Groene lint langs de Oude Maas Wandelen 16 / 6,5 km

Bever Bever

Het blijft een bijzonder gezicht: eindeloze rijen knotwilgen die twee keer per dag met hun voeten in het water staan. Buitendijkse grienden zijn schaars in Nederland, maar niet langs de Oude Maas. Doe stevige schoenen aan en volg de slingerpaden door de Rhoonse en Carnisse Grienden. Daartussen wacht de wilgenjungle van Klein Profijt, domein van bevers en ijsvogels. In het voorjaar zorgt de spindotter hier voor een uitbundig geel tapijt.

Bever Bever

Praktische info

Locatie

Albrandswaarsedijk 196 (Toeristisch Overstap Punt), 3172 XB, Poortugaal

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

 

Enkele hoogtepunten

  • 1. Wilgenakkers
  • 2. Vletsloot
  • 3. Wilgenjungle
  • 4. Carnisse Grienden
  • 5. Kijkscherm
  • 6. Binnendijk

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de mooiste Lenterondjes van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A15 afslag 19 en dan de S102 (N492) richting Rhoon. Rijd langs Rhoon en vervolg de N492 richting Poortugaal, sla linksaf bij de Schroeder van de Kolklaan (blauw bord naar recreatiegebied Oude Maas) en volg de bruine TOP-borden.

Ga voor de jachthaven links de parkeerplaats op.

Aangelijnd

Honden zijn aangelijnd welkom. Houd altijd de bordjes in de gaten.

Ook voor minder validen

Door de Rhoonse Grienden loopt een rolstoelpad van ca. 1 uur. Start- en eindpunt: bij het informatiebord op de parkeerplaats van Jachthaven Rhoon.

Horeca in de buurt

Bij de parkeerplaats van de golfbaan: Brasserie Rhoonse PolderVeerweg 2A, 3161 EX Rhoon. Bij de jachthaven van Rhoon: Restaurant Abel, Albrandswaardsedijk 160, 3172 XB Poortugaal.

Let op: Abel is momenteel gesloten door een grote brand. De heropening van dit restaurant is gepland voor eind 2019.

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Klik hier om te ontdekken welk voordeel bovenstaande horecagelegenheden te bieden hebben.

16 / 6,5 km

De route is met de wandelknooppunten eenvoudig in te korten. In de tekst is een verkorte route van 6,5 km door de Rhoonse Grienden en Klein Profijt beschreven. Het is ook mogelijk om alleen het rondje van 5 km door de Carnisse Grienden te doen.

Startpunt is dan de parkeerplaats bij de Carnisse Grienden bij Barendrecht (achter de dijk, navigatie: Koedood 22, 2993 AL Barendrecht). Pak de routebeschrijving op bij wandelknooppunt 52, daarna 48, 21, 54, 29, 65, 12, 53 en 52.

Openbaar vervoer

OV: de startplaats in Rhoon is eventueel via de metro te bereiken. Handiger is om de route op te pakken in Barendrecht: neem vanaf station Rotterdam Centraal tramlijn 25 naar Barendrecht. Stap uit bij de laatste halte (Waterkant). Wandel naar de keerlus van de tram en steek via de loopbrug het water over. Klim aan het einde de dijk op en ga op het fietspad rechtsaf. Start de route bij wandelknooppunt 52. Zie ook 9292.nl.

Bijzonderheden

In de grienden en in Klein Profijt kunnen de paden drassig worden tijdens slecht weer en na vloed. Laarzen komen dan goed van pas. Kijk hier voor de vloedtijden.

Locatie

Albrandswaarsedijk 196 (Toeristisch Overstap Punt), 3172 XB, Poortugaal

2 beoordelingen

Dick

wat een plek..... zo vlak onder de rook van Rotterdam.

Hanne

Vooral de paden door de grienden zijn erg mooi, zelfs op een grauwe winterdag. Als ik de route een tweede keer loop neem ik de zuidelijke paden van het rondje twee keer, of zoek een alternatief dat door de grienden loopt

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 15,5
Ouddorp
1 beoordeling
Wandelen 8 km
Berkenwoude (Hoek van de weg)
3 beoordelingen
Doe-route kinderen
Rockanje
1 beoordeling