Hyacintenbos Den Haag

Foto: Geo van Geffen Foto: Geo van Geffen

Het Hyacintenbos (en de Van Leyden-Hof) (13 ha.) ligt in de Haagse duinen ten zuiden van Loosduinen. Het gebied is te bereiken via het park van Ockenburgh aan de Monsterseweg in Den Haag. De natuurgebieden behoren tot het beschermd natuurmonument Solleveld. Het Hyacintenbos maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

In april bloeit het bos op tot een prachtig gebied vol wilde hyacinten, vandaar ook de naam! Het gehele natuurgebied bestaat uit onverharde wandelpaden en je vergeet hier dat je in een drukke stad bent. De stilte en natuur overheersen en je verdwaalt hier gemakkelijk. Een prachtig stukje natuur in Den Haag. 

Nationaal Park Hollandse Duinen

Het Nationaal Park Hollandse Duinen wordt een gebied van 43 kilometer lang en 8,5 km breed. Met zo’n 200 km2 omvat het een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. Met de oprichting van dit Nationaal Park zorgen we ervoor dat de natuur nog beter beschermd en behouden blijft. Lees hier meer over het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Praktische info

Parkeren

Het gebied is te bereiken via Landgoed Ockenburgh. Je kunt (gratis) parkeren iets voorbij Monsterseweg 4 in Den Haag, op de parkeerplaats aan de linkerkant van de oprijlaan. Daar staan ook fietsenrekken. Verder staan er nog fietsenrekken bij de ingang van het Hyacintenbos.

Er is ook nog een kleine parkeerplek verderop richting Monster, tegenover Monsterseweg 162. De ingang naar het gebied is via een draaihek. 

Honden niet toegestaan
Horeca in de buurt

In restaurant Villa Ockenburgh kun je terecht voor lekkere drankjes en bijzondere gerechten. In de kas worden biologische groentes en kruiden gekweekt.

Wandelen

Kom hier vooral wandelen in het voorjaar wanneer de hyacinten in bloei staan! In april/mei zijn ze op hun mooist. Maar ook buiten de bloeitijd van de hyacinten is het gebied de moeite waard!

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer is Bushalte Ockenburgh. Plan de reis op 9292.nl.

Vogels kijken

Enkele bijzondere vogelsoorten die je hier kunt horen en zien zijn de grote bonte specht en de groene specht. Maar er zijn hier nog veel meer bos- en parkvogels!

Locatie

Monsterseweg 4, 2553 RL, Den Haag

Activiteiten in dit gebied