‘Grote katachtige’ gezien bij ‘s Gravenzande

De afgelopen dagen waren er meerdere meldingen over een ‘grote katachtige’ die gezien is tussen Hoek van Holland en ’s-Gravenzande. Volgens enkele melders zou het gaan om een lynx, omdat het dier pluimpjes op de oren heeft.

Afgelopen zaterdag werd een vrouw met haar hond aangevallen door een groot ‘katachtig’ dier. En woensdagavond stond een vrouw oog in oog met misschien wel hetzelfde dier. Het leek volgens haar op een grote kat met het uiterlijk van een lynx. Onze medewerkers hebben het dier nog niet gezien.

Een lynx in het Westland?

Lynxen komen normaal gesproken in Nederland in het wild niet voor. De dieren zijn wel gespot dicht bij de grens van Zuid-Limburg, in de Eifel en de Ardennen. De lynx is de grootste katachtige in Europa en jaagt op grote en kleine prooidieren. Het is niet waarschijnlijk dat er spontaan een lynx zou opduiken in het Westland. Het dier zou daar losgelaten kunnen zijn, maar het zou ook een verwilderde kat kunnen zijn of een caracal. 

Aandacht in de landelijke media

Het nieuws over de grote kat is inmiddels ook opgepikt door de NOS. En onze boswachter Fred schitterde in het Jeugdjournaal.

Mocht er nieuws zijn over de mysterieuze kat, dan zullen we dat op onze socials en onze website melden.

  • Bezoekerspunt Sophiapolder verder onder nieuwe vlag

    Vijf jaar geleden nam Stichting Bezoekerspunt Sophiapolder het initiatief voor deze fraaie ontmoetingsplek. Vanaf dit seizoen neemt het Zuid-Hollands Landschap het stokje over en zetten we het goede werk voort. We kijken er naar uit…

    Lees verder

    Lees verder
  • Welkom terug, grutto!

    Ieder voorjaar komen de weidevogels weer terug in ons land. Benieuwd waar je ze kunt bewonderen? Met deze tips kun je zo op pad!

    Lees verder

    Lees verder
  • Ontdek de mooiste voorjaarswandelingen

    De eerste voorjaarsbloemen staan er al prachtig bij. Sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen laten hun mooiste kleuren zien. Met onze landgoedwandelingen kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan en wandel het…

    Lees verder

    Lees verder
  • Speel de Kuiken Quiz

    Herken jij alle (jonge) vogels? Test je natuurkennis in 10 donzige vogelvragen en daag je familie en vrienden uit. Eitje toch? ;-) Na afloop ontvang je de juiste antwoorden. 🐣

    Lees verder

    Lees verder