Welkom in de Krimpenerwaard

Tijdens deze tocht krijg je de kans om de majestueuze buizerd in zijn natuurlijke habitat te bewonderen. Maar ook als je niet zo’n vogelliefhebber bent, is deze wandeling de moeite waard vanwege de prachtige omgeving en de rust die je onderweg ervaart.

Boswachter Gerard Zuid-Hollands
Landschap

Boswachter Gerard Zuid-Hollands
Landschap

De buizerd houdt van het open land en broedt in hoge bomen. Niet voor niets gaat de buizerdroute deels door bos, over eeuwenoude kaden en door weilanden. Dwars door het Loetbos stroomt een veenriviertje en hoor je zangvogels. Misschien hoor je ook de grote bonte specht aan het werk. Bij eendenkooi Bakkerswaal zie je wat de kracht van de natuur is. Een oude dijkdoorbraak zorgde voor een grote diepe waterplas. Daar dobberen nu allerlei eendensoorten. Onderweg zie je de buizerd misschien hoog in de lucht rondcirkelen. Of hij zit ergens op een paaltje langs een weiland.


Enkele hoogtepunten

 • Struinen over ruige kaden en dwars door weilanden
 • Recreatiegebied Krimpenerhout
 • Zicht op de rivier en de molens van Kinderdijk
 • Eendenkooi Bakkerswaal

Praktische info

Parkeren

Met de auto: neem op de N210 de afslag Loetbos. Ga na de witte brug rechtdoor. Na 200 m zie je de parkeerplaats liggen met het Toeristisch Overstappunt (TOP).

Openbaar vervoer

Neem vanaf metrostation Capelsebrug in Rotterdam bus 292. Uitstappen bij halte De Loet. Zie ook 9292.nl.

Wandelen

Deze route gaat voor 40% over onverharde paden en dwars door de weilanden. Draag goede wandelschoenen en bij voorkeur een lange broek. Controleer jezelf na afloop op teken.

Download de route

Bekijk ook de andere struinroutes in de Krimpenerwaard: Zwarte sternroute, Zilverreigerroute, Kievitroute en Blauwborstroute.

Honden aangelijnd

In het struinpad van Polder Oudeland zijn honden verboden, maar je kunt de route volgen door in de tekst de routebeschrijving voor het broedseizen aan te houden. Let goed op de bordjes!

Ongeschikt voor rolstoelen

De route is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Horeca in de buurt

De route passeert Restaurant De Loet en Theetuin onder de pannen.

Ben je Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap? Kijk dan op deze pagina om te ontdekken welk voordeel bovenstaande horecagelegenheden te bieden hebben.

Toegankelijkheid

Van 1 maart tot 1 juli is een klein deel van de route afgesloten in verband met broedende vogels. In de tekst is een alternatief aangegeven.

Over de struinroutes

Deze wandelroute is ontworpen door Maurice Kruk – Bureau Mens en Groen.

Beheerder

Ontbreekt er een knooppuntroute bordje? Of is iets anders opgevallen tijdens het wandelen van deze route? Dat vernemen wij graag van je! Geef het door via: info@spkwiv.nl


Locatie

Loet 6, 2941 LB, Lekkerkerk (Parkeerplaats bij TOP)


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Buizerdroute

Wandelroute 14 km

Route downloaden
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder