Buitenlanden Bergambacht

Over dit gebied

Het terrein Buitenlanden Bergambacht (circa 5 hectare) ligt ten zuidwesten van Bergambacht en is te overzien vanaf de Lekdijk. Het is een zoetwatergetijdengebied met moeras, wilgen en rietkragen. Daar komen specifieke soorten op af, zoals Cetti’s zanger, kleine karekiet, spindotterbloem, moeraskruiskruid en zowel blauwe als rode waterereprijs. Geregeld is de bever
 op bezoek in dit gebied, die zich hier tegoed doet aan kruiden, riet en jonge bomen. De vroege glazenmaker is een graag geziene gast, net als de grote bonte specht die er zijn territorium heeft.

Locatie

Bergambacht

 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder