Ruim 700 nieuwe Beschermers steunen uitbreiding van de natuur

In december hebben 726 mensen zich aangemeld als Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap. Een prachtige afsluiting van het jaar, die het mogelijk maakt om bloeiende natuur te maken van onze recent aangekochte hectares. Hierdoor krijgen planten en dieren meer ruimte en verbetert de leefomgeving. Onze boswachters gaan de komende jaren hard aan de slag om de geplande natuurontwikkeling te realiseren.

Meer groen in Zuid-Holland

Dankzij deze nieuwe Beschermers kunnen we 23 hectare natuur ontwikkelen en beheren, verdeeld over drie locaties. In de Poortugaalse Griend ① gaan we de getijdenwerking versterken voor bevers en spindotters door greppels uit te diepen, in de Zouweboezem ② willen een gerooide akker omvormen tot moerasnatuur en in de Alblasserwaard ③ gaan we een historische eendenkooi beheren en behouden voor de toekomst. Een oase van rust in onze drukke provincie.

Zingende snor
Zingende snor
Spindotter
Spindotter (april)
Bever Bas Breetveld

Eindejaarsactie geslaagd 🎉

Hoera, doel behaald!

Al 726 nieuwe Beschermers erbij 💚

We zijn blij dat honderden nieuwe Beschermers zich hebben aangesloten bij onze stichting. Grond aankopen, de natuur versterken, gebieden onderhouden en openstellen voor bezoekers, het kost allemaal geld. Als particuliere organisatie moeten we dit grotendeels zelf bekostigen.

Met 726 donateurs erbij kunnen we onze kosten dekken voor de recent aangekochte hectares en nog wat extra’s doen om de natuur ook op andere plekken te versterken. In 2024 verwachten we weer enkele mooie aankopen te kunnen doen, dus iedere donatie komt volledig terecht bij de Zuid-Hollandse natuur!

 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder