Rhijngeestroute Wandelen 2 km

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

In Oegsteegst liggen twee buitenplaatsen direct tegenover elkaar: Endegeest en Rhijngeest. Deze korte wandeling laat zien dat de verschillen groter zijn dan de overeenkomsten. Rhijngeest bestaat uit een ruig parkbos met een rijkdom aan planten en dieren. In het voorjaar zorgen de stinsenplanten voor extra kleur, in de herfst kun je meer dan honderd soorten paddenstoelen ontdekken! Aan de overkant wordt kasteel Endegeest omringd door een weids wandelpark met oeroude bomen, bosjes en een ijskelder.

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

Praktische info

Locatie

Endegeesterstraatweg, 2342 AJ, Oegstgeest

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart

 

Enkele hoogtepunten

1. Kasteel Endegeest
2. IJskelder
3. Biologische kwekerij
4. Buitenplaats Rhijngeest
5. Sanatorium
6. Drakenbrug
7. Kleiweide
8. Stinzenplanten & paddenstoelen
9. Therapeutische moestuin

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Mooiste herfstwandelingen van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A44 afrit 7 en volg de borden naar Oegstgeest. Neem na 450 m op de rotonde de eerste weg rechtsaf (Rhijngeesterstraatweg, later Endegeesterstraatweg). Na 600 m ligt rechts de parkeerplaats waar de route start.

Aangelijnd

Honden zijn aangelijnd welkom.

Deels geschikt

Veel paden op het terrein van Endegeest zijn verhard en goed toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen. De paden in het bospark van Rhijngeest zijn onverhard en kunnen na een regenbui drassig worden.

Horeca in de buurt

Langs de route ligt Proeflokaal Bregje. Even ten noorden van de route (richting de rotonde) kun je terecht bij Café De Gouwe.

2 km

De route is 2 km lang.

Openbaar vervoer

Neem bij Leiden-Centraal buslijn 57 richting Nieuw-Vennep en stap uit bij halte Endegeest. De startplaats ligt naast de bushalte. Zie voor de details 9292.nl.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Endegeesterstraatweg, 2342 AJ, Oegstgeest

6 beoordelingen

Heleen

Voor ons dichtbij huis, maar toch nog niet eerder hier gewandeld. Vrij kort rondje, maar was de moeite waard. Mooie omgeving.

Claudette

Hele leuke route, leuke weetjes, interessante omgeving en plekken. Prima lengte en erg divers qua omgeving

Victor

Mooie en leuke route. Inderdaad lastig te vinden na de kwekerij. Route op telefoon gedownload en makkelijk te lopen, maar dan mis je de omgeving weer enigszins.

Marjan de koning

Ontzettend leuke route en vlak bij huis. Wonen hier 30 jaar en nog.nooit gelopen. Treurig.

valeska oostrum

Mooie wandeling. Alleen als je over het bruggetje recht en nog een bruggetje rechts gaat langs de kwekerij is het even onduidelijk omdat het zo snel achter elkaar is. Je denkt dat je nog een tijdje door moet lopen. Dus misschien een aantekening over de lengte van dat stukje zou makkelijk zijn. En als je de weg over moet steken van het ene naar het andere land goed dan is het ook niet heel duidelijk dat je over het fietspad naar het gemeentehuis moet lopen je krijg de indruk dat je via een fietspadHet land goed op moet.

Jose Meijer

De route an sich is prima, maar ik merk dat ik tijdens wandelen continu op mijn telefoon aan het kijken ben om te weten waar ik heen ga. Dat is zonde, want ik zie liever de omgeving. Een routeaanduiding in het veld zou het wandelgenot absoluut vergroten.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 6,5 / 16 km
Poortugaal
22 beoordelingen
Wandelroute 8,5 km
Warmond
29 beoordelingen
Wandelroute 3 km
Rotterdam
18 beoordelingen