Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

Afgelopen zaterdag stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. De uitzending is grotendeels opgenomen in ‘onze’ gebieden. Regiohoofd Maarten Breedveld, regiobeheerder Rense Kragten en boswachter Sietse Kleinjan kennen de Krimpenerwaard als hun broekzak en gingen met presentators Willemijn Veenhoven en Menno Bentveld op stap. Net als kooiker Hans Zantinge, ecoloog Jan van der Winden en Joke Colijn van de Natuur en Vogelwerkgroep.

Kijk de uitzending nu terug

Weidevogels, wilde kievitsbloem, eendenkooien en ringslangen

De Krimpenerwaard, ingesloten door de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist, is het grootste aaneengesloten slagenlandschap ter wereld. Een wonderschoon gebied van langgerekte percelen en ontelbare sloten en een perfecte plek voor weidevogels. Presentator Menno ziet hoe door vernatting van het gebied in de laatste paar jaar de biodiversiteit van deze soorten tot wel vijf keer groter is geworden. Ondertussen is Willemijn op zoek naar de laatste vindplaats van de wilde kievitsbloem in de Krimpenerwaard. We zien oerlandschappen, eeuwenoude eendenkooien, zeldzame planten en exotische ringslangen.

Play
Voorproefje Vroege Vogels ‘Achter de schermen’
  • Vlinderquiz

    Wat weet jij van vlinders? Speel de quiz en test jezelf in 10 veelzijdige vlindervragen.

    Lees verder

    Lees verder
  • Win een vlinderpakket

    Maak nu kans op het Vlinder Gelukspakket, ter waarde van 300 euro. Het pakket bestaat uit een vlinderkast, verrekijker, veldgids, zaadbommetjes en meer!

    Lees verder

    Lees verder
  • Heerlijke Lenterondjes

    Zingende vogels, frisgroene blaadjes en fleurige bloemen. De lente is een heerlijke periode om de natuur op te zoeken. Met deze vijf lenterondjes kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan…

    Lees verder

    Lees verder
  • Red de vlinder

    Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

    Lees verder

    Lees verder