Welkom in de Bollenstreek

Nergens toont de lente zich zo uitbundig als op de bollenvelden. Vanaf eind maart zijn er geuren en kleuren in overvloed. Rond Noordwijk werden al in de 16de eeuw bollen geteelt op de afgegraven zandgronden direct achter de duinen. Dat is ook de periode dat hier de eerste buitenplaatsen werden aangelegd. Landgoed Nieuw Leeuwenhorst toont nog iets van de glorie van weleer. Ook wandel je door de duinen en ontdek je de charme van Noordwijk-Binnen.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Bollenvelden
 • 2. Duinenrij
 • 3. Noordwijk-Binnen
 • 4. Landgoed Offen
 • 5. Klein Leeuwenhorst
 • 6. Dyckenburg
 • 7. Nieuw Leeuwenhorst

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Auto: volg de N206 en neem de afslag Noordwijkerhout-Zuid/Sassenheim. Ga beneden richting Leeuwenhorst en bij de rotonde linksaf (Gooweg). Parkeer na 400 meter links op de grote parkeerplaats (Google Maps).

Openbaar vervoer

OV: buslijn 90 van Arriva rijdt van station Den Haag CS naar bushalte Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Zie voor meer details 9292.nl.

Honden aangelijnd

Op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst moeten honden aan de lijn. In het duingebied moeten honden van 15 maart tot 15 augustus aan de lijn, daarbuiten mogen ze doorgaans los. Let altijd op de bordjes!

Ongeschikt voor rolstoelen

Het traject door de duinen is minder geschikt voor rolstoelen. De paden op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst zijn halfverhard en doorgaans met rolstoelen en buggy’s goed te berijden.

Horeca in de buurt

Aan de duinrand passeer je Restaurant De Duinrand en Hotel­-Restaurant De Witte Raaf. In Noordwijk-Binnen kun je onder meer terecht bij Hof van Holland.

Wandelen

De route is eenvoudig in te korten door vanaf de Northgodreef in Noordwijk direct naar Landgoed Nieuw Leeuwenhorst te wandelen. Deze routeverkorting is in de tekst beschreven.

Leuk voor kids

Achter de parkeerplaats Nieuw Leeuwenhorst is een speelbos met boomstammen en water.

Bijzonderheden

Tip! Meer weten over Landgoed Nieuw Leeuwenhorst? Download dan de Dijkenburgroute.


Locatie

Gooweg (Parkeerplaats Nieuw Leeuwenhorst), 2211 XX, Noordwijkerhout


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Langs buitenplaatsen en bollenvelden

Wandelroute 14,5 of 8,5 km

 • Zomer in Zuid-Holland

  Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap

  Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Deze grote papieren kaart biedt volop inspiratie voor een dagje uit.

  Lees verder

  Lees verder
 • 6 op de 10 inwoners van Zuid-Holland snakt naar meer natuur

  Uit onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Delta in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap, blijkt dat ruim 88% van de inwoners natuur in hun omgeving belangrijk vindt. Van de ondervraagden wil ruim de helft meer natuur in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer natuur? Het kán!

  Elke hectare groen is van groot belang voor planten, dieren en mensen. Help mee met het leggen van de puzzel voor meer natuur in Zuid-Holland.

  Lees verder

  Lees verder