Blauwe zeedistel

Welkom in de duinen van Hoek van Holland

Lekker uitwaaien, banjeren door het mulle zand, luieren in een duinpan. Het kan allemaal in de Van Dixhoorndriehoek, een jong duingebied in de luwte van de noordpier van Hoek van Holland. De natuur is hier prachtig. De vochtige valleien staan vol met orchideeën en parnassia, vogels snoepen van de duindoornbessen en pionierplanten zoeken vaste voet in de stuifduinen. Ga op pad en ontdek een ruig stukje van Nationaal Park de Hollandse Duinen!


Enkele hoogtepunten

 • 1. Strandboulevard
 • 2. Duinvalleien
 • 3. Parnassia
 • 4. Duindoorns
 • 5. Stuivende duinen
 • 6. Doornappel
 • 7. Wijngaardslak

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Auto: volg vanaf de A20 de borden naar Hoek van Holland via de N220 en de N211. Ga in Hoek van Holland bij de rotonde rechtsaf richting strand (Strandweg). Sla na 500 m rechtsaf de Strandboulevard op. Parkeer na 500 m langs de weg.

Openbaar vervoer

OV: de Hoekse Lijn rijdt vanuit Schiedam/ Rotterdam naar station Hoek van Holland Strand. Nu rijden er bussen, op termijn worden dat metro’s. Zie 9292.nl. Wandel vanaf het station richting het strand (Strandweg) en ga na 500 m rechts de Strandboulevard op. Na nog eens 500 m sta je bij de startplaats.

Honden aangelijnd

Honden mogen aangelijnd het gebied in.

Deels geschikt voor rolstoelen

Deze wandeling gaat deels over onverharde paden die niet geschikt zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Er zijn voldoende verharde paden om zelf een route uit te zetten.

Horeca in de buurt

Rond de wandelroute is volop horeca aanwezig, bijvoorbeeld op het strand en bij het begin van de Strandboulevard.


Locatie

Strandboulevard, Hoek van Holland


2 Beoordelingen 5 sterren
5.0 / 5

5 sterren

Mooie rustige wandelroute.

5 sterren

Heerlijk gebied om maandelijks terug te komen, ieder seizoen is anders, wij hebben de Parnassia, de Bitterling, Duizendguldenkruid en veel andere bijzondere planten gevonden, aan vlinders ook geen gebrek, bv de Spaanse vlag, Blauwtje in verschillende variëteiten, vogels noem ze maar op. Een gebied waar je niet uitgesnuffeld raakt, over de verschillende paddestoelen en insecten heb ik het nog niet eens gehad

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Dwalen door de Van Dixhoorndriehoek

Wandelroute 3,5 km

 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder