Crezéepolderroute Wandelen 7 km

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Twee keer per dag stroomt het rivierwater de Crezéepolder binnen. Wat enkele jaren geleden nog boerenland was, is nu het domein van kluut, visarend en rietgors. Via paden en vlonders ervaar je hoe de natuur de polder steeds meer verovert. Maak dan meteen een rondje door de Ridderkerkse Griend, een buitendijkse wilgenjungle waar een bever zijn burcht heeft gebouwd.

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Praktische info

Locatie

Gorzenweg 5, 2984 BN, Ridderkerk

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

Enkele hoogtepunten

1. De Gorzen
2. Puinberg
3. Eb en vloed
4. Vogels spotten
5. Kraamkamer
6. Zomerkade
7. Ridderkerkse Griend

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de favoriete lentewandelingen van onze boswachters.

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de downloadknop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A15 afrit 21 en volg de borden naar Ridderkerk. Volg de Rotterdamseweg circa 2 km en neem de afslag Donkersloot Noord. Volg hiervandaan de borden naar Parkeerplaats Crezéepolder.

Honden welkom

Honden mogen aangelijnd mee.

Niet geschikt

De paden zijn halfverhard met af en toe een overstapje en daarom niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Geen horeca in de buurt

Langs de route is geen horeca die overdag is geopend. In Ridderkerk is wel volop horeca, bijvoorbeeld langs het Vlietplein.

Openbaar vervoer

Neem vanaf busstation Zuidplein buslijn 92 of 491 naar bushalte Oostendam in Ridderkerk. Opstappen kan ook bij treinstation Lombardijen in Rotterdam. Stap uit bij bushalte Oostendam en wandel bij de verkeerslichten richting Milieustraat Noordpolder. Volg het fietspad naar beneden en ga rechtsaf onder de A15 door. Wandel omhoog en pak de route op bij wandelknooppunt 45 (in totaal 800 m lopen). Zie voor details en alternatieven 9292.nl.

Fietsen

Deze wandeling is goed te combineren met de route Fietsen naar Sophia- en Crezéepolder.

Laarzen komen van pas

Na regen en bij hoge waterstanden kunnen sommige paden modderig worden, zeker in de Ridderkerkse Griend. Bekijk hier de actuele waterstanden.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Gorzenweg 5, 2984 BN, Ridderkerk

7 beoordelingen

George den Boon

Schitterd! Wel veel verkeersruis.

Kelly

Als Ridderkerkse leekt het mij erg leuk om deze route te gaan lopen, ook al ken ik de gebieden/omgeving al erg goed. Het is een hele mooie en afwisselende route. De Crezeepolder is erg mooi! Goed schoeisel is inderdaad wel nuttig. Vooral in de Grienden is het vrij modderig (ondanks dat het al een hele poos niet heeft geregend op dit moment). Route is goed aangegeven en zeker een aanrader.

Jan

Mooie wandeling rondom een zoetwater getijdeplas. Mooi om te zien hoe de vogels hun voedsel vergaren bij eb. We zagen o.a. kluten, lepelaars, grutto's en tureluurs. Wel vooraf getijde bekijken of het eb is, anders zijn er waarschijnlijk veel minder vogels te zien.

C. Steenhoven

Vandaag het gebied bezocht. Wat een prachtig gebied. Schitterende flora en fauna. Kon echter niet de route langs De Noord lopen. Was afgesloten door een hekwerk. Wegens broedseizoen?

Arine

Erg leuke route! Veel watervogels gezien bij laag water. Een kleine tegenvallen was het verbodsbordje voor honden in de Ridderkerkse Griend...

Michiel Fokkema

Echt mooi deze route. Afwissellend en heel veel vogels te zien. Ga wel bij voorkeur bij laag water.

Diana

Een mooi gebied voor een diversiteit aan (water)vogels. Gelukkig was het een droge periode dus de route was goed te lopen. Aansluitend de Grienden nog verkend, helaas niet de bever 'thuis' getroffen. Bij natte dagen is voor het laatste gebied echt goed schoeisel nodig om droge voeten te houden. Wat een prachtig stuk natuur gebied gecreëerd. Chappeau voor de stichting Zuid-Hollands Landschap!

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 8,5 km
Warmond
25 beoordelingen
Wandelroute 6,5 / 16 km
Poortugaal
21 beoordelingen
Wandelroute 3 km
Rotterdam
19 beoordelingen