Eindeloos veel inspiratie met de zomerkrant 🌞

Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste zomertips verzameld. Want het vakantiegevoel hoeft nooit ver weg te zijn. De mooiste natuur is óók in onze provincie dichtbij. Ben jij klaar voor een zomer vol inspiratie, ontspanning en avontuur? Vraag dan nu de gratis Zomerkrant aan!👇

In het kort

 • De hele zomer lang tips om de natuur te verkennen. Iedere dag een nieuwe tip!
 • De krant bestaat uit 16 kleurrijke pagina’s. In het midden vind je de Grote Ronde van Zuid-Holland, een gevarieerde fietsroute langs de mooiste plekken.
 • Met de eendagsvakanties ontvang je een compleet programma voor een dagje uit.
 • Uitgelezen? Speel dan het avontuurlijk vlinderbordspel op de achterkant. Wie als eerste veilig in het vlinderkastje is, die wint!

Vul je gegevens in en ontvang ‘m half juni in huis. Op = op.
Onze Beschermers ontvangen deze krant vanzelf in hun brievenbus.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap legt je gegevens vast conform de AVG. Een telefoonnummer is niet verplicht, maar als je dat invult dan vertellen we je graag hoe je ons kunt helpen om de natuur te beschermen. Afmelden kan natuurlijk altijd.

Privacy statement

Zomerkrant

Over het Zuid-Hollands Landschap

Onze boswachters en vrijwilligers beschermen zo’n 4700 hectare natuur in heel de provincie. Van polder tot moeras en van duin tot bos. Ook houden we forten, bunkers en eendenkooien in stand.

In de Zomerkrant hebben we onze mooiste gebieden en leukste uitstapjes voor je verzameld. Laat je inspireren door onze tips en ontdek hoeveel er te zien en te beleven is in de natuur!

Vraag de Zomerkrant nu aan

Met de Zomerkrant ontdek je wat er de komende tijd allemaal te doen en te beleven is in Zuid-Holland. Het staat vol tips om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Ideaal voor het uitstippelen van je volgende uitstapje!

Mirjam Boswachter Zuid-Hollands Landschap

Mirjam Boswachter Zuid-Hollands Landschap

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder