Goed nieuws: geen oeverbinding ten koste van de natuur

  • Nieuws
  • Goed nieuws: geen oeverbinding ten koste van de natuur
woensdag 17 juli 2019

Goed nieuws voor de natuur! De nieuwe oeververbinding komt niet tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en Stichting Het Huys ten Donck zijn enorm opgelucht. Uniek landschap, natuur en erfgoed wordt op deze manier gespaard en beschermd en dat is hard nodig, we hebben er al zo weinig van in onze provincie.

"Je weet pas wat je mist als je het kwijt bent" schreef Het Huys ten Donck vanochtend op haar facebook pagina. Gelukkig hoeven we daar nu niet over na te denken. Provincie Zuid-Holland heeft het belang ingezien van de schaarse natuur die we hebben in onze provincie. "We halen met z'n allen opgelucht adem" zegt Ninouk Vermeer, regiohoofd Veenweiden bij Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. "We hopen wel dat bij de binnenstedelijke verbinding wordt gekozen voor een tunnel zodat óók het stedelijk groen behouden blijft."

Beslissing

Dinsdagavond 16 juli werd het besluit genomen tijdens een bijeenkomst op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam. De nieuwe oeververbinding in Rotterdam-Oost komt tussen de Kralinger Esch en Feijenoord te liggen. Of het een brug of een tunnel wordt, moet nog worden onderzocht. Het besluit betekent dat er geen nieuwe oeververbinding tussen de Krimpenerwaard en Ridderkerk komt.

Zorg voor de natuur

Goed zorgen voor de natuur kunnen we niet alleen. Je ziet dat er meer bereikt kan worden als er samengewerkt wordt! Maak je daarom samen met ons sterk voor de schaarse natuur in onze provincie. Deze maand bestaat het Zuid-Hollands Landschap 85 jaar. Daarom kun je tijdelijk gratis Beschermer worden van het Zuid-Hollands Landschap. Meld je geheel vrijblijvend aan en maak écht een verschil voor de natuur.

Ja, ik bescherm de natuur!