Ontvang €1000 subsidie voor jouw groene project!

Heb jij een goed idee om het Zuid-Hollandse landschap nog mooier te maken? Of om de natuur beter bestand te maken tegen klimaatverandering? Kijk dan of je een financiële bijdrage kunt ontvangen om jouw project uit te voeren. Via de Groene Pluspuntenregeling zijn er vouchers beschikbaar van 250, 500 en 1000 euro. Zo krijgt jouw idee een vliegende start. Een aantrekkelijke regeling voor buurtinitiatieven, scholen en vrijwilligersgroepen!

De voucher kan gebruikt worden voor projecten die bijdragen aan het realiseren van meer openbaar groen, bijvoorbeeld: knotwilgen, laanbomen, boerenheggen, bloemrijke weides, waterpoelen of fruitboomgaarden. Maar ook voor projecten die zorgen voor meer biodiversiteit, meer bescherming van flora en fauna en/of meer kennis en onderzoek die leiden tot betere bescherming.

De regeling loopt van 1 mei 2023 tot en met 30 april 2024, zolang het totale budget nog niet vergeven is.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar deze regeling en wat de precieze voorwaarden zijn? Op de site van De Groene Motor kun je er alles over lezen en je aanvraag indienen.

Bekijk de speciale site

Leonie van der Geest Programmamedewerker
DGM

Heb je vragen of wil je advies? Neem gerust contact op met De Groene Motor. Je kunt me telefonisch bereiken via 06 – 1314 2511 of mail naar info@degroenemotorzh.nl. Ik denk graag mee over de financiering van jouw groene project!

Leonie van der Geest Programmamedewerker
DGM

Een initiatief van

 • Natuurherstelwet aangenomen in het Europees Parlement

  Vandaag stemde het Europees Parlement voor het definitieve akkoord over de Natuurherstelwet, dat eerder tussen de Europese Commissie, de lidstaten en het Parlement was bereikt. Eind vorig jaar had de Milieucommissie van het Parlement de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zo zorg je voor een rustig broedseizoen

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar jonge dieren worden niet vanzelf groot, zeker niet in onze drukke provincie met veel versnipperde natuur. Daarom zetten we ons de komende maanden éxtra in om de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Ontdek de mooiste voorjaarswandelingen

  De eerste voorjaarsbloemen staan er al prachtig bij. Sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen laten hun mooiste kleuren zien. Met onze landgoedwandelingen kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan en wandel het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder