onderzoekt de manier waarop we ons ten diepste identificeren met natuurbeelden die in onze lokale omgeving te vinden zijn.

Lees verder

Will Beckers

Als beeldhouwer en architect van de natuur maakt Will Beckers zijn installaties van natuurlijke materialen en duurzame metalen constructies. Beckers ziet zijn land art als een ode aan ‘de metamorfose van de natuur’. Hij ontwerpt en realiseert vaak levende sculpturen op basis van levend organisch materiaal.

Lees verder

Margriet Breevoort

De sculpturen van margriet Breevoort zijn zorgvuldig tot in detail uitgewerkt en nodigen uit om van dichtbij te bekijken. Haar beelden komen voort uit een fascinatie voor de manier waarop we als mens naar de wereld kijken. Voor landgoed Nieuw Leeuwenhorst creëert zij een futuristische diersoort dat zich door de stijgende zeespiegel en toedoen van de mens, heeft aangepast aan nieuwe leefomstandigheden.

Lees verder

Josua Wechsler

Kunstenaar Josua Wechsler laat zich inspireren door processen van groei en verval die hij in de natuur waarneemt. Hij bestudeert deze en onderzoekt hoe wij mensen met de natuur omgaan. Met het gekozen materiaal en met kleur wil hij het contrast opvoeren tussen het natuurlijke en kunstmatige. De beelden hebben hybride karakters die tussen natuur, techniek en het artificiële bewegen.

Lees verder

Gerard ten Broek

‘In een tijd van materialisme beseffen veel mensen niet meer dat Moeder Aarde een levende planeet is en dat we haar ook energie terug moeten geven. Tijd om de balans te herstellen en de verbinding aan te gaan. Ik neem de toeschouwer mee in mijn land art, zo kan er een mooie synergie ontstaan en komen alle natuurlijke elementen samen. In de vijver van Nieuw Leeuwenhorst laat ik met bamboe een sereen spel van reflectie, licht en schaduw zien.’ 

Lees verder

Meer informatie over de biënnale

De biënnale wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Noordwijk.

klik hier
 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder