Buizerdroute Wandelen 15 km

Buizerd - Foto: Kwasny221 Buizerd - Foto: Kwasny221

Klauteren over hekken, speuren naar vogels, struinen door de weilanden, modder aan je schoenen. Deze route neemt je mee langs de mooiste plekjes van de Krimpenerwaard. Van het verrassende Loetbos tot een eendenkooi bij de machtige rivier de Lek. Naamgever van de route is de buizerd, een roofvogel die in de vorige eeuw bijna was verdwenen, maar een spectaculaire comeback heeft gemaakt. Hij cirkelt hoog in de lucht of speurt vanaf een paaltje naar overmoedige muizen.

Buizerd - Foto: Kwasny221 Buizerd - Foto: Kwasny221

Praktische info

Locatie

Loet 6, 2941 LB, Lekkerkerk (Parkeerplaats bij TOP)

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart met enkele hoogtepunten

1. Loetbos
2. Polder Oudeland
3. Recreatiebos
4. Lek
5. Eendenkooi Bakkerswaal
6. Paddenpad

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Struinroute Top 5 van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Met de auto: neem op de N210 de afslag Loetbos. Ga na de brug rechtsaf, parkeer na 200 meter rechts op de parkeerplaats.

Honden welkom

In het struinpad van Polder Oudeland zijn honden verboden, maar je kunt de route volgen door in de tekst de routebeschrijving voor het broedseizen aan te houden. Let goed op de bordjes!

Niet voor mindervaliden

De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Horeca in de buurt

De route passeert Restaurant De Loet en Theetuin onder de pannen.

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Kijk dan op deze pagina om te ontdekken welk voordeel bovenstaande horecagelegenheden te bieden hebben.

Ook Eetcafé Plus Breeka ligt langs de route.

Wandelen

Deze route gaat voor 40% over onverharde paden en dwars door de weilanden. Draag goede wandelschoenen en bij voorkeur een lange broek. Controleer jezelf na afloop op teken.

Bekijk ook de andere struinroutes in de Krimpenerwaard: Zwarte sternroute, KievitrouteZilverreigerroute en Blauwborstroute.

Openbaar vervoer

Neem vanaf metrostation Capelsebrug in Rotterdam bus 292. Uitstappen bij halte De Loet. Zie ook 9292.nl.

Let op het broedseizoen

Van 1 maart tot 1 juli is een klein deel van de route afgesloten in verband met broedende vogels. In de tekst is een alternatief aangegeven.

Over de struinroutes

Ontwikkeling en coördinatie: Bureau Mens & Groen, Streekadvies ’t Laage Land

Met dank aan: Vereniging Te Voet, JvdS coaching & advies, routeteam Struinen en Vorsen, Redactiebureau Harry Bunk

Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Zuid-Holland, Gemeente Krimpenerwaard, Groenalliantie Midden-Holland, Zuid-Hollands Landschap

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Loet 6, 2941 LB, Lekkerkerk (Parkeerplaats bij TOP)

2 beoordelingen

Ineke

Voor wandelaars is deze route heel slecht aangegeven en slecht onderhouden. De parkeerplaats bij het TOP bleek afgesloten voor auto's. Witte paaltjes waarover in de tekst wordt gesproken hebben wij niet gezien. De graskade was volledig overwoekerd, eigenlijk niet te belopen. Wandelknooppunten zijn niet aangegeven of heel moeilijk te vinden. Wij hebben uiteindelijk met een GPS onze eigen weg gezocht door dit op zich prachtige gebied. Reactie ZHL: Bedankt voor uw reactie. We hebben de route aangepast (d.d. 15 november 2019) aan de nieuwe parkeersituatie. Mocht u er met de tekst niet uitkomen, dan kunt u deze route ook volgen via het GPX-bestand dat we gratis aanbieden. Deze vindt u in de mail en op blz 18 in de PDF.

Martien

Helaas vonden wij deze wandeling geen aanrader. Met z’n tweeën hebben wij de route gewandeld op een donderdag in februari. Wij begrijpen niet dat deze route in de Top Vijf staat. Toegegeven, het deel door het Loetbos is prachtig, maar verder is het zelden mooi en veel te druk stedelijk gebied, omdat je nogal eens over fietspaden loopt en je dus nogal moet opletten. De route gaat zeker voor 75% over asfalt......Wel zijn er veel goede plekken om te picknicken. Afgezien van het Loetbos hoor je overal drukke provinciaalse wegen, die de natuurgeluiden sterk overstemmen.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 2 km
Noordwijkerhout
1 beoordeling
Wandelroute 3 km
's-Gravenzande
0 beoordelingen
Wandelroute 8,5 km
Warmond
7 beoordelingen