Bezoekerspunt Sophiapolder verder onder nieuwe vlag

Op maandag 18 maart jongstleden wisselde het bezoekerspunt op de Sophiapolder van eigenaar. In bijzijn van burgemeester Van der Giessen ontving het Zuid-Hollands Landschap de sleutel uit handen van Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder. Een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen vijf jaar en te vieren dat het nieuwe vaarseizoen begint. We kijken ernaar uit om weer talloze bezoekers te ontvangen op het natuureiland!

Verborgen parel

We vallen maar direct met de deur in huis en zetten hoog in: Sophiapolder is met afstand het best verborgen natuurpareltje in de regio. Alleen per boot bereikbaar, ingeklemd tussen de loodsen en oude scheepssloperijen scharrelen kluten, bergeenden, grutto’s en lepelaars. Het zijn niet alleen vogels voor wie het natuureiland langs De Noord een oase is. Ook mensen kunnen hier genieten van de rust en een mooie wandeling maken.

“Op de drooggevallen zandplaten vinden vogels pieren, slakjes en rust. Daarmee is het een oase in een sterk verstedelijkte omgeving.”

Jos Bisschops, directeur Zuid-Hollands Landschap
Kluut met jong
Lepelaar
Bergeend

Met een kopje koffie

Sinds 2019 staat er ook een bezoekerspunt op het natuureiland. Het is dankzij Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder dat deze ontmoetingsplek er kwam. Met een kleine tentoonstelling en een prachtig uitzicht over het eiland vinden bezoekers hier informatie, koffie en een toilet.

Jelle van der Weijde, bestuurslid Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder: ‘We hebben de afgelopen vijf jaar iets moois neergezet. Dat was niet altijd even makkelijk maar meer dan de moeite waard! We rekenen erop dat het Zuid-Hollands Landschap dit voort zet, waar kan in samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.’

Jos Bisschops: “We willen Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder bedanken voor de samenwerking en inzet voor deze plek. We nemen nu het stokje over en samen met de vrijwillige gastvrouwen en -heer heten we bezoekers op Sophiapolder welkom.” Het bezoekerspunt is en blijft een ideaal startpunt om je wandeling te beginnen of meer te leren over de omgeving.

Zelf het eiland bezoeken?

Onze vrijwillige schippers zetten je graag over. Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag kun je het eiland bezoeken en over vlonders en dijken struinen.

Bekijk de vaartijden
  • Vlinderquiz

    Wat weet jij van vlinders? Speel de quiz en test jezelf in 10 veelzijdige vlindervragen.

    Lees verder

    Lees verder
  • Win een vlinderpakket

    Maak nu kans op het Vlinder Gelukspakket, ter waarde van 300 euro. Het pakket bestaat uit een vlinderkast, verrekijker, veldgids, zaadbommetjes en meer!

    Lees verder

    Lees verder
  • Heerlijke Lenterondjes

    Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

    Lees verder

    Lees verder
  • Red de vlinder

    Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

    Lees verder

    Lees verder