De groene hoogtepunten van 2023

Met 50.000 Beschermers (donateurs), honderden vrijwilligers en tientallen bedrijfsvrienden zet het Zuid-Hollands Landschap zich in voor de natuur. Samen hebben we heel wat voor elkaar gekregen in het afgelopen jaar. De mooiste resultaten hebben we in beeld gebracht en voor je samengevat onder de video. Geniet van de terugblik en veel plezier met de feestdagen!

Bedankt voor een prachtig mooi jaar

Ook benieuwd naar onze plannen voor het nieuwe jaar? Bekijk dan deze video.

Behaalde resultaten in 2023

Een paar hoogtepunten:

  • Herstel van kwetsbare duinnatuur in Oostvoorne en Hoek van Holland. Door exoten te bestrijden en de duinen ‘open’ te maken, krijgen inheemse pareltjes als orchissen, parnassia en duinviooltjes weer meer kans. 
  • Op de Zandmotor konden we via Project Het Groene Strand rustplekken instellen voor vogels en de natuur op het strand helpen. Hier kregen we zelfs de Groene Strand Wimpel voor uitgereikt! 
  • De terugkeer van de zeldzame en kwetsbare wilde kievitsbloem in de Krimpenerwaard. Zorgvuldig en gericht uitzaaien wierp zijn vruchten af! 
  • Een flinke boost van de biodiversiteit in natuurreservaat de Oudelandse Zeedijk bij Ouddorp. Strikt maaibeleid en verschraling liet inheemse soorten als hondskruid en harlekijnen volop groeien én we zien weer meer vuurvlinders. 

We wensen je fijne feestdagen en een groen, gezond en gelukkig 2024! ⭐

  • Vlinderquiz

    Wat weet jij van vlinders? Speel de quiz en test jezelf in 10 veelzijdige vlindervragen.

    Lees verder

    Lees verder
  • Win een vlinderpakket

    Maak nu kans op het Vlinder Gelukspakket, ter waarde van 300 euro. Het pakket bestaat uit een vlinderkast, verrekijker, veldgids, zaadbommetjes en meer!

    Lees verder

    Lees verder
  • Heerlijke Lenterondjes

    Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

    Lees verder

    Lees verder
  • Red de vlinder

    Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

    Lees verder

    Lees verder