Meidoornroute Wandelen 12 km

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

In dit natuurgebied van het Zuid-Hollands Landschap wandel of fiets je door bos, vochtige duinvalleien, struwelen en langs droge zandhellingen. Tussendoor even uitwaaien op het strand! De duingebieden in Nederland zijn meestal enkele duizenden jaren oud. Maar hier op Voorne zijn de duinen relatief jong. En dat is uniek. Terwijl de oudste duinen hier ‘slechts’ 900 jaar jong zijn, worden onder je voeten, terwijl je op het strand wandelt, nog nieuwe duinen gevormd. En ook die duinen ‘wandelen’. Als je een jaartje later terugkomt, ziet het er opeens weer anders uit.

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers

Praktische info

Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart met hoogtepunten

A. Bezoekerscentrum Tenellaplas
B. Duinmieren
C. Biberstelling
D. Kaapduin
E. Mildenburg
F. Groene strand
G. Vogels spotten
H. Vliegveld
I. Dennen en grazers

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto's, vogelgeluiden en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra's gegeven.

Niet voor niets behoort deze route tot de Bosroute Top 5 van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: vanuit Rotterdam, N15, N218, N496 ri. Rockanje, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum. Vanuit Hellevoetsluis, N57, N496 richting Oostvoorne, vanaf deze weg borden volgen naar het bezoekerscentrum, waar je ook kunt parkeren.

Aangelijnd

Honden zijn aangelijnd welkom.

Minder geschikt

Voor mindervaliden en ouders met kinderwagens bestaan twee speciale routes, die beide starten bij het bezoekerscentrum: de Bosmuisroute en de Libellenroute.

Horeca in de buurt

Er is volop horeca in Oostvoorne. Enkele aanraders zijn:

Paviljoen De Meidoorn, Duinstraat 16a, 3235NK Rockanje

Restaurant Aan Zee, Strandweg 1, 3233 CW Oostvoorne

Paviljoen De Duinrand, Strandweg 4, 3233 CW Oostvoorne

’t Wapen van Marion, Zeeweg 60, 3233 CV Oostvoorne

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Kijk dan op deze pagina om te ontdekken welk voordeel bovenstaande horecagelegenheden te bieden hebben.

Wandelen

De route is 12 km lang. Het is ook mogelijk om de verkorte route te nemen van 10 km lang.

Openbaar vervoer

OV: vanuit Rotterdam, neem de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens buslijn 403, stap uit bij halte Berkenrode. Loop ca. 50 meter door in de rijrichting van de bus, sla rechtsaf bij de bordjes ‘Bezoekerscentrum ZHL’. Nu ca. 25 min. lopen. Zie 9292.nl.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

12 beoordelingen

Peter

Mooie route echter bij vanaf punt 53 richting hotel van Marion erg modderig. Zodanig dat zelfs met hoge wandelschoenen het water in de schoenen liep. Verder mooie route.

Ingrid

Mooie route door afwisselend gebied.

Rina

Heel druk op de parkeerplaats, tijdens de wandeling werd het minder. Helaas was het stuk naar de vogel uitkijk en richting de Voornse plas, zo goed als onbegaanbaar. Wat een baggerbende!! Ik denk dat daar nog wel wat punten te behalen zijn. De bewegwijzering was prima. Veelzijdige wandeling door bos en duin

Iris

Hele mooie afwisselende route. Het Groene Strand pad was heel nat en modderig dus in deze periode beter met goede laarzen lopen, maar wel een heel mooi pad tussen al het riet.

Dit de Jong

We hebben enorm genoten van deze route. Kwamen al vaker in dit gebied, maar deze route gaf weer een heel andere kijk op en ervaring van dit gebied. Vooral het heuvelachtige en de stukken met echt beukenbos verbaasden ons zeer.

Alison Butler

Third time I have walked this route, it is an absolute favourite especially being dog friendly. I finally got to see the ponies this time! There is a grid by one of the gates but not the usual animal grid, my dog had no problem walking over it. Variety of landscapes, woodland, dunes, lake and beach, grasslands. Parking can be very busy at the weekend.

Eddy Jager

Sonja

Echt een leuke route om te wandelen. Duinen, bos, Oostvoornse Meer, de groene duinen met vogeluitkijkpunten. Genoeg te zien en te genieten. En ook nog een reetje ontmoet. Onderweg kan je bij Wapen van Marion of Aan Zee ff terrasje pakken. En natuurlijk aan het begin of eind vd Meidoornroute een drankje in De Meidoorn

nwa de Koning

R. de Wit

speciaal vroeg opgestaan om rond 6.00 uur aan deze mooie wandeling te beginnen. Op dit tijdstip zie je redelijk veel reeen. Met de opkomende zon is het een route met veel foto-momentjes. De paden zijn over het algemeen goed, af en toe een stuk door het losse zand.

Meer beoordelingen

Jacqueline

Mooie route. Ik ben hem gestart vanaf het bezoekerscentrum bij de Tenellaplas, en dat ging ook prima. Afwisselend, met bos en duin en door hoog riet. De twee stukken die heen en weer gaan naar een vogelobservatiepost voegen niet zo veel toe als je niet geïnteresseerd bent in vogels; je kijkt het grootste gedeelte van de tijd tegen riet aan. Dus dat kan eventueel overgeslagen worden. Verder wel vrij druk in de bossige stukken dicht bij het bezoekerscentrum (in ieder geval op een zondag met mooi weer in november)

I van Olden

Erg mooie route alleen erg jammer dat er staat dat honden op deze wandelroute welkom zijn maar je halverwege niet verder kunt omdat je uit komt op een deurtje met veerooster (geen apart deurtje voor de honden) Dit is tussen knooppunt 53 en 52 waar je het strandje op komt. Alleen leuk met hond dus indien je die op kunt tillen.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 16 km
Poortugaal
20 beoordelingen
Wandelen 6 / 15,5 km
Wassenaar
1 beoordeling
Wandelen 7 km
Ridderkerk
5 beoordelingen