Dit zijn onze plannen voor 2024

Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei terreinen actief. In deze video delen graag met je wat onze plannen en ambities zijn. Geniet van de beelden en maak er een goed en groen jaar van!

Bekijk hier de video waarin we terugblikken op groene hoogtepunten van 2023.

Onze plannen en ambities voor het nieuwe jaar

 • In de Poortugaalse griend moeten we volop aan de slag met achterstallig onderhoud en liggen er kansen om de bever te helpen. Hopelijk keert ook de noordse woelmuis terug.
 • In Den Hoek zijn we nog maar net begonnen met het verbeteren van de waterkwaliteit. Dit is keihard nodig, ook voor de weidevogels die daar leven. 
 • In de Zouweboezem helpen we de moerasnatuur zodat oorspronkelijke bewoners als de modderkruiper, de purperreiger en de porseleinhoen terug kunnen keren. Het begin is er. 
 • In Polders Poelgeest verbeteren we het watermanagement én planten we riet aan zodat de kleine karekiet, de rietzanger en de snor weer meer leefgebied krijgen. 
 • Op Landgoed Huys te Warmont staat het herstel van de entreelaan hoog op onze planning. Een prachtig stuk erfgoed wat meer allure verdient! 
 • We blijven ons inzetten voor nieuwe aankopen. Om meer gebieden te beheren en natuur met elkaar te verbinden. Want eigendom is de beste garantie om natuur te beschermen!

2024 is ook het jaar waarin het Zuid-Hollands Landschap 90 jaar bestaat. En dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. De details over hoe we dit jubileum gaan vieren, maken we nog bekend.

Op een gezond, gelukkig en groen 2024! ⭐

 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder