Richard Dekker

Welkom in de nieuwe Dordtse Biesbosch

De polders ten oosten van Dordrecht hebben een ware metamorfose ondergaan. Een deel van de landbouwakkers is teruggegeven aan de natuur, resulterend in een natte strook met water, moeras, rietvelden én vlonderpaden. De naam Nieuwe Dordtse Biesbosch is goed gekozen: het herinnert aan de natte wildernis die eeuwenlang het achterland van Dordrecht tekende. Nu nodigen de gladde asfaltpaden uit tot een heerlijk rondje fietsen, skaten, longboarden of handbiken.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Sint-Elisabethsvloed
 • 2. Boswachterij De Elzen
 • 3. Twintighoeven
 • 4. Tongplaat
 • 5. Griendbos
 • 6. Overtoom en bezinkplas
 • 7. Kop van ‘t Land
 • 8. Nieuwe natuur
 • 9. Haniasluis

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Neem op de N3 afrit 5 / Sterrenburg. Volg de Copernicusweg 1,5 km, sla rechts af en volg de Schenkeldijk. Steek na 1 km de Zeedijk over. Parkeer na 100 m links op P1.

Openbaar vervoer

Neem vanaf bushalte Weizigtpark (5 minuten lopen vanaf station Dordrecht) buslijn 5 en stap uit bij halte Blaauwweg Oost. Hiervandaan is het 25 minuten lopen naar de startplaats.

ov9292

Horeca in de buurt

In bosgebied De Elzen, net buiten de route, ligt Paviljoen de Viersprong. Bij Shirestal De Griendheuvel is in de zomermaanden een theetuin geopend. In de Kop van ‘t Land kun je terecht bij Herberg de Kop van ’t Land en Huiskamercafé Fluitekruid.

Geschikt voor rolstoelen

De route gaat over geasfalteerde wegen en fietspaden die geschikt zijn voor alles wat rolt, van fiets tot handbike, scootmobiel, longboard en skates. Via de zijwegen en fietspaden kun je de route eventueel eenvoudig inkorten.

Wandelen

De route combineren met een wandeling? Bij alle parkeerplaatsen kun je de fiets neerzetten en een van de vele (meestal korte) wandelroutes volgen door de nieuwe natuur. Vlonderpaden en bruggetjes maken het extra avontuurlijk.


Locatie

Parkeerplaats P1, Oude Veerweg 1a, 3329 KM, Dordrecht


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Rollen rond Dordt

Fietsroute 16 / 17,5 km

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Geef voor de allerkleinsten

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar veilig groot worden is in onze drukke provincie niet vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons deze maanden éxtra in om de overlevingskansen voor volgende generaties natuur te vergroten.…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zes tips om een kraamkamer te maken van je eigen tuin

  Ook in je eigen tuin kan je genieten van jong grut in het voorjaar. Kijk de kunst af van onze boswachters en ga aan de slag met onderstaande tips. Zo maak je van je tuin…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder