Richard Dekker

Welkom in de nieuwe Dordtse Biesbosch

De polders ten oosten van Dordrecht hebben een ware metamorfose ondergaan. Een deel van de landbouwakkers is teruggegeven aan de natuur, resulterend in een natte strook met water, moeras, rietvelden én vlonderpaden. De naam Nieuwe Dordtse Biesbosch is goed gekozen: het herinnert aan de natte wildernis die eeuwenlang het achterland van Dordrecht tekende. Nu nodigen de gladde asfaltpaden uit tot een heerlijk rondje fietsen, skaten, longboarden of handbiken.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Sint-Elisabethsvloed
 • 2. Boswachterij De Elzen
 • 3. Twintighoeven
 • 4. Tongplaat
 • 5. Griendbos
 • 6. Overtoom en bezinkplas
 • 7. Kop van ‘t Land
 • 8. Nieuwe natuur
 • 9. Haniasluis

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Neem op de N3 afrit 5 / Sterrenburg. Volg de Copernicusweg 1,5 km, sla rechts af en volg de Schenkeldijk. Steek na 1 km de Zeedijk over. Parkeer na 100 m links op P1.

Openbaar vervoer

Neem vanaf bushalte Weizigtpark (5 minuten lopen vanaf station Dordrecht) buslijn 5 en stap uit bij halte Blaauwweg Oost. Hiervandaan is het 25 minuten lopen naar de startplaats.

ov9292

Horeca in de buurt

In bosgebied De Elzen, net buiten de route, ligt Paviljoen de Viersprong. Bij Shirestal De Griendheuvel is in de zomermaanden een theetuin geopend. In de Kop van ‘t Land kun je terecht bij Herberg de Kop van ’t Land en Huiskamercafé Fluitekruid.

Geschikt voor rolstoelen

De route gaat over geasfalteerde wegen en fietspaden die geschikt zijn voor alles wat rolt, van fiets tot handbike, scootmobiel, longboard en skates. Via de zijwegen en fietspaden kun je de route eventueel eenvoudig inkorten.

Wandelen

De route combineren met een wandeling? Bij alle parkeerplaatsen kun je de fiets neerzetten en een van de vele (meestal korte) wandelroutes volgen door de nieuwe natuur. Vlonderpaden en bruggetjes maken het extra avontuurlijk.


Locatie

Parkeerplaats P1, Oude Veerweg 1a, 3329 KM, Dordrecht


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Rollen rond Dordt

Fietsroute 16 / 17,5 km

 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder