Over de route

De naam verraadt het al: ooit hoorde Delfshaven bij Delft. In 1389 werd begonnen met het graven van een kanaal tussen Delft en een nieuwe voorhaven aan de rivier, 14 kilometer verderop: Delfshaven. Deze fietsroute volgt het kanaal en verrast onderweg met een onverwacht leeg en groen landschap. Hier is de horizon nog ver weg. In Delft, Delfshaven en Schiedam stap je vele eeuwen terug in de tijd. Oude pakhuizen, molens en zeilschepen vullen de havens en de grachten.


Enkele hoogtepunten 

 • 1. Oude Kerk
 • 2. Willem van Oranje
 • 3. Nieuwe Kerk
 • 4. Oostpoort
 • 5. Kruithuis
 • 6. Schie
 • 7. Historisch Delfshaven
 • 8. Jeneverstad Schiedam
 • 9. Beatrixpark
 • 10. Leeg Midden-Delfland
 • 11. Op Hodenpijl

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven.


Praktische info

Openbaar vervoer

Het start punt van deze route begint bij NS-Station Delft.

Bijzonderheden

Bij het station van Delft zijn OV-fietsen te huur. Hiervoor heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig, met daarop het gratis OV-fietsabonnement. Zie verder www.ns.nl.

Een fiets huren kan in Delft ook bij Fietsplus (Coenderstraat 4) en DelftByCycle (Phoenixstraat 112).

Horeca in de buurt

In Delft, Delfshaven, Schiedam en Schipluiden is volop horeca. Aanraders langs de route zijn het terras van Brasserie Vlietzicht bij de Vlaardingervaart na 80 en het biologische restaurant van Op Hodenpijl aan de Rijksstraatweg na 56.

Of neem zelf wat lekkers mee voor onderweg, want er zijn tal van fraaie plekjes die uitnodigen tot een picknick.

Fietsen

De route loopt helemaal rond en komt langs deze fietsknooppunten:

(Start) 52 – zie routebeschrijving – 51 – 2 – 1 – 57 – 58 – 64 – 65 – 70 – 16 – brug over dan scherp linksaf – 1 – 2 – 12 – 87 – 71 – 59 – 10 – zie routebeschrijving – 79 – 50 – 51 – 73 – 69 – 68 – 67 – 80 – 62 – 60 – 56 – 53 – 85 – 52 (Einde


Locatie

Stationsplein 2, 2611 BV, Delft (NS-station)


7 Beoordelingen 4.4285714285714 sterren
4.4 / 5

4 sterren

Mooie route ( in de buurt van Delft best druk met andere fietsers, wandelaars etc.Af en toe waren we de weg kwijt doordat de bordjes er niet waren ( of niet duidelijk), dan gingen we op ons gevoel. Gepicknickt aan het water en op terras in het Beatrixpark. Mooie dag bedankt!

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Van Delft naar Delfshaven

Fietsroute 41 km

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder