Ontvang €1000 subsidie voor jouw groene project!

Heb jij een goed idee om het Zuid-Hollandse landschap nog mooier te maken? Of om de natuur beter bestand te maken tegen klimaatverandering? Kijk dan of je een financiële bijdrage kunt ontvangen om jouw project uit te voeren. Via de Groene Pluspuntenregeling zijn er vouchers beschikbaar van 250, 500 en 1000 euro. Zo krijgt jouw idee een vliegende start. Een aantrekkelijke regeling voor buurtinitiatieven, scholen en vrijwilligersgroepen!

De voucher kan gebruikt worden voor projecten die bijdragen aan het realiseren van meer openbaar groen, bijvoorbeeld: knotwilgen, laanbomen, boerenheggen, bloemrijke weides, waterpoelen of fruitboomgaarden. Maar ook voor projecten die zorgen voor meer biodiversiteit, meer bescherming van flora en fauna en/of meer kennis en onderzoek die leiden tot betere bescherming.

De regeling loopt van 1 mei 2023 tot en met 30 april 2024, zolang het totale budget nog niet vergeven is.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar deze regeling en wat de precieze voorwaarden zijn? Op de site van De Groene Motor kun je er alles over lezen en je aanvraag indienen.

Bekijk de speciale site

Heb je vragen of wil je advies? Neem gerust contact op met De Groene Motor. Je kunt me telefonisch bereiken via 06 – 1314 2511 of mail naar info@degroenemotorzh.nl. Ik denk graag mee over de financiering van jouw groene project!

Leonie van der Geest Programmamedewerker
DGM

Leonie van der Geest Programmamedewerker
DGM

Een initiatief van

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder