Verdedigingspark Hoek van Holland Wandelen 8 km

Zodra de badgasten zijn verdwenen, weten wandelaars de weg naar Hoek van Holland te vinden. Eerst uitwaaien op de pier en dan lekker struinen door de duinen. Deze route passeert bovendien een flink aantal bunkers en een fort, die vroeger de toegang tot de Nieuwe Waterweg en de Rotterdamse havens moesten beschermen.

Routekaart met hoogtepunten

1. Atlantikwall-Museum
2. Nieuwe Waterweg
3. Van Dixhoorndriehoek
4. Zeetoren
5. Markostand
6. Vinetaduin
7. Torpedoloods
8. Fort aan den Hoek van Holland
9. Wehrmachtsheim
10. Geschutsbunker

In de route zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurfoto's en leuke weetjes hebben onze boswachters de route echt wat extra's gegeven.

Niet voor niets behoort deze route tot de mooiste Winterwandelingen van het Zuid-Hollands Landschap!

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: volg vanaf de A20 de borden naar Hoek van Holland (N220 en N211). Ga in de
bebouwde kom van Hoek van Holland bij de rotonde rechtsaf richting strand (Strandweg). Parkeer aan het einde links op de grote parkeerplaats (op stranddagen is het hier druk). Parkeren kan ook links aan de Koningin Emmaboulevard of verderop rechts langs de Strandboulevard.

Honden welkom

In de natuurgebieden en de duinen mogen honden aangelijnd mee. Van 1 mei tot 1 oktober mogen honden tussen 9 en 19 uur niet op het strand. Buiten deze periode zijn ze ook op het strand welkom.

Niet geschikt

De route gaat deels door mul zand en is daarom niet geschikt voor rolstoelen en buggy’s. Wel is de hele pier rolstoeltoegankelijk vanaf de Koningin Emmaboulevard.

Horeca in de buurt

Niets lekkerder dan eerst uitwaaien op het strand en dan bijkomen in een strandpaviljoen. Langs de kust van Hoek van Holland heb je de keuze uit elf strandrestaurants die (doorgaans) het hele jaar geopend zijn. Ook verderop langs de route is er volop horeca.

Openbaar vervoer

OV: neem de Hoekse Lijn van Schiedam/Rotterdam naar station Hoek van Holland Haven. Wandel vanaf het station richting de spoorwegovergang en dan rechtdoor de Stationsweg in. Pak de route op bij 7. Kijk voor de details op 9292.nl.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Koningin Emmaboulevard 9, 3151 HG, Hoek van Holland

15 beoordelingen

Dirk

Mooie route, maar bij de Doornstraat raakten we de weg kwijt en vanaf de Schelpweg moesten we de weg terug zoeken.

T. Zondag

Leuke route met verrassende stukjes Hoek van Holland die ik nog niet kende. 1 straat was afgesloten maar daar liep je makkelijk omheen. Een aanrader!

Pim

Leuke afwisselende route. Duinen,strand,bos en boulevard waar je lekker wat kan drinken/eten.

jonny

leg me uit waarom is het strafbaar om in de duinen te lopen waarom een boete van 100 euro helemaal maf

Gerda

Op plekken gewandeld waarvan we niet wisten dat deze bestonden, zo dicht bij huis. Heerlijke route, al aanbevolen aan collega's!

Jerry van Rekom

Prachtige wandeling, zeker met het prachtige weer van zaterdag 27 februari 2021. Afwisselend; pier, strand, duinen, bos. Enige nadeel: iets tekort!

Jan Dekkers

Wij hebben genoten van deze wandeling. Een leuke gevarieerde tocht. De beschrijving was goed zoals wij van het ZHL gewend zijn.Met mooi weer, op vrijdag. Geen overmatige drukte.

Leandra

Mooie route en een leuke afstand met veel afwisseling. Ik vond vooral het begin stuk tot aan paaltje 84 moeilijk te herkennen en te volgen. Door de GPS wist ik waar ik heen moest maar dat eerste deel zou ik op papier niet gevonden hebben. Ondanks dat, ik heb genoten

Mely Zonruiter

Prachtige, afwisselende route. Echt heel interessant.

Erik

Mooie route door duinen en langs historische verdedigingswerken.

Meer beoordelingen

Addie Pols

Leuke gevarieerde route.

Marlou

Met deze wandeling zie je zoveel meer dan als je gewoon een standwandeling maakt, vooral het gedeelte door het bos was verrassend. Kinderen vonden de oorlogsmonumenten heel interessant.

Jos Nieuwland

Vandaag, 14 september 2020, deze leuke afwisselende wandeling gedaan. Afgesloten met een lekkere lunch aan de boulevard. Miscchien een idee om de bewegwijzering eens na te lopen. Met GPS ging het overigens prima.

Wilco van der Lans

Leuke afwisselende wandeling. Natuur en cultuur in 1, wat wil je nog meer? Vandaag veel wind, maar ook veel zon.

Fred Berg

Het is een hele leuke wandeling die je op je gemakje kunt lopen. Je komt langs diverse bijzondere Tweede Wereld Oorlog gerelateerde plekken. Ik heb er erg van genoten.. Door de corona afgelaste Bunkerdag heb ik hem op 06-06-2020 gelopen om toch de feeling te houden en de 76e herdenking van D-Day in stijl te beleven.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 8,5 km
Warmond
29 beoordelingen
Wandelroute 6,5 / 16 km
Poortugaal
22 beoordelingen
Wandelroute 3 km
Rotterdam
18 beoordelingen