Investeren in natuurbehoud is van groot belang

Sjors van Hanswijk heeft een grote liefde voor de natuur. Als het maar even kan, gaat hij met zijn gezin wandelen. Het bedrijf waar hij voor werkt is sinds kort Groene Partner van het Zuid-Hollands Landschap. “Het voelt goed om lokale natuur te beschermen.”

Staelduinse Bos | Foto: Holland Groen
Staelduinse Bos Holland Groen

Als jongen vond Sjors het geweldig om met zijn broer hutten te bouwen in het bos. Nog altijd draagt hij de natuur een warm hart toe. “Even na je werk het park of bos in om je gedachten los te laten en frisse lucht op te snuiven: groen in de buurt van waar je woont is essentieel.” 

‘Groen in de buurt van waar je woont is essentieel’

Toen Sjors ontdekte dat je Beschermer kunt worden van het Zuid-Hollands Landschap was zijn interesse gewekt. Al lezende kwam hij erachter dat ook bedrijven een steentje kunnen bijdragen aan natuurbehoud. “Ik werk als business change manager bij Univé Het Groene Hart en zag meteen mogelijkheden voor ons om bedrijfssponsor te worden.” Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Univé Het Groene Hart sinds mei Groene Partner is van het Zuid-Hollands Landschap. Met de jaarlijkse bijdrage wordt in het Staelduinse Bos bij ’s-Gravenzande onder meer gewerkt aan het onderhoud van bomenlanen en de bescherming van de vleermuispopulatie.  

“Wij vinden het belangrijk om te investeren in natuurbehoud en mensen te motiveren om te bewegen en te ervaren hoe waardevol natuur in de buurt is.”

Sjors van Hanswijk
Groene Partner

Het Staelduinse Bos maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je vindt er loofbos, oerduin en een heemtuin. “Samen met mijn vader ben ik er gaan kijken. Tussen de bomen doemen grote, vaak overwoekerde bunkers op. Prachtig!” Het bunkerdorp uit de Tweede Wereldoorlog is niet toegankelijk, maar vanaf het openbare wandelpad zijn de bunkers waarin vleermuizen leven goed te zien. “Ik ben net vader geworden en kijk er nu al naar uit om dit bijzondere bos later aan mijn zoon te laten zien!” 

Persoonlijk contact

Wil je ook doneren of schenken aan Zuid-Hollands Landschap? Neem contact op met Bastiaan Bot via 06 – 8223 5591 of b.bot@zhl.nl.

 • Meer duingraslanden in drukke Randstad 

  Woekerende bramen, vergrassing van de duinen, een veelheid aan struiken: ook in onze gebieden hebben we last van de stikstofdepositie. Projectleider Quincy de Bruijn vertelt welke maatregelen we daartegen treffen in onze duingebieden ten zuiden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer ademruimte voor mens en natuur

  Door het uitbreiden van woonwijken, wegen en bruggen voelt het alsof we haast geen ademruimte meer hebben. Met uw steun willen we kwetsbare natuur beschermen en ons landschap op een positieve manier ontwikkelen. Helpt u mee?

  Lees verder

  Lees verder
 • Strook vol leven

  Om de schoonheid te snappen van de Elfenbaan, een langgerekt natuurgebied tussen Zoeterwoude en Bodegraven, moet je het verhaal erachter kennen. Of iets heel bijzonders meemaken. Dat laatste gebeurde, toen we op pad gingen met…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder