Idde Lammers

Welkom in de Crezéepolder

Twee keer per dag stroomt het rivierwater de Crezéepolder binnen. Wat enkele jaren geleden nog boerenland was, is nu het domein van kluut, visarend en rietgors. Via paden en vlonders ervaar je hoe de natuur de polder steeds meer verovert. Maak dan meteen een rondje door de Ridderkerkse Griend, een buitendijkse wilgenjungle waar een bever zijn burcht heeft gebouwd.


Enkele hoogtepunten

 • 1. De Gorzen
 • 2. Puinberg
 • 3. Eb en vloed
 • 4. Vogels spotten
 • 5. Kraamkamer
 • 6. Zomerkade
 • 7. Ridderkerkse Griend

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A15 afrit 21 en volg de borden naar Ridderkerk. Volg de Rotterdamseweg circa 2 km en neem de afslag Donkersloot Noord. Volg hiervandaan de borden naar Parkeerplaats Crezéepolder.

Openbaar vervoer

Neem vanaf busstation Zuidplein buslijn 92 of 491 naar bushalte Oostendam in Ridderkerk. Opstappen kan ook bij treinstation Lombardijen in Rotterdam. Stap uit bij bushalte Oostendam en wandel bij de verkeerslichten richting Milieustraat Noordpolder. Volg het fietspad naar beneden en ga rechtsaf onder de A15 door. Wandel omhoog en pak de route op bij wandelknooppunt 45 (in totaal 800 m lopen). Zie voor details en alternatieven 9292.nl.

Honden aangelijnd

Honden mogen aangelijnd mee.

Geschikt voor rolstoelen

De paden zijn halfverhard met af en toe een overstapje en daarom niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Geen horeca in de buurt

Langs de route is geen horeca die overdag is geopend. In Ridderkerk is wel volop horeca, bijvoorbeeld langs het Vlietplein.

Leuk voor kids

Klimmen in een holle boom, voetballen, dollen met de hond – voor kinderen is er op Ockenburgh van alles te doen.

Fietsen

Deze wandeling is goed te combineren met de route Fietsen naar Sophia- en Crezéepolder.

Laarzen

Na regen en bij hoge waterstanden kunnen sommige paden modderig worden, zeker in de Ridderkerkse Griend. Bekijk hier de actuele waterstanden.


Locatie

Gorzenweg 5, 2984 BN, Ridderkerk


1 Beoordeling 5 sterren
5.0 / 5

5 sterren

Verrassend veel afwisseling in een klein, nieuw natuurgebied. Veel vogelsoorten gezien en gehoord.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Crezéepolderroute

Wandelroute 7 km

 • Zomerblad

  Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste zomertips verzameld. Omdat we 90 jaar bestaan, delen we 90 tips om de natuur te beleven. Vraag ons blad nu gratis aan en maak er een zinderende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Ook zo’n zin om op pad te gaan? Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder