Investeren in natuurbehoud is van groot belang

Sjors van Hanswijk heeft een grote liefde voor de natuur. Als het maar even kan, gaat hij met zijn gezin wandelen. Het bedrijf waar hij voor werkt is sinds kort Groene Partner van het Zuid-Hollands Landschap. “Het voelt goed om lokale natuur te beschermen.”

Staelduinse Bos | Foto: Holland Groen
Staelduinse Bos Holland Groen

Als jongen vond Sjors het geweldig om met zijn broer hutten te bouwen in het bos. Nog altijd draagt hij de natuur een warm hart toe. “Even na je werk het park of bos in om je gedachten los te laten en frisse lucht op te snuiven: groen in de buurt van waar je woont is essentieel.” 

‘Groen in de buurt van waar je woont is essentieel’

Toen Sjors ontdekte dat je Beschermer kunt worden van het Zuid-Hollands Landschap was zijn interesse gewekt. Al lezende kwam hij erachter dat ook bedrijven een steentje kunnen bijdragen aan natuurbehoud. “Ik werk als business change manager bij Univé Het Groene Hart en zag meteen mogelijkheden voor ons om bedrijfssponsor te worden.” Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Univé Het Groene Hart sinds mei Groene Partner is van het Zuid-Hollands Landschap. Met de jaarlijkse bijdrage wordt in het Staelduinse Bos bij ’s-Gravenzande onder meer gewerkt aan het onderhoud van bomenlanen en de bescherming van de vleermuispopulatie.  

“Wij vinden het belangrijk om te investeren in natuurbehoud en mensen te motiveren om te bewegen en te ervaren hoe waardevol natuur in de buurt is.”

Sjors van Hanswijk
Groene Partner

Het Staelduinse Bos maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Je vindt er loofbos, oerduin en een heemtuin. “Samen met mijn vader ben ik er gaan kijken. Tussen de bomen doemen grote, vaak overwoekerde bunkers op. Prachtig!” Het bunkerdorp uit de Tweede Wereldoorlog is niet toegankelijk, maar vanaf het openbare wandelpad zijn de bunkers waarin vleermuizen leven goed te zien. “Ik ben net vader geworden en kijk er nu al naar uit om dit bijzondere bos later aan mijn zoon te laten zien!” 

Persoonlijk contact

Wil je ook doneren of schenken aan Zuid-Hollands Landschap? Neem contact op met Bastiaan Bot via 06 – 8223 5591 of b.bot@zhl.nl.

 • Natuurherstelwet aangenomen in het Europees Parlement

  Vandaag stemde het Europees Parlement voor het definitieve akkoord over de Natuurherstelwet, dat eerder tussen de Europese Commissie, de lidstaten en het Parlement was bereikt. Eind vorig jaar had de Milieucommissie van het Parlement de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zo zorg je voor een rustig broedseizoen

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar jonge dieren worden niet vanzelf groot, zeker niet in onze drukke provincie met veel versnipperde natuur. Daarom zetten we ons de komende maanden éxtra in om de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Ontdek de mooiste voorjaarswandelingen

  De eerste voorjaarsbloemen staan er al prachtig bij. Sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen laten hun mooiste kleuren zien. Met onze landgoedwandelingen kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan en wandel het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder