Idde Lammers

Welkom in de Crezéepolder

Twee keer per dag stroomt het rivierwater de Crezéepolder binnen. Wat enkele jaren geleden nog boerenland was, is nu het domein van kluut, visarend en rietgors. Via paden en vlonders ervaar je hoe de natuur de polder steeds meer verovert. Maak dan meteen een rondje door de Ridderkerkse Griend, een buitendijkse wilgenjungle waar een bever zijn burcht heeft gebouwd.


Enkele hoogtepunten

 • 1. De Gorzen
 • 2. Puinberg
 • 3. Eb en vloed
 • 4. Vogels spotten
 • 5. Kraamkamer
 • 6. Zomerkade
 • 7. Ridderkerkse Griend

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met natuurbeelden en -geluiden hebben we de route echt wat extra’s gegeven. 


Praktische info

Parkeren

Auto: neem op de A15 afrit 21 en volg de borden naar Ridderkerk. Volg de Rotterdamseweg circa 2 km en neem de afslag Donkersloot Noord. Volg hiervandaan de borden naar Parkeerplaats Crezéepolder.

Openbaar vervoer

Neem vanaf busstation Zuidplein buslijn 92 of 491 naar bushalte Oostendam in Ridderkerk. Opstappen kan ook bij treinstation Lombardijen in Rotterdam. Stap uit bij bushalte Oostendam en wandel bij de verkeerslichten richting Milieustraat Noordpolder. Volg het fietspad naar beneden en ga rechtsaf onder de A15 door. Wandel omhoog en pak de route op bij wandelknooppunt 45 (in totaal 800 m lopen). Zie voor details en alternatieven 9292.nl.

Honden aangelijnd

Honden mogen aangelijnd mee.

Geschikt voor rolstoelen

De paden zijn halfverhard met af en toe een overstapje en daarom niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Geen horeca in de buurt

Langs de route is geen horeca die overdag is geopend. In Ridderkerk is wel volop horeca, bijvoorbeeld langs het Vlietplein.

Leuk voor kids

Klimmen in een holle boom, voetballen, dollen met de hond – voor kinderen is er op Ockenburgh van alles te doen.

Fietsen

Deze wandeling is goed te combineren met de route Fietsen naar Sophia- en Crezéepolder.

Laarzen

Na regen en bij hoge waterstanden kunnen sommige paden modderig worden, zeker in de Ridderkerkse Griend. Bekijk hier de actuele waterstanden.


Locatie

Gorzenweg 5, 2984 BN, Ridderkerk


0 Beoordelingen 0 sterren
0.0 / 5

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Praktische Info

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Crezéepolderroute

Wandelroute 7 km

 • 6 op de 10 inwoners van Zuid-Holland snakt naar meer natuur

  Uit onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Delta in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap, blijkt dat ruim 88% van de inwoners natuur in hun omgeving belangrijk vindt. Van de ondervraagden wil ruim de helft meer natuur in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder