Idde Lammers

Welkom in de Crezéepolder

Twee keer per dag stroomt het rivierwater de Crezéepolder binnen. Wat enkele jaren geleden nog boerenland was, is nu het domein van kluut, visarend en rietgors. Via paden en vlonders ervaar je hoe de natuur de polder steeds meer verovert. Maak dan meteen een rondje door de Ridderkerkse Griend, een buitendijkse wilgenjungle waar een bever zijn burcht heeft gebouwd.


Enkele hoogtepunten

 • 1. De Gorzen
 • 2. Puinberg
 • 3. Eb en vloed
 • 4. Vogels spotten
 • 5. Kraamkamer
 • 6. Zomerkade
 • 7. Ridderkerkse Griend

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A15 afrit 21 en volg de borden naar Ridderkerk. Volg de Rotterdamseweg circa 2 km en neem de afslag Donkersloot Noord. Volg hiervandaan de borden naar Parkeerplaats Crezéepolder.

Openbaar vervoer

Neem vanaf busstation Zuidplein buslijn 92 of 491 naar bushalte Oostendam in Ridderkerk. Opstappen kan ook bij treinstation Lombardijen in Rotterdam. Stap uit bij bushalte Oostendam en wandel bij de verkeerslichten richting Milieustraat Noordpolder. Volg het fietspad naar beneden en ga rechtsaf onder de A15 door. Wandel omhoog en pak de route op bij wandelknooppunt 45 (in totaal 800 m lopen). Zie voor details en alternatieven 9292.nl.

Honden aangelijnd

Honden mogen aangelijnd mee.

Geschikt voor rolstoelen

De paden zijn halfverhard met af en toe een overstapje en daarom niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Geen horeca in de buurt

Langs de route is geen horeca die overdag is geopend. In Ridderkerk is wel volop horeca, bijvoorbeeld langs het Vlietplein.

Leuk voor kids

Klimmen in een holle boom, voetballen, dollen met de hond – voor kinderen is er op Ockenburgh van alles te doen.

Fietsen

Deze wandeling is goed te combineren met de route Fietsen naar Sophia- en Crezéepolder.

Laarzen

Na regen en bij hoge waterstanden kunnen sommige paden modderig worden, zeker in de Ridderkerkse Griend. Bekijk hier de actuele waterstanden.


Locatie

Gorzenweg 5, 2984 BN, Ridderkerk


1 Beoordeling 5 sterren
5.0 / 5

5 sterren

Verrassend veel afwisseling in een klein, nieuw natuurgebied. Veel vogelsoorten gezien en gehoord.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Crezéepolderroute

Wandelroute 7 km

 • Natuurherstelwet aangenomen in het Europees Parlement

  Vandaag stemde het Europees Parlement voor het definitieve akkoord over de Natuurherstelwet, dat eerder tussen de Europese Commissie, de lidstaten en het Parlement was bereikt. Eind vorig jaar had de Milieucommissie van het Parlement de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zo zorg je voor een rustig broedseizoen

  Voorjaar is de tijd van nieuw leven. Maar jonge dieren worden niet vanzelf groot, zeker niet in onze drukke provincie met veel versnipperde natuur. Daarom zetten we ons de komende maanden éxtra in om de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Ontdek de mooiste voorjaarswandelingen

  De eerste voorjaarsbloemen staan er al prachtig bij. Sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen laten hun mooiste kleuren zien. Met onze landgoedwandelingen kun je er nu volop van genieten. Vraag de routes gratis aan en wandel het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder