Bomenactie was een groot succes

Foto: Babette van der Wijst Foto: Babette van der Wijst

Tijdens de Bomenactie in 2019 vroegen we Zuid-Hollanders om een bijdrage voor het vitaal houden van onze bossen en het aanplanten van nieuwe bomen. Hier is massaal gehoor aan gegeven.

Op landgoed Rhijngeest in Oegstgeest knapten we twee oude boomlanen op. In Wassergeest bij Lisse vormden we een eentonig essenbos om tot een gevarieerd bos met inheemse soorten als zomereik, veldesdoorn en els. Deze variatie komt de biodiversiteit ten goede en maakt het bos sterker. In Kasteelgaarde Rhoon was het Achterbos door stormschade zwaar gehavend. Met het geld van de Bomenactie hebben we ook hier een gevarieerd nieuw bos kunnen aanplanten. Langs de Diefdijk in Leerdam plantten we een bosperceel aan met inheemse soorten. En we knapten er een klassieke hoogstamboomgaard op.

Samen behouden we de natuur

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Zuid-Holland kan genieten van een groene omgeving. Stap voor stap werken we aan meer natuur dichtbij. Dankzij de steun van onze Beschermers en vele anderen maken we Zuid-Holland nog mooier!
Ook een steentje bijdragen?

Word Beschermer of steun een project naar keuze.