Welkom in de Bollenstreek

Nergens toont de lente zich zo uitbundig als op de bollenvelden. Vanaf eind maart zijn er geuren en kleuren in overvloed. Rond Noordwijk werden al in de 16de eeuw bollen geteelt op de afgegraven zandgronden direct achter de duinen. Dat is ook de periode dat hier de eerste buitenplaatsen werden aangelegd. Landgoed Nieuw Leeuwenhorst toont nog iets van de glorie van weleer. Ook wandel je door de duinen en ontdek je de charme van Noordwijk-Binnen.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Bollenvelden
 • 2. Duinenrij
 • 3. Noordwijk-Binnen
 • 4. Landgoed Offen
 • 5. Klein Leeuwenhorst
 • 6. Dyckenburg
 • 7. Nieuw Leeuwenhorst

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Auto: volg de N206 en neem de afslag Noordwijkerhout-Zuid/Sassenheim. Ga beneden richting Leeuwenhorst en bij de rotonde linksaf (Gooweg). Parkeer na 400 meter links op de grote parkeerplaats, zie Google Maps.

Openbaar vervoer

OV: buslijn 90 van Arriva rijdt van station Den Haag CS naar bushalte Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Zie voor meer details 9292.nl.

Honden aangelijnd

Op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst moeten honden aan de lijn. In het duingebied moeten honden van 15 maart tot 15 augustus aan de lijn, daarbuiten mogen ze doorgaans los. Let altijd op de bordjes!

Ongeschikt voor rolstoelen

Het traject door de duinen is minder geschikt voor rolstoelen. De paden op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst zijn halfverhard en doorgaans met rolstoelen en buggy’s goed te berijden.

Horeca in de buurt

Aan de duinrand passeer je Restaurant De Duinrand en Hotel­-Restaurant De Witte Raaf. In Noordwijk-Binnen kun je onder meer terecht bij Hof van Holland.

Wandelen

De route is eenvoudig in te korten door vanaf de Northgodreef in Noordwijk direct naar Landgoed Nieuw Leeuwenhorst te wandelen. Deze routeverkorting is in de tekst beschreven.

Leuk voor kids

Achter de parkeerplaats Nieuw Leeuwenhorst is een speelbos met boomstammen en water.

Bijzonderheden

Tip! Meer weten over Landgoed Nieuw Leeuwenhorst? Download dan de Dijkenburgroute.


Locatie

Gooweg (Parkeerplaats Nieuw Leeuwenhorst), 2211 XX, Noordwijkerhout


1 Beoordeling 5 sterren
5.0 / 5

5 sterren

Wat een heerlijke wandeling. Voor mij een eerste kennismaking met Noordwijk en gelijk een hele leuke. Niet alleen de fantastische en kleurrijke bollenvelden, maar ook het deel door de duinen en over de buitenplaatsen is heerlijk wandelen. Een echte aanrader!

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Langs buitenplaatsen en bollenvelden

Wandelroute 14,5 of 8,5 km

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder