Vossenpad Wandelen 10 km

FotoL Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

Ten zuiden van Rotterdam ligt een verrassende wandelbestemming: de grienden en polders van het eiland IJsselmonde. Buitendijks dwaal je door de Carnisse Grienden, waar het water van de Oude Maas twee keer per dag naar binnen stroomt. Binnendijks liggen eeuwenoude akkers, omsloten door dijken. Er waren plannen om deze polders om te vormen tot natte natuur, maar inmiddels is besloten dit historische landschap te behouden. Deze route is een initiatief van de Vereniging Carnisse Grienden.

Routekaart

 

Enkele hoogtepunten

1. Carnisse Grienden
2. Oude Maas
3. Napoleonroute
4. Klein Profijt
5. Oude zeedijk 
6. Leidingenstraat
7. Koedood
8. Kunstheuvel

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra's gegeven. Niet voor niets behoort deze route tot de Mooiste winterwandelingen van het Zuid-Hollands Landschap!

Met dank aan Ton van Kan voor het ingestuurde clipje.

Meer weten over deze route?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A29 afrit 20/Barendrecht en volg de borden naar Carnisselande. Neem de rotonde driekwart, rij even richting Waterkant en sla direct links af (Zuider-Carnisseweg). Ga vlak voor het einde rechtsaf (Koedood). Volg de weg 900 m en ga dan links omhoog. De parkeerplaats ligt achter de dijk.

Niet toegestaan

De Molenpolderse Zeedijk is verboden voor honden (tussen wandelknooppunten 49 en 48). In de groengebieden langs de Oude Maas moeten ze aan de lijn. Let op de bordjes!

Grotendeels ongeschikt

Bij droog weer is een deel van de paden in de Carnisse Grienden toegankelijk voor rolstoelen. Verder gaat de route grotendeels over onverharde (gras)paden, met af en toe een overstapje.

Horeca in de buurt

Bij wandelknooppunt 22 kun je rechtsaf naar Brasserie Rhoonse Polder (bij de golfbaan). Klik op de link voor de actuele openingstijden. In coronatijd staat er tot 17 uur vaak een foodtruck met onder meer wintersoepen en belegde broodjes. Verder zijn er verschillende horecagelegenheden aan het Havenhoofd in Barendrecht, niet ver van de tram- en bushaltes.

10 km

De route is 10 km lang.

Openbaar vervoer

Neem in Rotterdam vanaf Zuidplein buslijn 183 of vanaf Rotterdam Centraal tramlijn 25 naar Barendrecht. Stap uit bij halte Waterkant. Wandel verder naar de keerlus van de tram en neem daarachter de brug naar wandelknooppunt 51. Pak hier de route op. Zie voor de details 9292.nl.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Koedood 20, 2993 AL, Barendrecht

24 beoordelingen

Chantal

Mooie wandeling langs grienden, rivier en weilanden. Over de dijken tussen de paarden enkoeien (let op, als er jonge kalveren zijn, dan zijn de koeien behoorlijk beschermend, ook op afstand).

H.E.Kunkels

Wandelroute was gewoon goed. Alleen jammer dat de overstappen bij de knooppunten 49-43 , 43-47 , einde dijk bij 27 en einde dijk bij 48 slecht is tot gevaarlijk aangezien de opstapplanken ontbraken of n.a.w zijn.

Dyantha

Prachtige route en dat in eigen dorp. Op plekken geweest waar ik nog nooit was geweest. Veel afwisseling, zeker een aanrader!

Jenny

Vandaag 16-07 de wandeling gewandeld. Hele leuke afwisselende route, goed te lopen met gedownloade beschrijving. Door grienden, door weilanden, over dijken. Het was heerlijk rustig op de vrijdag.

Anneke

Een fantastische route en dat redelijk vlak bij huis. Dit is echt een route met veel afwisseling en vooral in het voorjaar prachtig. Het is wel belangrijk dat je goede wandelschoenen draagt en goed ter been bent. Wat ook leuk is voor de mensen die aan Geocashen doen er liggen daar een aantal cashes op de route. Leuk ook misschien voor de kinderen. Kortom een echte aanrader!

Lynda

Prachtige route, wel langer dan 9 km.(of je moet heeeel hard doorstappen) Veel verschillende stukjes land komen samen in de route. Ik heb ook de GPX erbij gebruikt, was handig als ik een paaltje miste. Het opengestelde land is echt leuk, tussen de paarden en de koeien en prachtig uitzicht. Zeker de moeite waard!

Elly

Prachtige route, zeer afwisselend! Genoten

Elly Verhaar

Mooie, afwisselende route en alles netjes aangegeven! Je moet wel aantal keren over hekje klimmen en lopen door gras. Als je wat slecht ter been bent is deze wandeling niet aan te raden.

Frans Prins

Een afwisselende route met in iedere keer een ander decor. De wandeling was wel wat langer dan aangegeven, bijna 12 KM in plaats van 9, maar dat was het zeker waard. Een aanrader dus en neem je verrekijker mee!

Ronald

Leuke route met een keuze tussen10 of 12 km. Wel apart dat je af en toe een hekje over moet om op het land van een boer te komen. Heel afwisselend landschap.

Meer beoordelingen

Els Heezen

Kelly

Hele mooie route, gelopen op een zonnige koningsdag. De parkeerplaats moet je even weten te vinden (omhoog de dijk oprijden). De route is gevarieerd en is goed te volgen. Heel leuk om in de polder langs de koeien te kunnen lopen die daar heerlijk lagen te zonnen! Rondje Klein Profijt ook meegenomen, zeker een aanrader. Langs het water heb je daar hele mooie, rustige plekjes om te kunnen genieten van het uitzicht. Kortom, de algehele route is een aanrader!

Astrid Ophof

Heerlijk gewandeld. Mooie route, goed aangegeven. 13km met extra rondje in Klein Profijt.

Leandra Klein Hanveveld

een prachtige route, de omschrijving was perfect en de GPX route was ook super goed. ik heb de route gelopen met winters weer. overigens moest je wel over een hekje de dijk op en af. maar er lagen netjes tegels om er over heen te klimmen. Ik heb de route gelopen met winters weer, en ga hem zeker in een ander seizoen nog een keer doen. de route zonder het extra rondje door de kleine profijt was ruim 10 kilometer. een kleine verwarring is dat je twee keer langs een knooppunt 55 komt maar het zijn niet dezelfde.

piet meerveld

op een koude zondagmiddag maar wel zonnig hebben wij deze wandeling gelopen. mooi om tussen de grienden te lopen en daarna langs het golfveld de weide polder in te lopen,volop wind in je gezicht,maar toch voldaan toen we weer bij de auto aankwamen

ina janssen

Karin Rutjes

Heerlijke wandeling, goed aangegeven. Lekker struinen door de grienden. Goeie schoenen aan en gaan!

Petra Zwarts

Karin

Wat een mooie route. We hebben 'm een stukje ingekort, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Foka

Heerlijk gewandeld. Op deze route heb je in de winter wel modderproof schoeisel nodig. Vooal in Klein Profijt was het glibberen. De 1e helft loop je vooral door grienden en de 2e helft over dijkjes dwars door de weilanden. Prachtig en zeker niet saai vonden wij.

Meer beoordelingen

Peter Bolhuis

Wij waren van plan te starten vanaf de Schenkeldijk, helaas hebben we de parkeerplaats en de start niet kunnen vinden. Na enig heen en weer rijden (zonde voor het milieu) zijn we naar de Carnisse Grienden gereden en hebben daareven prachtige wandeling gemaakt. De moeite waard!!!

H.R. van Buuren

Mooie, vrij gevarieerde wandeling.

Tineke

Prachtige route. Één en al natuur. Over het algemeen duidelijk omschreven. Naambordje Truus Visserpad niet kunnen vinden. Daar was het even "zoeken" welk pad we moesten nemen. Aan het eind gaat het fietspad langs de Zegenpoldersedijk over in 2 fietspaden. Hier was niet duidelijk aangegeven of je het linker of rechter pad moest aan houden. Blijf hier links aan houden.

Lianne

Mooie route, de natuur is mooi en het stuk over een soort bruggetje langs het water is heel leuk gedaan. De laatste helft door de polder/weiland was wel een beetje saai.

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Wandelroute 6,5 / 16 km
Poortugaal
21 beoordelingen
Wandelroute 8,5 km
Warmond
25 beoordelingen
Wandelroute 3 km
Rotterdam
19 beoordelingen