Welkom in de Krimpenerwaard

Boswachter Gerard Zuid-Hollands
Landschap

Tijdens deze tocht krijg je de kans om de majestueuze buizerd in zijn natuurlijke habitat te bewonderen. Maar ook als je niet zo’n vogelliefhebber bent, is deze wandeling de moeite waard vanwege de prachtige omgeving en de rust die je onderweg ervaart.

Boswachter Gerard Zuid-Hollands
Landschap

De buizerd houdt van het open land en broedt in hoge bomen. Niet voor niets gaat de buizerdroute deels door bos, over eeuwenoude kaden en door weilanden. Dwars door het Loetbos stroomt een veenriviertje en hoor je zangvogels. Misschien hoor je ook de grote bonte specht aan het werk. Bij eendenkooi Bakkerswaal zie je wat de kracht van de natuur is. Een oude dijkdoorbraak zorgde voor een grote diepe waterplas. Daar dobberen nu allerlei eendensoorten. Onderweg zie je de buizerd misschien hoog in de lucht rondcirkelen. Of hij zit ergens op een paaltje langs een weiland.


Enkele hoogtepunten

 • Struinen over ruige kaden en dwars door weilanden
 • Recreatiegebied Krimpenerhout
 • Zicht op de rivier en de molens van Kinderdijk
 • Eendenkooi Bakkerswaal

Praktische info

Parkeren

Met de auto: neem op de N210 de afslag Loetbos. Ga na de witte brug rechtdoor. Na 200 m zie je de parkeerplaats liggen met het Toeristisch Overstappunt (TOP).

Openbaar vervoer

Neem vanaf metrostation Capelsebrug in Rotterdam bus 292. Uitstappen bij halte De Loet. Zie ook 9292.nl.

Wandelen

Deze route gaat voor 40% over onverharde paden en dwars door de weilanden. Draag goede wandelschoenen en bij voorkeur een lange broek. Controleer jezelf na afloop op teken.

Download de route

Bekijk ook de andere struinroutes in de Krimpenerwaard: Zwarte sternroute, Zilverreigerroute, Kievitroute en Blauwborstroute.

Honden aangelijnd

In het struinpad van Polder Oudeland zijn honden verboden, maar je kunt de route volgen door in de tekst de routebeschrijving voor het broedseizen aan te houden. Let goed op de bordjes!

Ongeschikt voor rolstoelen

De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Horeca in de buurt

De route passeert Restaurant De Loet en Theetuin onder de pannen.

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Kijk dan op deze pagina om te ontdekken welk voordeel bovenstaande horecagelegenheden te bieden hebben.

Toegankelijkheid

Van 1 maart tot 1 juli is een klein deel van de route afgesloten in verband met broedende vogels. In de tekst is een alternatief aangegeven.

Over de struinroutes

Deze wandelroute is ontworpen door Maurice Kruk – Bureau Mens en Groen.

Beheerder

Ontbreekt er een knooppuntroute bordje? Of is iets anders opgevallen tijdens het wandelen van deze route? Dat vernemen wij graag van je! Geef het door via: info@spkwiv.nl


Locatie

Loet 6, 2941 LB, Lekkerkerk (Parkeerplaats bij TOP)


1 Beoordeling 5 sterren
5.0 / 5

5 sterren

Zondag 16 juli deze wandeling gemaakt. Veel wind, met name op de dijk in Krimpen a/d Lek, met uitzicht op mijn geboorteplaats/streek, de molens van Kinderdijk. Mooie wandeling dichtbij huis.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Buizerdroute

Wandelroute 14 km

Route downloaden
 • De Diefdijk volop in de schijnwerpers

  Wat een prachtige uitzending heeft Vroege Vogels gemaakt over de Diefdijk! Een gebied dat het Zuid-Hollands Landschap in beheer heeft. Projectleider Maarten Breedveld en boswachter René Garskamp gingen samen met Menno Bentveld op pad door…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerblad

  Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste zomertips verzameld. Omdat we 90 jaar bestaan, delen we 90 tips om de natuur te beleven. Vraag ons blad nu gratis aan en maak er een zinderende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder