Richard Dekker

Welkom in de nieuwe Dordtse Biesbosch

De polders ten oosten van Dordrecht hebben een ware metamorfose ondergaan. Een deel van de landbouwakkers is teruggegeven aan de natuur, resulterend in een natte strook met water, moeras, rietvelden én vlonderpaden. De naam Nieuwe Dordtse Biesbosch is goed gekozen: het herinnert aan de natte wildernis die eeuwenlang het achterland van Dordrecht tekende. Nu nodigen de gladde asfaltpaden uit tot een heerlijk rondje fietsen, skaten, longboarden of handbiken.


Enkele hoogtepunten

 • 1. Sint-Elisabethsvloed
 • 2. Boswachterij De Elzen
 • 3. Twintighoeven
 • 4. Tongplaat
 • 5. Griendbos
 • 6. Overtoom en bezinkplas
 • 7. Kop van ‘t Land
 • 8. Nieuwe natuur
 • 9. Haniasluis

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Neem op de N3 afrit 5 / Sterrenburg. Volg de Copernicusweg 1,5 km, sla rechts af en volg de Schenkeldijk. Steek na 1 km de Zeedijk over. Parkeer na 100 m links op P1.

Openbaar vervoer

Neem vanaf bushalte Weizigtpark (5 minuten lopen vanaf station Dordrecht) buslijn 5 en stap uit bij halte Blaauwweg Oost. Hiervandaan is het 25 minuten lopen naar de startplaats.

ov9292

Horeca in de buurt

In bosgebied De Elzen, net buiten de route, ligt Paviljoen de Viersprong. Bij Shirestal De Griendheuvel is in de zomermaanden een theetuin geopend. In de Kop van ‘t Land kun je terecht bij Herberg de Kop van ’t Land en Huiskamercafé Fluitekruid.

Geschikt voor rolstoelen

De route gaat over geasfalteerde wegen en fietspaden die geschikt zijn voor alles wat rolt, van fiets tot handbike, scootmobiel, longboard en skates. Via de zijwegen en fietspaden kun je de route eventueel eenvoudig inkorten.

Wandelen

De route combineren met een wandeling? Bij alle parkeerplaatsen kun je de fiets neerzetten en een van de vele (meestal korte) wandelroutes volgen door de nieuwe natuur. Vlonderpaden en bruggetjes maken het extra avontuurlijk.


Locatie

Parkeerplaats P1, Oude Veerweg 1a, 3329 KM, Dordrecht


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Rollen rond Dordt

Fietsroute 16 / 17,5 km

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder